Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Districtskampioenschap Kennemerland Noord-Holland 1970

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
 26-11-2023 Nico Leemberg:

Klopt Ronald, maar gezien de (niet complete) verslagen is dit wat het is tot nu toe...


[IJmuider Courant, 31.3.1970]
IJMOND. — De strijd om het persoonlijk damkampioenschap van het district Kennemerland beleefde in de zevende ronde een verrassing doordat een reglementaire beslissing moest worden genomen ten aanzien van de leider in de hoofdklasse, Th. Tielrooy. Tielrooy bleef namelijk zonder bericht afwezig, waardoor aan zijn tegenstander, H. v. d. Vossen, na een uur wachten een winstpartij werd toegekend. H. de Groot, die al weken met een punt achterstand op de tweede plaats volgde kwam tengevolge van deze beslissing vrij eenvoudig aan de leiding, mede door zijn zege op Th.v.Worst. A.Douma zegevierde over C. v. Duivenbode en G. Hekelaar moest zijn meerdere erkennen in W. Winter. H. de Groot leidt nu met 12 uit 7. Th. Tielrooy, bezet met 11 uit 7 de tweede plaats op de ranglijst. (...)
 

Maar... nu zie ik tusssen de partijen van Theo Tielrooij uit 1970 toch nog een partij tegen Van der Vossen (datum 9.4.1970)!
En als uitslag 1-1; dus mogelijk toch een punt meer.

 Gewijzigd op 26-11-2023.
 26-11-2023 Ronald Schalley:
Tielrooij heeft volgens het verslag 15 punten maar in het klassement maar 14 punten.
 25-11-2023 Nico Leemberg:
Weet iemand nog de (eind)score van de overige deelnemers, buiten De Groot en Tielrooij?

[IJmuider Courant, 20.4.1970]
De Groot werd damkampioen Kennemerland
(Van onze dammedewerker)
HAARLEM. — Met een fraaie overwinning op C. v. Duivenbode heeft H. de Groot beslag gelegd op de damtitel hoofdklasse van het district Kennemerland van de provinciaal Noord-Hollandse dambond.
Th. Tielrooy verzekerde zich van de tweede plaats op de ranglijst door G. Zeeuwe te kloppen. Niettegenstaande zijn nederlaag tegen Th. v Wort zal J. v. Straten, met nog een partij te spelen vermoedelijk de derde plaats opeisen. W. Winter en A. Douma deelden de punten, terwijl H. v.d. Vossen zegevierde over G. Hekelaar. H. de Groot. uitgespeeld, bereikte een puntentotaal van 16 uit 9, Th. Tielrooy scoorde 15 uit 9 en J v. Straten heeft er 9 uit 8. De nummers 1 en 2 plaatsten zich voor de finale om het provinciaal kampioenschap, welk toernooi in het najaar wordt verspeeld (...) Gewijzigd op 25-11-2023.