Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Halve Finale NK Algemeen KNDB 2014

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
Timecontrol: Fischertempo, 80 minutes + 60 seconds/move
 15-02-2014 Hendrik Veenstra:

Jan van Dijk door naar de finale, hoor ik net.

 20-01-2014 Paul Sier:

Hoi Piet ,

Natuurlijk bedoel ik degene die het rooster maakt ; die dient ervoor te zorgen dat zelfs de schijn van belangen wordt vermeden , o.a. door clubgenoten in de 1e en/of 2e ronde tegen elkaar te laten spelen. Daarbij maakt het voor mij niet uit of men landelijk , provinciaal of mondiaal clublid is. Het is heel makkelijk om even na te zien waar spelers zoal lid zijn ; bijv. het onvolprezen Toernooibase biedt uitkomst en anders de eigen KNDB-administratie. Daarbij , het gaat slechts om een stuk of 40 namen die even gecheckt moeten worden. Als je een NK - en de plaatsing daarvoor ! - serieus wilt nemen , dan voorkom je dit soort smetjes , denk ik dan. Zoals gezegd , dat staat los van de heren die het betreft. Die zullen echt wel strijden en we zien allen uit naar "Jan in het NK".

 Gewijzigd op 20-01-2014.
 19-01-2014 Piet Bouma:

Ik denk dat je met organisatie, niet de plaatselijke organisatie in Emmeloord bedoelt Paul, maar de KNDB-wedstrijdleiding, die de roosters samenstelde.
Nu kan ik me voorstellen dat de KNDB niet bijhoud, waar leden “provinciaal” ook nog spelen (nationaal spelen ze bij verschillende clubs), maar in ieder geval moet men ook voorkomen dat provinciegenoten elkaar in de laatste rondes treffen. Inderdaad zal Sipke ongetwijfeld de punten niet cadeau gaan geven. Maar als Fries en liefhebber zou ik het wel ontzettend mooi vinden dat Jan van Dijk zich met zijn attractieve speelstijl voor de NK finale zou plaatsen. Misschien moet we zelfs wel spreken van een "gewenste" speler?

 wink

 Gewijzigd op 19-01-2014.
 19-01-2014 Paul Sier:

In Groep "Oost 5" spelen de komende ronde 2 clubgenoten tegen elkaar (Jan van Dijk - Sipke Doller , beide lid van Oerterp).  Natuurlijk , de heren zullen er geen afspraakje van maken , daar ben ik van overtuigd. Maar als organisatie had je er verstandig aan gedaan om dit soort zaken te vermijden. Normaliter spelen clubgenoten dan ook in de eerste 2 rondes tegen elkaar.

 01-01-2014 Alex Kruyshoop:

Worden in de Oost-groepen de speelschema's dan wel aangepast zodat elke speler driemaal wit en driemaal zwart heeft? Kan simpel door in elk van de groepen 1 partij de kleuren te wisselen.

 29-12-2013 Michel Stempher:
Ook Michel Stempher heeft zich teruggetrokken inmiddels.
 26-12-2013 Maarten Linssen:
Maarten Linssen heeft zich afgemeld voor dit toernooi.