(Analyse)opmerking toevoegen     Embed Youtube-film     
Account aanvragen     Regels voor commentaar
Order last inserted          Toernooizaal
 11-07-2019  Hanco Elenbaas:
Leopold bestudeert Ton Sijbrands' boek met partijen van Baba Sy. Het lijkt al vreselijk moeilijk voor Roep om nog aan een 0 te ontkomen na 33.33-28! 
 11-07-2019 MI Paul Oudshoorn:
Ja, Hanco. Zwart staat daar inderdaad wel wat lastig, met die schijf op 15 en de passieve schijven 16 en 26. Het is me al opgevallen dat Leopold zijn gebruikelijke tactische spel even opzij gezet heeft en experimenteert met positionele en strategische concepten! Zie de resultaten smiley....
 11-07-2019  Hanco Elenbaas:
Leopold's goede vriend Lamine Diakité (oud-lid van Hiltex en Constant) is alweer een paar jaar terug in Ivoorkust, Paul. Omdat Lamine Nederland erg mist is Leopold de laatste tijd hard aan het werk om een vliegticket bijelkaar te sparen voor Lamine. Het ziet ernaar uit dat Leopold de nodige euro's snel bijeen zal dammen.  yes
Leopold zal morgen Andrew moeten verslaan om het toernooi te winnen, aangezien Shvartsman (tegen Jean Marc) bij remises Leo voorbij zal gaan op tegenstandersrating. Na de zesde ronde staat het daar 1270 voor Leopold om 1265 voor Shvartsman.

Leopold heeft nu een tpr van 1546, Shvartsman 1540, Andrew 1481. Twee jaar geleden won Leopold van Andrew in de laatste ronde van het Paastoernooi, waardoor hij het toernooi won. Het zal lastig worden om dat kunstje te herhalen want Andrew lijkt aardig in vorm.