Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 02-12-2017  Douwe Edelenbos:
PDN     Diagram 1
44. 26-21 lijkt me wel voldoende voor remise
 02-12-2017  Sietse Nagel:
Na een rit vanaf Amsterdam naar huis, volgde een rit over niet al te brede met bossages omzoomde landwegen door vlagen mist en dreigende gladheid. Zoutwagens met oranje zwaailichten zorgden voor enige onheilspellendheid op de verder onverlichte wegen. Eenmaal in Oudega kregen we te maken met een omleiding. Hier ook al.
Desalniettemin was speellokaal 'De Smidterij' niet moeilijk te vinden. Met behulp van de tegenoverliggende Spar, hadden we wifi-verbinding. De partij tegen Henk verliep als vanouds. Ook in 1979 kwam ik een schijf achter tegen Henk en die won ik even later ook terug. Blijkbaar kan ik geen twee avonden achter elkaar spelen. Na bekomen te zijn van de schrik ontplofte er naast de speelzaal een vuurwerkbom, waarna het een stuk beter ging. Geholpen door het normale tijdgebrek van Henk ontving ik twee punten.
Wat Douwe aangeeft is goed, maar in de praktijk kon dit niet, omdat de vlag dan zou zijn gevallen.
Bart Adema liet zich dit bewijzen tegen Tjeerdsma.
In een niets-aan-de-hand-stand ging hij stoïcijns door de vlag. Opgegroeid met electronische klokken, liet hij na afloop weten dat hij niet precies wist hoe de mechanische klok werkte. Een generatiekloof.