HOME | LAST IN DATABASE | RATINGS | TOURNAMENTS | NEWS | GAMES | POSITIONS | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

Nieuwe (sub)ratinglijsten toegevoegd (17-07-2017)

Dit weekend zijn er in Toernooibase betreffende de KNDB-rating en ook FMJD-rating wat nieuwe opties toegevoegd. Zo is voor de KNDB-rating ook de mogelijkheid gemaakt, selecties te maken op Junioren, Aspiranten, Pupillen en Welpen, zodat ook deze groepen in hun leeftijdscategorie de stand van zaken betreffende hun virtuele rating (en ook de KNDB- rating per 1-7-2017) kunnen bekijken. Al eerder was deze optie voor de vrouwen ingevoerd.

Daarnaast zijn ook de FMJD a-lijsten vanaf 31-12-1983/01-01-1984 in Toernooibase te bezichtigen (de lijsten stonden toch al op de server). Op die allereerste a-lijst (al schijnen er mogelijk nog eerdere Volmac-lijsten te bestaan) stond de toen 30-jarige Harm Wiersma als eerste genoteerd met een rating van 2417. Daarmee zou hij zich heden ten dage nog net voor wereldkampioen Roel Boomstra hebben geklasseerd. Voor ratinghistorici natuurlijk mooie lijsten om in te grasduinen.


Nieuwe sectie Internetdammen toegevoegd (15-07-2017)

Omdat enkele enthousiastelingen graag een internettoernooi van Play Ok in Toernooibase wilden opnemen, is er een nieuwe Provincie/Sectie Internetdammen aan Toernooibase toegevoegd. We hebben daar de clubs Play Ok en PlayDraughts ingevoerd, aangezien dit momenteel de meest voorkomende plaatsen zijn waar internettoernooien worden gespeeld.
Voor toevoegen in Toernooibase van deze internettoernooien stellen we wel voorwaarden:
a) er mogen geen spelers met nicknames in Toernooibase worden toegevoegd, dus spelers moeten hun werkelijke identiteit kenbaar maken.
b) alleen toernooien (dus geen individuele partijen) mogen in Toernooibase worden opgenomen.
c) de spelers moeten toestemming hebben gegeven aan de invoerder dat uitslagen en partijen in Toernooibase worden opgenomen.

New section Internetdammen added
Because some enthusiasts wanted to include an online tournament from Play Ok in Toernooibase, a new Province/ Section Internetdammen is added to Toernooibase. We introduced the Play Ok and PlayDraughts clubs, as these are currently the most common places where internet tournaments can be played.
To add these internet tournaments to Toernooibase, we set some conditions:
a) No players with nicknames in Toernooibase may be added, so players need to reveal their identity.
b) Only tournaments (no individual games) may be included in Toernooibase.
c) The players must have given permission to the importer to include results and games in Toernooibase.


De juni-applet en nieuwe features Oerterp-applet (06-07-2017)

De meest afgespeelde applet in de maand juni komt uit de finale van de Nationale Bekercompetitie. Wereldkampioen Roel Boomstra leidde in de beslissende partij tegen Bert Aalberts op het 1e bord Hijken DTC naar de bekerwinst. In de diagramstand ging de zwartspeler waarschijnlijk beslissend in de fout met 49...26-31 door Ron Heusdens simpel als verkeerd offertje betiteld. Reden genoeg om zelf te onderzoeken hoe zwart hier de remisehaven nog had kunnen bereiken en de 1200 hits nog wat op te hogen. Daarnaast hebben regelmatige partij-invoerder ongetwijfeld gemerkt dat de Oerterp-applet onder de motorkap wat uitbreidingen/modificaties heeft gehad. Zo is het nu onder meer mogelijk om via drag and drop (de voorbode voor het invoeren van onreglementaire zetten op het bord) de partij in te voeren. Daarnaast heeft ontwerper Hendrik Veenstra ook binnen een week een Braziliaanse variant op het 64 velden bord ontworpen (spelregels hetzelfde als ons Internationale dammen). Daardoor kunnen de partijen van de computerolympiade Braziliaans dammen nu ook afgespeeld worden. Ongetwijfeld zullen er nog wat modificaties komen. Misschien dat we ook de WK partijen van 2016 vanuit Brazilie (met de tweede plaats van Martin Dolfing) binnenkort in Toernooibase kunnen showen...


NIEUWSARCHIEF                 
        RSS-feed

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


  >   Digital Notation App

  >  Accord tablet input
 (Register your preference)
  TOP 10 RATING
  Pl.   Name   Age   Virt.   +/-
1 1   Shvartsman  49   1596+10  
2 1   Boomstra  24   1587-1  
3    Georgiev  42   1570-6  
4    IJzendoorn  20   1554+3  
5    Chizhov  52   1538+2  
6    Ivanov  29   1528+1  
7    Getmanski  39   1523-1  
8    Groenendijk  18   1516+7  
9    Valneris  49   1507+1  
10 3   Anikeev  34   1493+2  
  NEWS
NIEUWS
 

17-07-2017 Nieuwe (sub)ratinglijsten toegevoegd
Dit weekend zijn er in Toernooibase betreffende de KNDB-rating en ook FMJD-rating wat nieuwe opties toegevoegd.
>>>>>Lees meer

15-07-2017 Nieuwe sectie Internetdammen toegevoegd
Omdat enkele enthousiastelingen graag een internettoernooi van Play Ok in Toernooibase wilden opnemen, is er een nieuwe Provincie/Sectie Internetdammen aan Toernooibase toegevoegd.
>>>>>Lees meer

06-07-2017 De juni-applet en nieuwe features Oerterp-applet
De meest afgespeelde applet in de maand juni komt uit de finale van de Nationale Bekercompetitie. Wereldkampioen Roel Boomstra leidde in de beslissende partij tegen Bert Aalberts op het 1e bord Hijken DTC naar de bekerwinst.
>>>>>Lees meer