Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Kwalificatie NK Algemeen KNDB 1950

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
 29-06-2023 Nico Leemberg:

[Nieuwe Apeldoornsche courant, 27.1.1950]

OM HET DAMKAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND.

Aan de finale om het Nederlands kampioenschap 1950 nemen de volgende spelers deel: F. Gordijn (Den Haag), R. C. Keller (Amsterdam), G. E. van Dijk (Wageningen), P. Roozenburg (Haarlem), D. van der Staay (Rotterdam), W. Rustenburg (Amsterdam), H. de Jongh (Amsterdam), C. Suyk (IJmuiden), B. Dukel (IJmuiden), A. Ligthart (IJmuiden), J. Metz (Amsterdam) en J. H. Vos (Amsterdam).

Er wordt gespeeldo in café de Kroon te Amsterdam op de volgende dagen: 7, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 Februari en voorts op 3, 4, 5, 10, 12, 17 en 18 Maart. De zes hoogst aankomenden zijn gerechtigd voor deelneming aan de finale van 1951 en de zes laagst aankomende keren terug in de voorwedstrijd 1951.

 

Aan de voorwedstrijd nemen de volgende dammers deel: H. Laros (IJmuiden), J. Baas (Enschede), O. Drenth (Emmercompascuum), Ph. J. Ham (Rotterdam), O. Doornbos (Appingedam), H. Onnink (Aalten), G. de Ren (Den Bosch), A. Jurg (Almelo), H. Veenstra (Breezand), M. J. Haasdonk (Den Haag), A. van Allten (Huissen), L. Anderson (Goes), J. Westra (Almelo) en P. Bergsma (Wartena, Fr.) De zes laatst genoemden zijn de gewestelijke kampioenen van 1949. De wedstrijden worden in verschillende steden gespeeld te weten te Utrecht, Leeuwarden en IJmuiden. De zes hoogstaankomenden zijn gerechtigd voor deelneming aan de finale om het persoonlijk kampioenschap van 1951. De nummers 7 tot en met 14 keren terug naar de provinciale wedstrijden.

Vrijdag 10 Februari vangen de wedstrijden aan. De 13e, tevens laatste ronde wordt op 25 Maart gespeeld.

 

[Twentsch dagblad Tubantia, 30.05.1950]

DAMMEN

Onnink in finale kampioenschappen van Nederland

Te Aalten werd het afgelopen weekeinde een drietal wedstrijden gespeeld tussen Onnink (Aalten) en Doornbos (Appingedam) om de zesde plaats in de finale kampioenschap van Nederland 1951. Enkele weken geleden hebben beide spelers eveneens drie partijen tegen elkaar gespeeld, welke alle drie in remise eindigden, zodat wederom drie beslissingspartijen gespeeld moesten worden. De laatste tweekamp leverde Onnink een 4—2 overwinning op, waardoor hij gerechtigd is uit te komen in de finale om het nationaal kampioenschap. Doornbos zal wederom terugkeren naar de provinciale wedstrijden.