Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Onderlinge Competitie DCIJ IJmuiden 2021/2022

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
 18-09-2021 Hanco Elenbaas:

DCIJ-nieuws: Koorn en Pippel aan kop

IJmuiden – Na een sneldamtoernooi als seizoensopening en de algemene ledenvergadering kon vrijdag de onderlinge competitie van Damclub IJmuiden (DCIJ) weer van start gaan. Voor sommigen was het na het online (snel)dammen weer even wennen om een partij van drie of vier uur te spelen. Dat weerhield de spelers er gelukkig niet van om het avontuur op te zoeken.

Zo nam in de partij tussen Kees Pippel en Cees van der Vlis eerstgenoemde een Hoogland-aanval, vernoemd naar de Nederlandse oud-wereldkampioen. Van der Vlis liet het centrum aan Pippel en probeerde hem aan beide kanten vast te zetten. Het centrumblok van Pippel bleek echter te sterk te zijn, dus kon Pippel zijn eerste overwinning van het seizoen bijschrijven. Ook Jan-Maarten Koorn (foto) hanteerde een centrumaanval tegen jeugdleidster Nicole Schouten. Schouten kon ondanks wat ruilen niet voorkomen dat de aanval van Koorn doorsloeg.

In de overige partijen was genoeg strijd, maar kwam geen winnaar. Jacqueline Schouten leek te gaan profiteren van de ongelukkige lange vleugel van Wim Winter. Ze wist echter ondanks schijfwinst de winst niet te vinden. Computerprogramma Kingsrow adviseerde achteraf een onooglijke zet, die ook schijfwinst en wellicht meer kansen opleverde. In de topper tussen Krijn ter Braake en Martin van Dijk kon Van Dijk op de twaalfde zet een kettingstelling nemen, die bij scherp tegenspel van Ter Braake kon leiden tot een heksenketel, één van de meeste gecompliceerde speltypes in het damspel. Van Dijk koos na lang wikken en wegen een andere voortzetting, die hem in de verdediging dwong. Na lang zwoegen kwam een puntendeling tot stand. (Foto: aangeleverd)

https://www.jutter.nl/dcij-nieuws-koorn-en-pippel-aan-kop/