Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |


Clubbeheerders opgelet, extra functionaliteit toegevoegd!

De laatste week hebben we wat nieuwe functionaliteit in Toernooibase toegevoegd. Voorheen werd een afgemeld (verwijderd) clublid niet meer geshowd in Toernooibase. Inmiddels hebben we een sectie oud-leden aan het clubprofiel toegevoegd.
Daarnaast is er ook de mogelijkheid om naast een clubwebsite ook een facebookpagina aan het clubprofiel (via Correctie clubs) te koppelen. Als voorbeeld kunt u hier even DC Huizum aanklikken.

Bij het afmelden van leden (via correctie/verwijderen spelers), die niet lid zijn van een andere club, is een automatische koppeling (aanmelding) gemaakt bij de club "Geen clubspelers". Dit alles om te voorkomen (wat in het verleden wel gebeurde), dat spelers buiten beeld raakten in Toernooibase (en alleen via gespeelde toernooien nog waren te traceren).

Bij correctie spelers zijn er opties gekomen om geboortedatum en overlijdensdatum toe te voegen. Bij het invullen van de overlijdensdatum wordt de speler automatisch overgeheveld naar de "clubs" Overleden spelers (Nederlandse spelers) of Deceased foreign players (afhankelijk van nationaliteit).

Bij het spelersprofiel wordt in dat geval de geboortedatum (indien bekend) en overlijdensdatum getoond. Zie bijvoorbeeld het profiel van de veel te vroeg overleden Jannes van der Wal. De geboortedatum tonen we niet bij nog levende spelers in het profiel (lijkt ons wat privacy-gevoelig, maar wel handig voor nog te ontwikkelen FMJD-rapportages), wel wordt in het spelersprofiel ook de clubs waarbij men eerder lid is geweest, nu getoond.
Kortom, tijd voor een kleine voorjaarsschoonmaak om ook ledenbestand, adresgegevens van clublokaal en clubavond te controleren!

Tenslotte: Toernooibase is een open database met veel gebruikers, waardoor er ook wel eens foutieve gegevens of bijvoorbeeld dubbel een speler wordt ingevoerd. Constateert u een onvolkomenheid, dan wordt een mail naar ondergetekende gewaardeerd! Piet Bouma.