Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Wereldkampioenschap Tallinn 2017

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
Timecontrol: Fischertempo, 80 minutes + 60 seconds/move
 23-12-2017 Paul Oudshoorn:

De weergave van een interne correspondentie is door Hanco op een integere manier weergeven. Ik bevestig deze getuigeverklaring en verwacht ook eigenlijk, dat deze kwestie zal sussen. Het was niet leuk en ik verwacht eigenlijk nu enige vorm van charme van de "tegenpartij". Dit uiteraard in de eerste plaats naar Harm gericht. Jammer als dat niet zou kunnen in deze  weinig sierlijke affaire. Ook moet het belang er van niet overdreven worden, al is de elegantie van de afwikkeling dat volgens mij wel.

 Gewijzigd op 23-12-2017.
 15-12-2017 Paul Sier:

Helemaal eens , Wieger.
De aantijging is gedaan op de website van een officieel orgaan.  Daarmee krijgt de beschuldiging een veel steviger karakter dan een "akefietje in de prive-sfeer". Los van eventueel emotioneel leed dat Harm ervan ondervindt als buitengewoon gerespecteerde DAM-grootheid , kunnen dit soort beschuldigingen zomaar ook leiden tot financiele schade. Sponsoren en andere opdrachtgevers zullen wellicht niet snel in zee willen gaan met iemand die van dergelijke fysieke acties wordt beticht.  Zijne Grootheid Harry Otten en zijn companen zouden mij in een dergelijk geval dan ook zeker in de rechtszaal ontmoeten !

 Gewijzigd op 15-12-2017.
 15-12-2017 Wieger Wesselink:

Het is een bijzonder lasterlijk verhaal dat de FMJD over Harm naar buiten heeft gebracht. Als dit verhaal werkelijk zou kloppen, dan had ik een storm van reacties verwacht. Bovendien ken ik Harm ook helemaal niet als iemand die het in zijn hoofd zou halen om zoiets raars te doen. Aangezien er al jaren grote onenigheid is tussen een aantal FMJD officials en Harm, zou je verwachten dat dit voorval heel zorgvuldig is behandeld door de FMJD, bijvoorbeeld door er een onafhankelijk persoon naar te laten kijken. Ik ben er inmiddels vrijwel zeker van dat dit niet is gebeurd. In ieder geval kreeg ik op mijn vragen daarover geen bevestigend antwoord. Men beweert verder dat "alle verklaringen zijn verzameld", maar ik weet niet wat men daarmee bedoelt. Het betekent in ieder geval niet dat alle aanwezigen zijn gehoord.

 Gewijzigd op 15-12-2017.
 15-12-2017 Hanco Elenbaas:

Harm is Erelid van de KNDB, Martin, maar de KNDB kijkt blijkbaar liever de andere kant op, in plaats van de FMJD corrigerend op de vingers te tikken.
?Het is voor FMJD en KNDB maar goed dat we hier niet in de VS zitten, en dat de FMJD armlastig is, anders had Harm een forse schadevergoeding kunnen overhouden aan het lasterlijke verhaal dat door de FMJD verspreid wordt.

 15-12-2017 Martin Dolfing:

Heel goed dat je er hier je verhaal over doet Hanco! Ik wist dat er iets gebeurd was in Tallin, maar nu snap ik het ook helemaal.

 14-12-2017 Hanco Elenbaas:

Schandalig trouwens wat door de FMJD allemaal beweerd wordt over wat de meest succesvolle Nederlandse dammer aller tijden ZOU hebben gedaan bij het WK in Estland!!! De Amsterdamse MI Paul Oudshoorn, getuige van de gebeurtenissen, schreef dit: Ik was zelf voor een groot deel getuige van het voorval. De arbiters wilden Harm er op dezelfde onsympathieke wijze uitzetten, als ze met mij en Jitse Slump hadden gedaan:  wegwuifgebaren (ophoepelen) en begeleidende aanrakingen. Harm pikte dat niet en ontplofte, zonder dat hij iets anders deed dan lichamelijk ook aan te duiden dat hij daar niet van gediend was. Verontwaardiging heet zoiets. De dame bleek niet te weten wie hij was, toen ik mij er mee bemoeide, want het voorval greep mij aan, om nog maar niet te spreken van mijn persoonlijke ongenoegen, dat ik naar Tallinn afgereisd was om niet toegelaten te worden als toeschouwer bij de laatste twee rondes (er was niets geregeld voor het publiek en toeschouwers waren dus zelfs ongewenst). Deze twee arbiters van die dag zouden zelf hun excuses moeten aanbieden en nog meer, met name, zou de FMJD dat moeten doen aan de toeschouwers, die een deel van hun vakantie daar, verknald zagen.”  

 15-10-2017 Paul Oudshoorn:

Thanks Villem and Tjeerd. I have enjoyed the final broadcasting very much!

 15-10-2017 Kees Pippel:

Regarding the format of the this tournament: an alternative could be a single swiss tournament (±64 participants, 9 rounds) followed by a double round robin of eight participants (aka 1948).

 Gewijzigd op 15-10-2017.
 14-10-2017 Villem Luus:

As I know that problem exists within Internet Explorer. With Edge, Firefox or Chrome there isn't any issues. 

 13-10-2017 Tjeerd Harmsma:

Ha Paul, die melding krijg ik ook vaak. Dat zal aan je antivirus programma liggen, of aan je firewall.

Gelukkig is live.kndb.nl er!

 09-10-2017 Paul Oudshoorn:

Dank je Piet! Die link werkt wel. Probleem opgelost!

 09-10-2017 Piet Bouma:

Ik heb er geen last van Paul. Is het bij livekndb.nl ook het geval op jouw laptop?

 09-10-2017 Paul Oudshoorn:

Volgens mijn lap-top zou de website van het WK vol virussen en mal-ware zijn, zodat deze te onveilig zou zijn om te gebruiken. Vraag : Krijgen andere volgers van de Live-partijen de zelfde melding?