Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

Informatie Speler
PieterPieter Hildering
(Hildering  ,Pieter Jan)

Geboortedatum:  22-01-1957
Overlijdensdatum:  13-01-2018
Voeg informatie speler toe      Spelersprofiel Toernooibase      Lijst met info over spelers      Informatie over deze pagina
 04-07-2022 Gerrit Boom:
Van de website https://damclub020.nl/
Zaterdag 13 januari 2018 is onze oud-voorzitter Pieter Hildering overleden. Pieter was al langere tijd ziek. Hij heeft vanaf 2016 gevochten tegen longkanker en heeft dit weekend de strijd opgegeven. Pieter is 60 jaar geworden.
 
Thumbs up 2
Wij zullen ons Pieter herinneren als een gangmaker die de club mee trok naar een hoger niveau, met dezelfde bezielende leiding waarmee hij zijn bedrijf een succes maakte. Voor het eerst begaf Pieter zich op het pad van sportsponsoring. Vanaf 1991 ging damvereniging Amsterdam’80 liefst 17 jaar lang door het leven als Damclub Hiltex. Het leverde zes landstitels op en een derde plaats in Europa. Het ging Pieter daarbij vooral om jong talent te ontdekken, te trainen en hen naar de top te brengen. Verder sponsorde Pieter de club omdat hij een liefhebber was van het spelletje en een geboren ‘winnaar’ was.

Nadat hij zijn bijdrage had geleverd aan het organiseren van het NK en WK Dammen in Amsterdam, liet Pieter zich verleiden tot het professionaliseren van de werelddambond. Hier liep Pieter echter tegen een aantal muren op die hem deden realiseren dat ondank ’s werelds loon is, waarna hij besloot een stapje terug te doen. Zijn publieke naam verbond hij in het vervolg aan de korfbalsport in de vorm van KZ/Hiltex. Op de achtergrond bleef Pieter de damsport echter nog steeds steunen, zonder daar de credits voor te willen ontvangen.

Voorheen zorgde Pieter dat de club landskampioen kon worden, de laatste jaren hielp Pieter ervoor te zorgen dat de in 2011 met Amstelland gefuseerde damclub, die sindsdien de naam ‘020’ draagt, niet hoefde te degraderen uit de hoogste klasse van Nederland. Mede dankzij individuele sponsoring werden af en toe enkele internationale grootmeesters ingevlogen uit Rusland en Afrika voor wedstrijden die er echt toe deden. Pieter deed dit niet voor eigen glorie, maar eerder om de betreffende grootmeester een boterham te gunnen terwijl hij tegelijkertijd zijn geliefde damclub een dienst kon bewijzen.

Een typerende paradox is dat Pieter zelf meer voor de club ging spelen toen hij afgetreden was als voorzitter: in plaats van kartrekker werd hij weer liefhebber. Voor zowel landelijke als provinciale wedstrijden was hij graag bereid zich van zijn beste kant te laten zien. Je bent snel geneigd naar zijn bestuurlijke en sponsorbijdragen te kijken omdat hij op dat gebied er bovenuit sprong, maar achter het dambord wist Pieter ook te presteren. Nog maar een paar jaar geleden had de captain van het eerste team van 020 grote moeite een tiental op de been te brengen voor een bondswedstrijd. Eigenlijk had Pieter geen tijd omdat hij belangrijke zaken in Duitsland had. Gelukkig ligt Apeldoorn dicht bij de Duitse grens en het gaf Pieter het excuus om zijn Audi R8 eens flink op de staart te trappen. Vlak voor aanvang schoof Pieter aan en wist hij en passant een grootmeester een gelijkwaardige remise af te dwingen.

Op vergelijkbare wijze trad Pieter steeds vaker op, op de achtergrond zonder zijn liefde voor de club te verloochenen. Zo wist de winnaar van het Kerstdamtoernooi van de damclub zich altijd verzekerd van het rijkelijk gevulde Kerstpakket, geleverd door Hiltex. Een prijs die gewoonlijk met een grote glimlach door de winnaar in ontvangst werd genomen en met een tevreden glimlach door Pieter werd gegund: een glimlach die we echt zullen missen nu Pieter niet meer onder ons is.