Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 01-03-2013  Ferry Kemperman:
Overgebleven tijd ipv gebruikte tijd vermoed ik
 01-03-2013  Martin van der Sluis:
Klopt Ferry, wij spelen met Fisher 45+1, maar ik zie in de invoermethode geen mogelijkheid om dat aan te geven.
Lijkt me wel handig als dat er in komt, aangezien we volgend jaar in de NC ook met Fisher gaan spelen.
 01-03-2013  Steven den Hollander:
Zo moeilijk is dat toch niet? Je totaal aantal zetten (52) optellen bij de begingtijd (45) geeft 97 minuten per persoon. Jij zou in dat geval 97-15=82 minuten hebben gebruikt (1.22) en de tegenstander 97-3=94 (1.34)
 01-03-2013  Martin van der Sluis:
Wiskundige grootheid Steven, bedankt!
Ik doel op een eenvoudig knopje bij het invoeren Fisher + aangeven wat de overgebleven tijd is. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Dammers doen over het algemeen al moeilijk genoeg..
 01-03-2013  Alex Kruyshoop:
De methode van Steven gaat uiteraard allen op als na elke zet of slag de klok is ingedrukt, hetgeen bij verplichte slagen nogal eens niet gebeurt. Dan komt er dus ook geen tijd bij... Maar na afloop kan je wel op het linkerknopje drukken om te kijken hoeveel zetten er gespeeld zijn. En als dat overeenkomt met het werkelijke aantal zetten, klopt de methode van Steven weer wel. Anders moet je er nog een aantal seconden/minuten van aftrekken (of bijtellen als teveel op de klok gedrukt is...)
 01-03-2013  Piet Bouma:
Ik vraag me af - gezien de veelheid aan varianten qua bedenktijd - of het vermelden van de overgebleven bedenktijd niet veel beter is.
Dan kun je in ieder geval concluderen of bij het einde van de partij ??n of beide spelers in tijdnood heeft gezeten (vanaf wanneer is natuurlijk niet te traceren, maar dat is bij een vast tijdschema ook niet het geval).
Het vermelden van welke tijd je totaal gebruikt hebt voor de partij is - zonder te weten welk tijdschema er precies achter hangt - niet zo zinvol.