HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

De applet van de maand januari 2017…. (01-02-2017)

De applet in januari, die volgens de registratie in Toernooibase, de meeste hits genereerde, komt uit de Nationale Competitie. Het is zeer verrassend een partij uit de wedstrijd Van Stigt Thans - 020. Bondscoach Rob Clerc wist met zwart tegen Erik Brunsman een positioneel overweldigende stelling te creeren, die hij met een fraai offertje tot winst voerde.
Zeer verrassend in die zin dat de partij geen enkele analytische opmerking opleverde, zodat het raadselachtig is waarom de partij zo vaak is aangeklikt. Nu kan er een gedegen analyse in een krantenrubriek hebben gestaan, die tot veelvuldig naspelen in Toernooibase heeft geleid, maar mogelijk heeft ook iemand de bondscoach in het zonnetje willen zetten, door een automatische ververstechniek op de applet te zetten. Enfin, we zullen ons beraden of we het registreren van hits vanaf 1 ip-adres tot 1 hit moeten beperken (hetgeen een andere registratietechniek vereist). Vooralsnog is de partij best de moeite waard om na te spelen en te larderen met analyse-opmerkingen om daarmee het ongelooflijke aantal van meer dan 2150 hits nog wat op te hogen....


Partijen Amerikaanse Kampioenschappen in de Dumpstore (31-01-2017)

Gerrit Boom stuurde ons een link waar oude bulletins van de AICS (American International Checkers Society) op internet zijn geplaatst. In die bulletins zijn flink wat eindstanden van de kampioenschappen van de USA en ook partijnotaties te vinden. Inmiddels worden langzaam deze eindstanden in Toernooibase ingevoerd. In de dumpstore vindt u linken naar pdfs waar ook partij-notaties van de kampioenschappen zijn te vinden. Uiteraard maken vele handen licht werk, en wat is er mooier om nog onbekende partijen van de kleurrijke oud-wereldkampioen Iser Kouperman of ook van de schier onverslaanbare Carl Buster Smith op applet in Toernooibase te zetten. En u hoeft niet notaties te ontcijferen want in de pdfs zijn ze allemaal netjes uitgetypt. Ongetwijfeld worden die onbekende partijen dan ook in volgende edities van Turbodambase opgenomen.


Turn off Google Translate (28-01-2017)

Een enkele gebruiker meldde ons problemen met Google Translate. Het bleek dat hij telkenmale de optie Turn of for Dutch moest aanklikken. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat er gebruik wordt gemaakt van een niet Nederlandstalige versie van een browser of besturingssysteem. Om de functie Google Translate uit te zetten hebben we nu voor een gebruiker met een account op Mijn Persoonlijke Pagina de mogelijkheid gemaakt om Google Translate uit te zetten. Dit kan door middel van het aanklikken van de link Turn off. Overigens kan op dezelfde plek ook Google Translate daarna weer aangezet worden.
A single user reported a problem with Google Translate. It turned out that he each time had to click Turn of for Dutch. Probably an issue that a foreign browser or operating system is used. To turn off the function Google Translate we have now made the possibility for a user with an account to turn off Google Translate at My Personal Page. Simply click on the link Turn off in that screen. At the same spot you can also Turn on Google Translate.


NIEUWSARCHIEF                 
          RSS-feed

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


  >   Partij Digitaal Noteren

  >  Accordering tabletinvoer
 (Registreer uw voorkeur)
  TOP 10 RATING
  Pl.   Naam   Lft.   Virt.   +/-
1    Boomstra  24   1599+27  
2    Shvartsman  49   1589+19  
3    Georgiev  41   1572+5  
4 1   Chizhov  52   1542-4  
5 1   Prosman  44   1539-13  
6 2   Dolfing  39   1532+7  
7 3   Baliakin  55   1527+6  
8 1   Ivanov  28   1526-3  
9    Getmanski  39   15210  
10 20   IJzendoorn  20   1515+44  
  ACTUEEL
NIEUWS
28-01-2017 Turn off Google Translate
Een enkele gebruiker meldde ons problemen met Google Translate. Het bleek dat hij telkenmale de optie Turn of for Dutch moest aanklikken. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat er gebruik wordt gemaakt van een niet Nederlandstalige versie van een browser of besturingssysteem.
>>>>>Lees meer

18-01-2017 Het toevoegen van Youtube-filmpjes in Toernooibase
Na wat geexperimenteer hebben we een methode gevonden om eenvoudig Youtube-filmpjes in Toernooibase te embedden. Op drie plekken, het clublokaal, de toernooizaal en de analyseruimte bij een partij kan door een gebruiker nu via een link Embed Youtube-film een filmpje geshowd worden.
>>>>>Lees meer

02-01-2017 De meest afgespeelde applet in 2016
De meest afgespeelde applet in 2016 komt uit de WK-match Groenendijk-Boomstra (en is daarmee ook de applet met de meeste hits in december). In de eerste matchpartij in Groningen maakte Boomstra meteen zijn titelaspiraties duidelijk met een gedecideerde overwinning.
>>>>>Lees meer