Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Provinciale Clubcompetitie PFDB 2013/2014

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
Timecontrol: 50 moves in 90 minutes/Guillotine, 20 minutes
 17-03-2014 Tjalling:

Kennelijk zijn de regeles opeens veranderd. Maar goed, dan weten we dat, voortaan zijn bordpunten beslissend. Lijkt me op zich prima bij een rondtoernooi. Huizum, gefeliciteerd met de provinciale titel!

 16-03-2014 Piet Bouma:

Gerrit Terpstra was het PFDB-bestuurslid dat dit gisteren kwam vertellen. (Bordsaldo beslissend). Dat staat in het recentste programmboekje van de PFDB-competitie. Leukste lijkt mij een beslissingswedstrijd. Dus misschien kan Huizum de titel wel vrijwillig in een beslissingswedstrijd op het spel zetten. enlightened

 Gewijzigd op 16-03-2014.
 16-03-2014 Tjalling:

Ik heb jaren gelden alweer ook eens om de regelementen van de clubcompetitie gevraagd bij het bestuur en werd verwezen naar de PFDB-site, alwaar ik verouderde reglementen aantrof. Dat is dus nog steeds zo.
Volgens kenners hoort er volgens het KNDB-reglement in alle hoogste provinviale klassen en de ereklasse nationale competitie bij gelijk aantal wedstrijdpunten een barrage gespeeld te worden. Maar "een PFDB-lid" (citaat PFDB-site) toonde met verouderde reglementen aan dat Huizum meteen kampioen was, rara welk lid wordt bedoeld? devil
Die reglementen slaan dus op de vorogaande jaren toen er Zwitsers gespeeld werd. Dan gelden bordpunten helemaal niet, omdat dat niet eerlijk is, zoals op de PFDB-ledenvergadering najaar 2013 ook aangekaart. Bij Zwitsers systeem gelden alleen weerstandspunten. Maar nu er een halve competitie gespeeld wordt horen de bordpunten pas te tellen als de barrage 10-10 wordt.

 14-03-2014 Nick de la Fonteyne:

Zwitsers systeem? Wat is dat?

 14-03-2014 Douwe Edelenbos:

Volgens het PFDB-bestuur staat alles keurig op de site. Dus het wedstrijdreglement bondswedstrijden maar eens opgezocht. In het in 2012 bijgewerkte exemplaar staat:
"Bij gelijk eindigen van 2 clubs binnen het Zwitsers systeem zijn niet alleen de bordpunten maar ook de weerstandspunten bepalend voor het     kampioenschap.".
Geen dank voor de door mij verschafte duidelijkheid.
devil

 14-03-2014 Piet Bouma:

Tot dusver is het gebruikelijk geweest dat bij gelijk eindigen in de hoogste klasse (het kampioenschap van Friesland) een barrage volgt. Het laatst in 2008/2009. Het staat niet echt in de reglementen, dus met bordsaldo of onderlinge resultaat zal Huizum uiteraard ook tevreden zijn....
smiley

 14-03-2014 Bert Aalberts:

''beslissingswedstrijd tegen Damcombinatie Fryslan'' Waarom schaffen we het bordsaldo in dammen niet gewoon af?