MotiefMijn Toernooibase
 • 1e stap
  Vul de applet met de schijven/dammen door op de velden te klikken. Selecteer het type schijf via de knoppenbalk onder de applet.
  Controleer of de juiste kleur aanzet geselecteerd is. Standaard is zwart aan zet. (wijzigen kan via de knop )
 • 2e stap
  Klik op deze knop: om de exacte stand op te zoeken
  Klik op deze knop: om te zoeken naar een stand met iig schijven op de geselecteerde velden

  Of klik op deze knop: om zoeken op stand te annuleren
 • Zoek formulier
  Motief Code
  Auteur
  Bron
  Status
  Uitleg Motief Code Bron Afkortingen document
  Overzichten
  Laatst Toegevoegde Motieven
  Laatst Gewijzigde Motieven
  Laatst Toegevoegde OpmerkingenRSS-feed
  De MotiefMijn ('MM') Is begin 90-er jaren opgezet door Rob Spijkers en telde op het moment van inlezen in Toernooibase 77004 motieven! Een 'goudmijn' aan motieven die helaas bij weinig damspelers en -problemisten bekend is.

  Rob heeft zijn verzamelde motieven beschikbaar gesteld aan Toernooibase, waardoor de MotiefMijn beschikbaar wordt voor het brede publiek. De MotiefMijn biedt een schat aan eindspelen waar menig dammer zijn hart aan kan ophalen.

  De Toernooibase MotiefMijn kan op verschillende manieren doorzocht worden. Het zoeken op stand is handig voor Problemisten. Daarbij bestaat er ook de mogelijkheid om te zoeken op een deel van de stand (benaderen). Hierbij vul je een paar schijven in en worden de Motieven gevonden waarbij in ieder geval de ingevulde velden overeenkomen. Ook het zoeken op Bron/Boeken of Auteurs/Componisten is mogelijk en maakt het voor een eindspel training erg geschikt.(klik op het TB-icoontje in het zoekformulier om alle bronnen en auteurs te zien)

  Daarnaast is het vanaf nu ook mogelijk om zelf Motieven toe te voegen. Op deze manier kan er met nog meer mensen gewerkt worden aan de MotiefMijn en kan deze zo nog verder worden uitgebreid!
  Verder is er een koppeling gemaakt met de composities pagina. Hierdoor kunnen composities gelinkt worden aan Motieven. Onder de Compositie vindt u/je een overzicht van Motieven die zich voordoen in de Compostie

  De motieven zijn met behulp van TurboDambase van Klaas Bor voorzien van een "scherpe" oplossing. Dit geldt voor motieven met maximaal 8 stukken. Daarnaast zijn alle motieven gecheckt met KingsRow (met 8-stukken eindspel database) en staat bij het status veld of er een winst te halen is en voor welke kleur. Mocht u/je een oplossing gevonden hebben, schroom dan niet om deze toe te voegen via de toevoeg-knop, om zo iedereen deelgenoot te maken van de leuke eindspelen en oplossingen.