Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Districtskampioenschap Kennemerland Noord-Holland 1951

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
 18-07-2023 Nico Leemberg:
[Haarlem’s Dagblad, 7.8.1951]
Roozenburg; beste dammer van Kennemerland
Maar het officiële kampioenschap ging naar Sluiter

Door een aardige en nogal vreemde slag-manoeuvre in de finale van het Kennemer damtournooi wist Roozenburg met de 26ste zet „dam te nemen” en Laros tot overgave te dwingen.

Door deze overwinning heeft de werelddamkampioen Roozenburg een fraai succes aan zijn dam-carrière toegevoegd.
Deze speler is namelijk winnaar van het invitatie-tournooi Kennemerland 1951 geworden, en daardoor als de beste dammer van Haarlem en omstreken gekwalificeerd. 
Voor de KNDB werd de HDC-er Sluiter damkampioen van Kennemerland.
Het districtsbestuur zag aanleiding om Roozenburg bij wijze van goede training voor de komende match om het werelddamkampioenschap tegen Keller, een plaats bij deze sterke Kennemerland dammers aan te bieden en tevens Dukel en Laros, als erkende meesters te inviteren, zodat de bloem der Kennemer dammers in deze wedstrijd bijeen was.
De zes finalisten speelden om de Kennemerland-damtitel en uiteindelijk is het Sluiter, als lid der Haarlemse damclub gelukt kampioem van Kennemerland te worden. De HDC-er bleef ongeslagen en behaalde tegen de vijf finalisten drie overwinningen en twee remises. Tegen Laros, Dukel en Roozenburg speelde hij remise.
(…)
Met Sluiter zullen Yme de Jong en W. de Jong uitkomen in de eindstrijd om het kampioenschap van Noord-Holland. Daarna komt Willemse aanbod.
Ook Dukel kan op een zeer goede wedstrijd terug zien. Met slechts één punt achterstand op Roozenburg heeft deze DCIJ’er aan de verwachtingen voldaan; hij is na Roozenburg Kennemerlands tweede damspeler vóór de HDC’er Sluiter.
(…)