Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 17-10-2015  Paul Sier:
Is dit vooruit gespeeld ? 
 18-10-2015 MF Peter Hoogteijling:
Nope, Schwarzman is overgevlogen vanuit Italie!
 18-10-2015  Paul Sier:
....nadat hij even een remise had geraffeld vannacht tegen Getmanski  wink

Maar alle gekheid ; ik vroeg het hierom ;
Als Schwarzman WEL en Jean-Marc NIET vooruit heeft gespeeld dan was dat nogal van invloed op de wedstrijd. You know.
 18-10-2015  Douwe Edelenbos:
Het is niet niet aan clubs of spelers om te bepalen of ze vooruitspelen, maar aan de KNDB. Als de KNDB geen toestemming heeft gegeven lijken het mij allemaal 0-0 wedstrijden.
 18-10-2015  Paul Sier:
Vooruit of naderhand spelen in een open toernooi (nota bene in een Worldcup-toernooi , waarvan een zekere professionele status dient uit te gaan) , om dan elders te kunnen dammen , is op zijn minst vreemd.

Stel nu het volgende :
BEIDE spelers hebben de wil EN de financiele middelen (al of niet door de sponsor beschikbaar gesteld) om "even" heen en weer te vliegen. Echter , de tegenstander van Schwarzman werkt WEL mee aan vooruit of naderhand spelen , maar die van Jean-Marc NIET (en die heeft daar alle recht toe lijkt me).
Derden beslissen daarmee in feite dat de een WEL kan meespelen in de betreffende teamwedstrijd en de ander NIET. Dat lijkt me een ongelijkheid die je helemaal niet zou moeten willen in een dergelijke professionele competitie als de EREklasse.
 18-10-2015  Anne Piet Kooistra:
Paul, bij een professionele uitstraling behoort tegenwoordig juist de macht van het geld en omkoping en vriendjespolitiek. Ik refereer even aan de perikelen bij de FIFA. Dus dat argument vervalt. De buitenlandse spelers, ook die jij noemt, zijn daar niet vies van. In dat opzicht zijn ze juist heel professioneel. Ik denk dat heer Bouma nu wel even ingrijpt.?  
 19-10-2015  Roy Coster:
24e zet iplv het gespeelde 50-45 was 22-18 beter geweest volgens flits benieuwd hoe Alexander dan verder was gegaan. de aanval lijkt niet echt sterk voor Schwarzman?