Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Districtskampioenschap Kennemerland Noord-Holland 1952

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
 20-07-2023 Nico Leemberg:
[IJmuider Courant, 1.4.1952]
Finales om Kennemer damtitel beginnen volgende week Woensdag
In het clublokaal van de damclub Beverwijk zal Woensdag 9 April de eerste ronde worden gespeeld in de finale om het Kennemer damkampioenschap.
Behalve de DCIJ-leden Postma en Van Straten komen daar uit H. C. Willemse (St. Bavo), Nic. Blom (HDC) en P. Hollenberg (VKD).
In de eerste ronde spelen de twee DCIJ'ers tegen elkaar; N, Blom is vrij. Achtereenvolgens wordt Maandag 14 April de tweede ronde bij de HDC gespeeld, de derde ronde gaat op 16 April in het clublokaal VKD, de vierde ronde is voor DCIJ op 22 April en de laatste ronde wordt Woensdag 23 April bij Oosterkwartier gespeeld.
In de eerste klasse spelen A. de Zeeuw en Sprenkeling (St. Thomas), A. Douma en J. Kroon (Oosterkwartier) en N. M. Oud (St. Bavo); in de tweede klasse spelen Woensdag over een week te Beverwijk J. v. Velsen (B.D.C.) tegen C. Ory (St. Thomas) en C. Fraay (Haarlem) tegen A. v. Duyn (Halfweg); J. v. d. Let is deze eerste ronde vrij.
In de derde klasse is het de DCIJ'er E. Schadé al gelukt het kampioenschap van Kennemerland te veroveren.

Jeugdklasse 
Bijzondere belangstelling gaat uit naar de jeugdkampioenschappen. De titelhouder H. Langbroek van DCIJ krijgt dit jaar een zware taak; in de finale komt hij in de eerste ronde tegenover zijn clubgenoot A. v. d. Steen te zitten. De twee BDC'ers Roos en Klaus en de twee Haarlemse vertegenwoordigers Fopma en Beliën (St. Bavo) spelen tegen elkaar. A. v. d. Marel is de eerste ronde vrij.

[IJmuider Courant, 13.5.1952]
Postma maakt een goede „Kennemer” kans
Een drietal partijen moest gespeeld worden tussen de DCIJ'er T.Postma en Blom van de Haarlemse Damclub teneinde uit te maken, wie van hen de derde plaats in het Kennemerland-damtournooi zal innemen.
Kennemerland kan in het najaar drie spelers afvaardigen naar het provinciaal kampioenschap. Hollenberg van VKD en Willemse van St. Bavo zijn respectievelijk reeds eerste en tweede geworden.
De eerste partij verloor Postma, de tweede won hij en in de derde partij staat de DCIJ'er iets in het voordeel in 10 om 10 afgebroken.
Woensdagavond wordt in de Ripperda-kazerne de wedstrijd uitgespeeld.

[IJmuider Courant, 24.6.1952]
Postma candidaat voor Noordhollandse titel
Eindelijk zijn rivaal Blom geklopt
De dammer Blom van de Haarlemse damclub en Postma van DCIJ waren in de hoofdklasse van de normale competitie om de Kennemer titel gelijk op de derde plaats aangekomen.
Een beslissingsmatch moest dus volgen om uit te maken, wie er naast Hollenberg en Willemse, de derde Kennemer vertegenwoordiger in het tournooi om het kampioenschap van Noordholland zou worden.
Zes partijen zijn gespeeld en daaruit bleek dat de spelers volkomen aan elkaar gewaagd waren. Alle eindigden in remise. De Zaterdag gespeelde partij kon de DCIJ'er Postma tenslotte winnen.
En daarmee was de laatste partij van het in Februari aangevangen tournooi om het damkampioenschap van Kennemerland ten einde.