Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Open Kampioenschap DC Hilversum 2022/2023

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
Timecontrol: Fischertempo, 45 minutes + 60 seconds/move
 02-08-2023 Jaap Langerak:
Wedstrijdbepalingen: “ 2e Hilversum Open 2022-2023 van”

Versie: 24-9-2022 13:24:11.
Aanpassing groepen en prijzen. 


1. Voor zover hierna niet anders is bepaald, zijn de bepalingen van het Spel- en Wedstrijdreglement van de FMJD van toepassing.
2. Er wordt in het Hilversum Open gespeeld volgens het Zwitsers systeem op rating, waarbij ieder 8 ronden speelt.
De eerste 7 ronden in de periode van september 2022 t/m april 2023, volgens het programma. De laatste ronde wordt gezamenlijk gespeeld op zaterdagmiddag 13 mei.
3. De wedstrijdleiding plant, de eerste 7 ronden, de wedstrijden op de beschikbare woensdagavonden. Spelers kunnen in overleg met de wedstijdleiding, lees Jaap Langerak, een andere woensdag inplannen in de periode tussen 2 rondes. In alle gevallen dient de betreffende partij uiterlijk gespeeld te worden op de laatst beschikbare woensdag voorafgaand aan de volgende ronde. Zijn spelers dan niet aanwezig, dan treedt automatisch regel 5 in werking. Zijn alle partijen van een ronde gespeeld, dan wordt geloot voor de volgende ronde.
4. Het speeltempo in het Hilversum Open bedraagt, volgens het Fischer-systeem, 45 minuten plus 1 minuut per zet.
5. Is een speler niet tijdig aanwezig voor een geplande partij, dan wordt de partij voor hem/haar verloren verklaard als zijn vlag is gevallen. Komen beide spelers niet opdagen, dan wordt de partij voor beide spelers verloren verklaard zodra de vlag van de witspeler is gevallen. Tenzij de wedstrijdleiding anders beslist.
6. In het Hilversum Open is noteren verplicht. Digitaal noteren is toegestaan mits beide spelers hiermee akkoord gaan.
7. Een partij waarin remise wordt overeengekomen vóór dat wederzijds veertig zetten zijn gedaan, wordt voor beide spelers verloren verklaard. Het afbreken van de partij is niet toegestaan.
8. De titel Kampioen(e) Hilversum Open 2022-2023 wordt toegekend aan de speler die het hoogste aantal punten behaalt.
9. De eindstand van het Hilversum Open wordt bepaald op volgorde van het aantal behaalde wedstrijdpunten. Diegene die het hoogste aantal haalt, is de winnaar. Bij gelijk eindigen is het aantal weerstandspunten beslissend. Als dit ook gelijk is, volgt sneldammen (5 minuten + 3 sec/zet per persoon).
10. Prijzen. Er is 1 wisselbeker voor de winnaar. Verder is er € 250,- prijzengeld. Het prijzengeld wordt als volgt verdeeld: Winnaar € 100.-. Nummers 1 van de groepen A, B en C ieder € 40,-. En een prijs voor het mooiste partijfragment van het toernooi € 30. De indeling van de groepen is te vinden op Tournooibase. De prijsuitreiking vindt plaats direct na de laatste ronde op zaterdag 13 mei 2023.
11. Deelname is op eigen risico.
12. In gevallen waarin deze wedstrijdbepalingen niet voorzien beslist de wedstrijdleiding. Wedstrijdleider(s), afzonderlijk en/of gezamenlijk, zijn de bestuursleden van Damclub Hilversum. Gewijzigd op 02-08-2023.