Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Districtskampioenschap Kennemerland Noord-Holland 1962

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
 04-08-2023 Nico Leemberg:
[Nieuwe Haarlemsche Courant, 6-6-1962]
Einde titelstrijd dammen
HAARLEM, 5juni— Onder de meest denkbare spanning is de laatste ronde gespeeld voor het kampioenschap van Kennemerland en tevens voor Haarlem. Hoe fel en verwoed er om de punten gestreden is blijkt wel uit het feit dat de laatste ronde alleen remises bracht en ook uit de ranglijst waar slechts verschillen van één punt voorkomen. H. v.d. Vossen trachtte tegen de kansloze J. H. Meure zijn achterstand van één punt in te halen door het in de opening reeds ingewikkeld te maken. Meure ontging de moeilijkheden niet en deed zijn sportieve plicht; het middenspel werd wat rustiger doch tegen het einde kwamen de ingewikkelde posities weer opdagen. Wat beiden ook probeerden, winst bleef tot de vrome wensen behoren en het werd remise.
N. van Hal deed zijn best tegen J. v. Straten om op zijn concurrent uit te lopen, doch de IJmuidenaar vlocht steeds listige combinaties in het spel waarmede v. Hal terdege rekening moest houden; het werd dan ook een heel moeilijke partij. Door sterk spel wist v. Hal zijn tegenstander naar de rand te dringen doch miste op het juiste moment een winnende damzet waarna v. Straten aan het slot nog een benauwde remise kon forceren.
J. Bus had het tegen Th. Tielrooy niet gemakkelijk, integendeel, het werd een van de moeilijkste partijen. Er werd heel onregelmatig en onoverzichtelijk gespeeld doch toen het materiaal geleidelijk minderde kwam de remise toch tot stand. De eindstand luidt nu: N. van Hal en J. Bus elk 8 punten; H. v.d, Vossen 7; J. van Straten 6; Th. Tielrooy en H. v. Gerrevink elk 5; J. H. Meure 3 punten.

Besloten werd om geen beslissingspartijen te spelen doch, nu zowel N. van Hal als J. Bus meedoen aan het kampioenschap voor de provincie, de hoogstaankomende op de ranglijst van die wedstrijden als kampioen 1962 van het district Kennemerland te benoemen.