Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   NK Aspiranten Meisjes KNDB 2015

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
Timecontrol: Fischertempo, 80 minutes + 60 seconds/move
 10-05-2015 Piet Bouma:

Kampioene Ilse Barf wordt op het Haagse erepodium geflankeerd door Melanie Voskuil (links) en Tamar Visser.
Foto: Mariëlla Wahls

 

PERSBERICHT

NK MEISJES ASPIRANTEN

 

Ilse Barf troeft Melanie Voskuil af

 

Den Haag – Ilse Barf heeft verrassend Melanie Voskuil afgelost als Nederlands damkampioene bij de meisjes aspiranten. De 14-jarige tiener uit Leek speelde een prima toernooi maar begon de laatste ronde wel met een punt achterstand op de een jaar oudere titelverdedigster. Met een offer spleet ze de stelling van haar rivale in tweeën. Nadat de positie wat meer was genormaliseerd werd een afruil gevolgd door een twee-om-vier en was het pleit snel beslecht in het voordeel van Ilse Barf die door de Hoogeveense succestrainer Zainal Palmans naar een hoger niveau is gestuwd. Een enorme deceptie voor Melanie Voskuil die zelf had verwacht haar titel zonder al te grote problemen te kunnen prolongeren.

De Haagse Kirsty Wahjuwibowo kreeg pas laat beet tegen de nog puntloze Maaike de Bruin die zich lang goed verweerde maar het ook in haar vijfde partij niet kon redden. De 11-jarige Marie Gabbert had aan een punt genoeg voor een sensationele derde plaats maar had geen verweer tegen de druk die Tamar Visser op haar stelling uitoefende. Ze verloor een schijf en kon daarna het het onheil niet meer afwenden, haar fanatieke verweer ten spijt. Daardoor eindigden drie speelsters op plek nummer drie. Na barrage ging het brons uiteindelijk naar Tamar Visser die op de laagste trede van het erepodium mocht staan. Voor Kirsty Wahjuwibowo en Marie Gabbert resteerden de vierde en vijfde plaats. Marie ging wel naar huis met de prijs voor de mooiste combinatie die zij in de derde ronde tegen Kirsty uitvoerde.

De organisatie van het  NK was in handen van de stichting The Hague Open.

De eerste drie hebben zich gekwalificeerd voor het EK in Estland. De nummer een t/m vier mogen in elk geval meedoen aan het WK dat in november in Beilen wordt verspeeld. Tijdens de prijsuitreiking in de Haagse basisschool De Ark legde bondsbestuurslid Cees de Leeuw de criteria uit wat betreft de toewijzing van de WK-plaatsen. Iedereen kreeg een beker, uitgereikt door het nationale toptalent Martijn van IJzendoorn.

 

Uitslagen vijfde en laatste ronde: Marie Gabbert (Bennekom)-Tamar Visser (Bartlehiem) 0-2, Melanie Voskuil (Lunteren)-Ilse Barf (Leek) 0-2, Maaike de Bruin (Reeuwijk)-Kirsty Wahjuwibowo (Den Haag) 0-2.

Eindstand: 1. Ilse Barf 8, 2. Melanie Voskuil 7, 3. Tamar Visser 5, 4. Kirsty Wahjuwibowo 5, 5. Marie Gabbert 5, 6. Maaike de Bruin 0.

 Gewijzigd op 10-05-2015.
 08-05-2015 Piet Bouma:

PERSBERICHT

 

NK MEISJES ASPIRANTEN

 

Melanie Voskuil moet er hard voor werken

 

 

Den Haag – Melanie Voskuil moet harder voor haar titelprolongatie werken dan zij zal hebben verwacht. In de vierde en voorlaatste ronde van het NK meisjes aspiranten had zij duidelijk voordeel tegen Tamar Visser die echter nog aalglad combinatief richting damlijn wist door te breken. Toen ze echter via een verrassend offer en een achterloop de remise verzuimde kon de Lunterense favoriete na vijf uur spelen het overmachtseindspel verzilveren.

Ze wordt op één punt gevolgd door door Ilse Barf, die al snel klaar was met Maaike de Bruin. Marie Gabbert blijft verrassen en dat is uitermate verrassend. De elfjarige benjamin, die dit NK als opwarmertje beschouwt voor het NK meisjes pupillen dat volgende week wordt verspeeld, koos voor een dubieus spelplan. Kirsty Wahjuwibowo droomde al van de winst maar trapte ondanks lang nadenken toch met open ogen in een lokzet. Met een vijfklapper naar dam was hert snel uit en mag Marie dromen van een plaats op het erepodium.

 

Uitslagen vierde ronde: Kirsty Wahjuwibowo (Den Haag)-Marie Gabbert (Bennekom) 0-2, Ilse Barf (Leek)-Maaike de Bruin (Reeuwijk) 2-0, Tamar Visser (Bartlehiem)-Melanie Voskuil (Lunteren) 0-2. 

 

Stand: 1. Melanie Voskuil 7, 2. Ilse Barf 6, 3. Marie Gabbert 5, 4 en 5. Tamar Visser en Kirsty Wahjuwibowo 3, 6. Maaike de Bruin 0.

 07-05-2015 Piet Bouma:

PERSBERICHT

 

NK MEISJES ASPIRANTEN

 

Marie Gabbert steelt de show

 

Den Haag – Elf jaar is ze pas maar ze stal de show op de tweede dag van de NK dammen voor meisjes aspiranten. Eerst veroverde ze de scalp van de twee jaar oudere Maaike de Bruin die eerst een schijf verloor en daarna een damcombinatie overzag. In de middagronde legde ze Melanie Voskuil het vuur na aan de schenen. De 15-jarige titelverdedigster stond in het middenspel zeker niet beter maar leek toch de voorpost van de Bennekomse benjamin te gaan winnen. Een dubbele combinatieve counter bracht de remise binnen handbereik. De regerend kampioene speelde nog lang door in een eindspel van twee dammen en een schijf tegen een dam en een schijf maar Marie Gabbert gaf geen krimp en bereikte dolgelukkig een niet verwacht maar wel verdiend punt.

Ilse Barf koos in de clash van het noorden succesvol voor de omsingeling en peuzelde de voorpost van Tamar Visser op. Toen de Friezin zich ook nog eens combinatief liet verrassen was het meteen uit. Melanie Voskuil had in een klassiek duel succes met een tactische finesse. Kirsty Wahjuwibowo deed de meest logische zet maar werd daardoor het slachtoffer van de dezelfde doorbraakcombinatie als waarmee Akosh Kardos op vrijwel hetzelfde moment succes tijdens had tijdens het NK pupillen. De titelverdedigster maakte het karwei stijlvol af.

’s Middags herstelde Kirsty Wahjuwibowo zich keurig tegen Ilse Barf en had Tamar Visser weinig moeite met Maaike de Bruin.

Uitslagen, tweede ronde: Tamar Visser (Bartlehiem)-Ilse Barf (Leek) 0-2, Marie Gabbert (Bennekom)- Maaike de Bruin (Reeuwijk) 2-0, Kirsty Wahjuwibowo (Den Haag)-Melanie Voskuil (Lunteren) 0-2.

Derde ronde: Melanie Voskuil (Lunteren)- Marie Gabbert (Bennekom) 1-1, Maaike de Bruin (Reeuwijk)-Tamar Visser (Bartlehiem) 0-2, Ilse Barf (Leek)- Kirsty Wahjuwibowo (Den Haag) 0-2.

Stand: 1. Melanie Voskuil 5, 2. Ilse Barf 4, 3/4/5. Marie Gabbert, Tamar Visser en Kirsty Wahjuwibowo 3, 6. Maaike de Bruin 0.

 Gewijzigd op 07-05-2015.
 06-05-2015 Piet Bouma:

PERSBERICHT

 

NK MEISJES ASPIRANTEN

 

Melanie Voskamp stelt meteen kandidatuur

 

Den Haag – Melanie Voskamp is de regerend kampioene op het NK dammen voor meisjes aspiranten (14 t/m 16  jaar). De 15-jarige scholiere uit Lunteren stelde in de eerste de beste ronde meteen haar kandidatuur voor een nieuwe titel. Maaike de Bruin maakte al snel een rekenfout en moest vervolgens steeds meer materiaal inleveren. De winnares mist dit jaar de concurrentie van een aantal sterke speelsters zoals de nummer twee van vorig jaar, Marieke Altena.

Ilse Barf baande zich combinatief een weg naar dam tegen de Marie Gabbert. De piepjonge Wageningse (11) knokte echter goed door en had zelfs na een foutzet van de Leekse tiener  met en meerslagje kunnen winnen.

Kirsty Wahjuwibowo speelde een mooie, zware positieparti tegen Tamar Visser. De Haagse hope (13)

kwam in het late middenspel huizenhoog gewonnen te staan maar vergat zichzelf op het beslissende moment te belonen. Een misrekening kostte haar twee schijven en ook de winst.

 

 

Uitslagen 1e ronde: Maaike de Bruin (Reeuwijk)-Melanie Voskamp (Lunteren) 0-2, Ilse Barf (Leek)-Marie Gabbert (Bennekom) 2-0, Tamar Visser (Bartlehiem)-Kirsty Wahjuwibowo (Den Haag) 1-1.   

 15-04-2015 Alex Kruyshoop:

Toernooisite