Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Provinciaal Kampioenschap Noord-Holland 1938

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
 13-05-2021 Nico Leemberg:

(IJmuider Courant, 24.3.1938)
Om het damkampioenschap van Noord-Holland.
Dit jaar een sterke bezetting.
Het jaarlijksche tournooi om het damkampioenschap van Noord-Holland zal weldra beginnen. Feitelijk is het tournooi in den vorm van voorwedstrijden in verschillende onderdistricten reeds aangevangen. In IJmuiden zijn de voorwedstrijden al uitgespeeld. Voor de hoofdklasse komen in de finale de titelhouder, B. Dukel, verder J. H. H. Mertens, H. de Boer en H. Laros.
In Haarlem, Beverwijk en Zaandam worden de voorwedstrijden voor een plaats in den eindstrijd nog gespeeld en over enkele weken zullen de 10 spelers voor de hoofdklasse bekend zijn.
Er wordt dan gespeeld in een rond-tournooi. Dit geldt ook voor de eerste en tweede klas.
Tot deze 10 spelers worden toegelaten vier uit IJmuiden, vier uit Haarlem, een uit Beverwijk, en een uit Zaandam. De kampioen van Noord-Holland zal aan het persoonlijk damkampioenschap van Nederland mogen deelnemen.

(IJmuider Courant, 13.5.1938)
VELSEN
OM HET DAMKAMPIOENSCHAP VAN NOORD-HOLLAND .
Eindelijk zijn de voorwedstrijden in de verschillende plaatsen geëindigd en kan de wedstrijd om het damkampioenschap a.s. week aanvangen.
De volgende tien spelers hebben zich voor de hoofdklasse geplaatst: B. Dukel (titelhouder, H. Laros, J. H. H. Mertens, H. de Boer, IJmuiden; J. Spanjaard, Beverwijk; J. B. Suiter Jr, P. J. v. Dartelen, J. J. v. Kesteren en Abe de Jong, allen te Haarlem en vermoedelijk Giskes te Zaandam.
Eerst zullen de plaatsgenooten tegen elkaar spelen, terwijl voor Spanjaard voor Dinsdagavond in Hotel Kennemerhof één partij is vastgesteld.
Ook zullen eerste-, tweede- en derde klaswedstrijden worden gespeeld. De kampioen van Noord-Holland zal aan het persoonlijk kampioenschap van Nederland 1939 mogen deelnemen.

(IJmuider Courant, 10.6.1938)
Om het damkampioenschap van Noord-Holland.
Aan de organisatie van het jaarlijksch tournooi om het persoonlijk damkampioenschap van Noord-Holland hapert nog wel eens het een en ander, waardoor in dit zoo belangrijke tournooi, (dat als voorwedstrijd voor het kampioenschap van Nederland geldt) zoo weinig schot komt.
Deze week zijn weer eenige partijen gespeeld. De uitslagen luiden:
B. Dukel wint van Mertens.
H. de Boer wint van H. Laros.
H. Laros remise met Dukel.
Mertens remise met de Boer.
De stand van de tot nog toe gespeelde partijen luidt: Dukel 3 gesp., 4 punten. De Boer 2 gesp. 3p. Mertens 4 gesp. 3p., Spanjaard 2 gesp. 2 p., Laros 3 gesp. 2 p.
De Haarlemsche spelers Abe de Jong, J. B. Sluiter, P. J. van Dartelen, J. J. v. Kesteren nemen ook deel doch hebben nog niet gespeeld.
Maandagavond spelen de vier IJmuidenaren tegen de vier Haarlemmers te Haarlem.
Vermoedelijk zal De Boer uit Wormer ook deelnemen.

(IJmuider Courant, 20.6.1938)
OM HET DAMKAMPIOENSCHAP VAN NOORD-HOLLAND.
Vrijdagavond zijn in hotel Kennemerhof te IJmuiden weer eenige partijen gespeeld van het hoofdklasse-tournooi om het damkampioenschap van Noord-Holland.
Het tournooi heeft veel van zijn belangrijkheid verloren, doordat eenige der  sterkste spelers der provincie, die reeds hadden ingeschreven later hun inschrijving terugtrokken. Er zijn nog slechts zes deelnemers overgebleven.
De uitslagen van Vrijdagavond luiden:
Spanjaard wint van Abe de Jong.
H. Laros verliest van Meure.
Mertens wint van Meure.
De stand van de hoofdklasse luidt: Mertens 4 gesp. 5 pnt.; Spanjaard 3 gesp. 4 pnt.; H. de Boer 2 gesp. 3 pnt.; Meure 2 gesp. 2 pnt; M. Laros 3 gesp. 1 pnt.; Abe de Jong 2 gesp. 0 pnt.
J. B. Sluiter, P. J. v. Dartelen, J. J. v. Kesteren te Haarlem, B. J. de Boer, Wormer en B. Dukel trokken zich terug.

 Gewijzigd op 13-05-2021.