HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

Toernooimanager nu free software! (06-03-2017)

Het staat al als linkje op de KNDB-site vermeld: sinds 26 februari heeft ontwerper Jan Masselink het programma Toernooimanager als free download vrijgegeven. Dit betekent dat iedere toernooiorganisator/competitieleider nu zonder kosten gebruik kan maken van dit schitterende programma waarmee toernooien met Rond systeem, Zwitsers systeem, Moyenne-systeem en Keizer-systeem volledig verwerkt kunnen worden met allerlei ingewikkelde paringmogelijkheden en weergaven van standen.
Het programma Toernooimanager bestaat al sinds de jaren negentig (mogelijk al vijfentwintig jaar!) en met het huidige versienummer 7.38 is er al veel onder de motorkap gewijzigd/aangebracht. Met de datafiles KNDB rating en diverse FMJD-ratingfiles kan er ook Zwitsers op rating gespeeld worden.
Vanuit Toernooimanager (en met koppeling op de id van de ratingfiles bij spelers werkt dit perfect) is er ook voor persoonlijke toernooien een datafile te produceren, dat weer upgeload kan worden door gebruikers met rechten naar de internetsite Toernooibase. Internationale arbiters als Johan Demasure, Milena Szatkowska en Vital Aniska maken hier al dankbaar gebruik van. Download hier de handleiding.
Toernooimanager is in Nederlands, Engels en Frans beschikbaar. Hopelijk geeft het vrijgeven van het programma een boost in de Franstalige Afrikaanse landen om ook daar hun competities via Toernooimanager professioneel te organiseren. Toernooimanager is te downloaden via een persoonlijke site van Jan Masselink: http://janm59.blogspot.nl/

Toernooimanager now free software!

It is already mentioned with a link on the KNDB-site: since 26 February the program Toernooimanager is as a free download released by developer Jan Masselink. This means that each tournamentorganizer/competitionmanager can now use free of charge this wonderful program that supports round robin, swiss system, moyenne-system and Keizer system, with all kinds of complicated pairing systems and presentations of standings.
The program Toernooimanager exists since the nineties (possibly 25 years!). With the current version 7.38 much has already been changed/made under the hood. The datafiles of KNDB-rating and FMJD-rating can be imported, so also Swiss on rating is supported.
From Toernooimanager is also (and with linking players on id of the ratingfiles this works perfect) a datafile available that can be uploaded by users with administrators rights to the internet-site Toernooibase. International referees as Johan Demasure, Milena Szatkowska and Vital Aniska use this option gratefully. Download here the manual.
Toernooimanager is available in Dutch, English and French. Hopefully releasing the program as a freeware version gives a boost in the French-speaking African countries so they can organize their tournaments professionally with Toernooimanager. Toernooimanager can be downloaded from a personal site of Jan Masselink: http://janm59.blogspot.nl/


De meest afgespeelde applet in de maand februari (28-02-2017)

De applet, die in februari de meeste hits in Toernooibase genereerde, is afkomstig uit de degradatiekraker DES Lunteren - Damlust Gouda in de Ereklasse van de Nationale Competitie. De witspeler Martijn van IJzendoorn produceerde hier een zeldzame blunder: 72.48-42 waarna problemist Arjen Timmer er als de kippen bij was om dit buitenkansje te verzilveren. Desondanks was er voor Gouda geen man overboord, de wedstrijd werd met 12-8 in hun voordeel beslist.
Zoals gezegd een zeldzame blunder van de Wereld- en Europees kampioen bij de junioren. Wat heet: in het huidige seizoen is dit de enige keer in een reguliere partij dat Van IJzendoorn de vlag moest strijken. Van IJzendoorn is bezig met een ijzersterk seizoen (onder meer een verpletterende toernooizege bij het MTB Hoogeveen), die hem al in de top tien van de FMJD-ranking heeft gebracht en hem in de virtuele KNDB-rating met een fikse ratingwinst momenteel op een tiende plaats klasseert.
De 19-jarige Van IJzendoorn heeft alles in zich om binnen enkele jaren de opvolger te worden van wereldkampioen Roel Boomstra. En: bij afwezigheid van Boomstra bij het Nederlands Kampioenschap lijkt hij meteen de favoriet voor de titel. Want Van IJzendoorn heeft ook een bijzondere eigenschap. Geen ontzag voor grootmeesters. Dit seizoen heeft een aantal Afrikaanse en Oost-Europese grootmeesters hardhandig met deze eigenschap kennis gemaakt. De vijf overige Nederlandse grootmeesters, die meedoen bij het NK op Urk, zijn gewaarschuwd!
Betreffende de diagramstand ontstond op Toernooibase de discussie of het eindspel voor wit was gewonnen. Eindspelkenner Peter Pippel (ja, ook de broer van Kees heeft de kennis!) schudde moeiteloos de sleutelstelling uit zijn mouw. Reden genoeg om ook deze kennis in uw denksportbagage op te slaan en de ruim 2000 hits bij deze partij nog wat op te hogen.


Workshop correctie Oerterp-applet op herhaling (12-02-2017)

De laatste tijd krijgen we regelmatig een vraag binnen of een notatie van een applet kan worden gecorrigeerd. Het blijkt dat de gebruiker dan niet precies weet hoe dat gerealiseerd kan worden. In het verleden hebben we daar al eens aandacht aan besteed, hoe het einde van een partij makkelijk kan worden gecorrigeerd en hoe in een partij een verkeerde zet kan worden veranderd (bijv. 9. 48-42 i.p.v. 9. 47-42 en later dan 50.47-42 i.p.v. 50.48-42) Het is handig om deze workshop nog eens na te lezen.
En hoewel er op twee plekken in Toernooibase al een mogelijkheid is (misschien wat moeilijk te vinden) om een partij te benaderen voor correctie, hebben we dit eenvoudiger gemaakt.
Wanneer u ingelogd bent en de desbetreffende partij in beeld hebt, is er nu een link Correctie applet/Correction applet in de zogenaamde footer onderaan toegevoegd.


NIEUWSARCHIEF                 
          RSS-feed

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


  >   Partij Digitaal Noteren

  >  Accordering tabletinvoer
 (Registreer uw voorkeur)
  TOP 10 RATING
  Pl.   Naam   Lft.   Virt.   +/-
1    Boomstra  24   1599+27  
2    Shvartsman  49   1589+19  
3    Georgiev  41   1572+5  
4 1   Chizhov  52   1542-4  
5 1   Prosman  44   1539-13  
6 2   Dolfing  39   1532+7  
7 3   Baliakin  55   1527+6  
8 1   Ivanov  28   1526-3  
9    Getmanski  39   15210  
10 20   IJzendoorn  20   1515+44  
  ACTUEEL
NIEUWS
 

06-03-2017 Toernooimanager nu free software!
Het staat al als linkje op de KNDB-site vermeld: sinds 26 februari heeft ontwerper Jan Masselink het programma Toernooimanager als free download vrijgegeven.
>>>>>Lees meer

28-02-2017 De meest afgespeelde applet in de maand februari
De applet, die in februari de meeste hits in Toernooibase genereerde, is afkomstig uit de degradatiekraker DES Lunteren - Damlust Gouda in de Ereklasse van de Nationale Competitie. De witspeler Martijn van IJzendoorn produceerde hier een zeldzame blunder: 72.
>>>>>Lees meer

12-02-2017 Workshop correctie Oerterp-applet op herhaling
De laatste tijd krijgen we regelmatig een vraag binnen of een notatie van een applet kan worden gecorrigeerd. Het blijkt dat de gebruiker dan niet precies weet hoe dat gerealiseerd kan worden.
>>>>>Lees meer