Order by date, last inserted
 23-05-2015 MF Tjalling:
Wat moet dit voorstellen?   Bij winst is ze kampioen en dan krijg je dit voor je kiezen ........ crying de ene passieve zet na de ander en flink in het nadeel komen .......     
 23-05-2015  Paul Sier:
Ja , een opzet kan ook wel eens mislukken denk ik. Bepaald niet Olga's beste partij.

Maar wat een onrecht en wat een weerzinwekkende aanfluiting blijken die gekunstelde regeltjes weer eens te zijn. Er moet per se direct een eindrangschikking gevormd worden bij gelijk eindigen , want  -  zo luidde de onzinnige argumentatie dan  -  sponsoren en bobo's kunnen en willen niet wachten op een barrage. Welnu , substantiele sponsoren zijn in geen velden of wegen te bekennen in de damwereld en bobo's kunnen we juist missen als kiespijn. Van de drie gelijk geeindigden heeft Olga m.i. eerder het beste resultaat behaald dan het minste. Ze scoorde het beste onderlinge resultaat (want ze won van de nummer 2 !) EN heeft bovendien het beste SB.
Speel bij gelijk eindigen gewoon ALTIJD een barrage (met welk speeltempo dan ook) en schaf alle kunstmatige onzin als "aantal overwinningen" , "plusjes" etc etc per direct af.

Olga gefeliciteerd met een gedeeld eerste plek ! 
(En dat zonder topsport-steun en (bonds-)coaches)
   
 23-05-2015  Piet Bouma:
Ik heb van Brion Koullen eerder deze week begrepen dat Olga erg vermoeid was. Het was erg warm in Wuhan en op de hotelkamer. De airco op de hotelkamer kon maar 15 minuten per dag aan. Daardoor sliep ze erg slecht. Misschien niet echt een excuus, maar volgens Alldraughts was ook Zoja Golubeva voor aanvang van de laatste ronde ziek. Dus speelomstandigheden waren misschien niet zo mooi dan dat ze van afstand leken.
 23-05-2015 MF Tjalling:
Die discussie over de regels hoort hier m.i. niet thuis. Voor aanvang van het toernooi gaan alle deelneemsters akkoord met de regels. Heel normale regels, die ook in voetbal worden toegepast. Als dat zo is, dan gelden dus gewoon die regels en gemekker  over die regels is zinloos. 
  Meer scoren is aantrekkelijker, dus beter. Zo is het in de voetbalsport en zo is het bij dammen. Bij een 3-punten-systeem wint Zoja ook. 
  Het gaat erom dat je vol gas hoort te geven in zo'n slotronde, je speelt om te winnen, desnoods ga je hardhandihg onderuit, maar dit puntje schrapen is weinig aantrekkelijk. 
  Dan zie ik liever de vechtlust van Sadowska, die helemaal niet ziek was in de slotronde. 
   
 23-05-2015  Paul Sier:
Tjalling , ik ben het helemaal met je eens dat de regels moeten worden uitgevoerd zoals ze vooraf zijn vastgesteld ; daar hoor je mij ook niet over. Zoja is kampioen ; punt ! 
Echter , voor mij is deze uitkomst slechts een zoveelste voorbeeld en argument om de regels voor toekomstige titel-toernooien te veranderen (barrages bij gelijk eindigen !)

(Het voorbeeld dat je aanhaalt over voetbal noemden wij vanmiddag toevallig nog ("Dan zul je zien , de voorstanders komen vast weer met het doelsaldo als vergelijkbare telling"). Maar die vergelijking gaat op wezenlijke onderdelen helemaal mank als je het ons vraagt smiley)

Maar je hebt gelijk ; discussieren doen we hier niet. Excuus dat ik mij niet kon bedwingen deze opmerking te plaatsen...... 
Het ging mij overigens a priori om de TOP-prestatie die Olga geleverd heeft en de felicitaties daarvoor.
 23-05-2015 MF Tjalling:
"This play doesn't deserve any applause!" zou Tony G zeggen, al is dat niet echt een toonbeeld van liefdevol gedrag, deze pokerspeler laugh
  Ik ben blij dat we geen barrage krijgen. Zo'n toernooi moet afgelopen zijn na de laatste zet, dat heeft de FMJD heel goed bergepen! Zowel voor de toeschouwers, de deelnemers, de sponsor(s), de genodigeden alsook voor Sponsebob en de Koning. 
  Ik had het niet over doelsaldo trouwens. Ik had het over het aantal doelpunten voor als doelsaldo gelijk is. Zo ging Italië destijds door om daarna wereldkampioen te worden ...      
 25-05-2015  Sipke Doller:
Kortom Tjalling regels zijn regels.......