HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

De applet in de maand januari (09-02-2018)

De partij die in de maand januari de meeste hits vergaarde, komt uit de Halve Finale NK. MI Leopold Sekongo wist in de tweede ronde GMI Wouter Sipma combinatief te verrassen en heeft momenteel mede daardoor de koppositie in groep A. Er verschenen flink wat commentaren in de analyseruimte omdat ook Sipma kansrijk spel had. Uiteindelijk resulteerde dit in een vergelijking met voetbal, waarbij men constateerde dat ook in die sport er verrassende uitslagen c.q. kampioenen bestaan.
Eric van Dusseldorp tenslotte besloot de discussie met een cliffhanger dat ook Kingsrow een mooie mogelijkheid in de partij heeft ontdekt en verwees daarbij naar zijn nieuwe Facebookpagina Kingsrow knows it better. Omdat op Facebook zo een positie uiteindelijk moeilijk valt te vinden c.q. in de vergetelheid raakt, hebben we die schitterende combinatie ook maar even in de analyseruimte opgenomen. Voor Eric mogelijk een uitdaging om de spectaculaire vondsten ook in Toernooibase bij de desbetreffende partij te vermelden.
Enfin, reden genoeg om deze partij nog eens opnieuw te bekijken en de ruim 2400 hits nog een boost naar boven te geven.


Nu stand met foto showen in Toernooibase (17-01-2018)

Omdat we erg veel standen vanuit de historie (Nationale Clubcompetitie) op de site van de PNDB vonden, hebben we een nieuwe optie in Toernooibase gemaakt. In plaats van dat de stand uitgerekend wordt via de teamuitslagen en/of detailuitslagen, kan nu een foto van een (eind)stand daarvoor in de plaats gezet worden. Ook gemakkelijk wanneer er een afwijkende berekeningssystematiek (vooral bij moyenne- of Keizertoernooien) gehanteerd wordt, die niet wordt ondersteund door Toernooibase. En ook handig bij blitz-, en rapidtoernooien met veel uitslagen, vanuit een ander programma waarbij niet een makkelijke export- en importfunctie naar Toernooibase is. Via deze workshop, volledig in het Engels, maar we gaan ervan uit dat flink wat gebruikers daar geen moeite mee hebben, wordt een en ander uitgelegd.

Show standings with picture in Toernooibase
Because we found a lot of historical standings of the Dutch Teamcompetition at the site of the provincial federation PNDB we introduce a new option in Toernooibase. In stead of standings calculated from teamresults or detailed results, it is possible to show a picture of the standings instead. Also easy when tiebreak results are calculated differently (especially at moyenne of Keizertournaments) and not supported by Toernooibase. And also easy at for example blitz- en rapidtournaments with a lot of results from programms where there is not a export- and importfunction to Toernooibase.
This workshop is completely in English, so also foreign administrators can follow the explanation.


De meeste afgespeelde applet in 2017 (14-01-2018)

De partij die door de toeschouwers van Toernooibase het meest is bekeken, komt uit het Salou Open 2017. Alexander Georgiev wist hier collega-grootmeester Alexander Presman te verslaan en legde daarmee mede de basis voor zijn toernooiwinst. Ongetwijfeld was het commentaar van ondergetekende in de stand na 26 zetten (na 26.3-8!), waarbij ik sprak van een al opgespeelde kroonschijf en inactieve schijf op 15 die nadelig lijken in de zwarte stand, mede debet aan de discussie die ontstond.
Beter had daar schijnbaar nadelig, maar mogelijk sterk moeten staan, want een en ander leidde tot een felle reactie (reprimande) van grootmeester Ron Heusdens. Daarna liet ook de verliezer Alexander Presman zijn gedachtegang over de partij gaan, waarbij een aantal interessante varianten voor het voetlicht werd gebracht. Onthutsend was tussendoor de mededeling van Gerard Taille, die met zijn computerprogramma Damy doodleuk wist te melden dat 35.34-30! remise oplevert, zonder nadere varianten overigens. Enfin, reden genoeg om de partij nog eens na te spelen, om de ruim 3700 hits op te hogen.
Opvallend is dat de meest bekeken semi-live partij komt uit het Nederlands Kampioenschap Vrouwen 2017 in Zoutelande. De slotpartij Laura Timmerman - Denise van Dam kreeg op 1 april 2017 maar liefst 1727 hits te verwerken.

Piet Bouma.


NIEUWSARCHIEF                 
          RSS-feed

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:  >   Partij Digitaal Noteren

  >  Accordering tabletinvoer
 (Registreer uw voorkeur)
  TOP 10 RATING
  Pl.   Naam   Lft.   Virt.   +/-
1 1   Shvartsman  50   1595+9  
2 1   Georgiev  42   1567-9  
3 2   Boomstra  24   1560-28  
4 2   Chizhov  53   1552+16  
5    Prosman  45   1541+2  
6 2   Baliakin  56   1539+12  
7 3   IJzendoorn  20   1533-18  
8 1   Dolfing  40   1530-2  
9 5   Valneris  50   1526+20  
10 14   Anikeev  34   1522+31  
  ACTUEEL
NIEUWS
 

09-02-2018 De applet in de maand januari
De partij die in de maand januari de meeste hits vergaarde, komt uit de Halve Finale NK. MI Leopold Sekongo wist in de tweede ronde GMI Wouter Sipma combinatief te verrassen en heeft momenteel mede daardoor de koppositie in groep A.
>>>>>Lees meer

17-01-2018 Nu stand met foto showen in Toernooibase
Omdat we erg veel standen vanuit de historie (Nationale Clubcompetitie) op de site van de PNDB vonden, hebben we een nieuwe optie in Toernooibase gemaakt.
>>>>>Lees meer

14-01-2018 De meeste afgespeelde applet in 2017
De partij die door de toeschouwers van Toernooibase het meest is bekeken, komt uit het Salou Open 2017. Alexander Georgiev wist hier collega-grootmeester Alexander Presman te verslaan en legde daarmee mede de basis voor zijn toernooiwinst.
>>>>>Lees meer