Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 09-12-2018 GMI Martin Dolfing:
Prachtig gespeeld door de zwartspeler en een totale offday voor de witspeler.
 09-12-2018 MI Paul Oudshoorn:
Dat is nogal een aanvalspartij.....Ik ben geen fan van 7.34-29 enz. Het is wel prachtig om te zien hoe Harm het stuurloze witte spel in deze partij wegzet!
 22-12-2018  Hanco Elenbaas:
Kerstpuzzel Harm Wiersma, 22 december 2018, met leuke prijzen:
https://imgur.com/a/VNKv1i4  
Voor en door wereldkampioenen

De Kerstdampuzzel voor dit jaar heeft een speciale lading. Vlak na de Kerst begint namelijk in Leeuwarden de match om het Wereldkampioenschap tussen onze landgenoot Roel Boomstra en de Rus Alexander Schwarzman. Zes opgaven zijn geselecteerd en graag oplossen zonder computer. De opgaven, waarbij Wit Speelt en Wint zijn voor iedereen op te lossen. Hier is ook een bijzondere reden voor. Als initiatiefnemer van de WK-match zijn voor dertighuisdamoplossers nog een extra prijs te winnen buiten de gebruikelijke geldprijzen van “De Telegraaf”. De eerste tien huisdammers uit Friesland, Groningen en Drenthe krijgen bij het oplossen van minimaal één vraagstuk een magnetisch dambord cadeau .zie: https://goo.gl/qDG1UW (Formaat: Buitenafmetingen 31.2 x 31.2 cm, Speelveld 29 x 29 cm. Schijfdiameter 2.7 cm) Men moet zich dan wel met de betrokken krant van vandaag (geen kopie) vervoegen bij één van de matchpartijen in Leeuwarden, Groningen of Assen. (zie: https://goo.gl/hPyQjn ) Ik ben alle dagen wel aanwezig of vraag anders naar Wim Koopman.

Het thema rond de vraagstukken is ontsproten uit het brein van oud-wereldkampioen Isidore Weiss (Frankrijk) https://goo.gl/uWcYwV , die de hoogste titel droeg van 1899 tot 1911. Met uitzondering van nummer vier zijn de opgaven van mijn hand/hoofd. Tegen een overmacht opboksen is mogelijk met vernuft.

Zie opgave Diagram 1. Winst in drie zetten.

Opgave diagram 2. Wit speelt en wint in vier zetten.

Dan opgave diagram 3 met alle schijven uit de doos. Winst in vijf zetten.

Dan een iets pittiger creatie van de inventieve Franse oud-wereldkampioen Isidore Weiss. Opgave diagram 4. Winst in vijf zetten. Vergelijkbare problemen en mogelijkheden zijn ook toepasbaar op andere bordsoorten. Kleine 64 velden bord met Braziliaanse damregels (zelfde regels als ons spel)

Opgave diagram 5. (geef schaaknotatie aan) Winst in drie zetten. Dan tenslotte een opgave op het Canadese dambord (zelfde regels als bij ons) Koop een keukendoek met voldoende blokmotief of teken zelf een bord.

Opgave diagram 6. Wit speelt en wint in zes zetten. (notatie links boven tot rechtsonder 1 t/m 72). Alle inzendingen ongeacht het aantal gevonden opgaven komen in aanmerking voor de geldprijs.

Mijn Kerst - en Nieuwjaarsboodschap: Als metafoor rond de Japanse hond Hachiko over loyaliteit en trouw jegens elkaar. zie https://goo.gl/Wqp7HS met Richard Gere.