Analyse door Frank Drost
(Analyse)opmerking toevoegen     Embed Youtube-film     
Account aanvragen     Regels voor commentaar
Order last inserted          Toernooizaal
 21-06-2019  Hanco Elenbaas:
Ton Sijbrands heeft deze partij in 1973 besproken in zijn rubriek in het Algemeen Dagblad, met (als ik me goed herinner) redelijk veel aandacht voor de belangrijke fouten van beide spelers in de opening. 
Is die rubriek van Ton misschien ook al online gezet door Delpher? 
 21-06-2019  Piet Bouma:
Ik heb even in Delpher gekeken Hanco. Volgens mij schreef Ton Sijbrands toen voor de NRC. Ik heb geen analyse van deze partij gevonden. Wel eentje vanuit de wedstrijd RDG - Huizum, waarbij Andreas Kuyken een verrrassende winst boekte op Harm Wiersma.
Link.
 21-06-2019  Hanco Elenbaas:
Mooi Piet, dank! Hij schreef toen ook voor het Algemeen Dagblad. Die rubriek heeft hij later geruild met Harm Wiersma voor Harm's rubriek in de Volkskrant. Andreas Kuyken heeft in maart 1974 de rubriek in NRC/Handelsblad overgenomen.
Ik zal proberen die rubriek in het AD terug te vinden, ook omdat er een heel fraaie korte partij van Ton Sijbrands in verwerkt was, in dezelfde opening, als ik het goed heb tegen Peter Poot (of misschien Ben Stenekes?). Die partij is niet opgenomen in Turbo Dambase en zeer de moeite waard voor de liefhebbers van deze opening.
Delpher heeft het Algemeen Dagblad uit de jaren '70 helaas (nog?) niet online geplaatst.    Trouw, 27 oktober 1973
Naar deze partij was ik op zoek, Ben Stenekes - Ton Sijbrands 1968, door Ton Sijbrands opgenomen in zijn analyse voor het AD van Ferry Wemer - Spijkstra, maar naar nu (3/4 augustus 2020) blijkt ook in NRC Handelsblad van 14 juli 1973:
https://toernooibase.kndb.nl/opvraag/applet.php?taal=&kl=23&Id=826&r=1&jr=99&wed=1277476