Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Persoonlijk kampioenschap Frysk Spul 2022

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
Timecontrol: Fischertempo, 120 minutes + 60 seconds/move
 07-06-2022 Hanco Elenbaas:
https://lc.nl/friesland/waadhoeke/franekercourant/Academisch-Dammen-in-de-Koornbeurs-27739817.html
 27-02-2022 Piet Bouma:

Dammer Wiersma herstelt zich
 

Scharnegoutum - Nadat titelverdediger Jelle Wiersma in de eerste ronden de nodig tikken had opgelopen, liet hij afgelopen zaterdag in de vierde en vijfde ronde van het persoonlijk kampioenschap in het Fries dammen zijn ware kwaliteit zien. De Wommelser won van Hein de Vries, en, nog belangrijker, daarna ook van de Oudegaster Siebe Walinga, die na drie ronden juist zeer verrassend de kop had genomen. Wiersma nam nu zijn plaats over, ook al omdat de naaste concurrenten Taeke Kooistra en Marten Walinga een half punt lieten liggen tegen respectievelijk Siebe Walinga en Henk Haanstra. Kooistra en Marten Walinga hebben echter tegen elkaar nog een inhaalwedstrijd tegoed. De winnaar daarvan heeft daarna de beste papieren voor finale komende zaterdag in Oudega (SWF).

 20-02-2022 Piet Bouma:

Veel remises bij Friese dammers

 

Lollum -- Nadat het persoonlijk kampioenschap in het Fries dammen vorig jaar geen doorgang kon vinden, is, zij het wat verlaat, zaterdag toch een begin gemaakt met de editie van 2022. In de kampioensklasse eindigde maar liefst de helft van de partijen in de eerste twee ronden in een remise, en voor het Fries dammen is dat uitzonderlijk veel.

 

Ook de drie favorieten kwamen er niet zonder kleerscheuren af. Van hen mocht titelverdediger Jelle Wiersma de handen nog het meest dichtknijpen. Henk Haanstra toverde hem een onverwachte combinatie voor ogen. Zijn dam moest hij daarbij weer inleveren, maar de Oudegaster hield er wel schijfvoordeel aan over. Uiteindelijk bleek dat net niet genoeg voor een verrassende overwinning, maar de remise was ook al een hele knappe prestatie. Haanstra had trouwens in zijn eerste partij Taeke Kooistra ook al op een gelijkspel gehouden. Wereldkampioen Marten Walinga moest tegen zijn broer Siebe eveneens ook een half punt laten liggen. Siebe Walinga nestelde zich daarmee mede aan kop, nadat hij in zijn eerste partij de Arumer Tsjerk Wijbenga verslagen had.

 

Met vier koplopers ligt het kampioenschap nog volkomen open. Dinsdagavond wordt het voortgezet in Jorwert.

 Gewijzigd op 20-02-2022.