Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Finale Limburgs Kampioenschap Schooldammen 2018

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
 02-03-2018 Piet Bouma:

LK schooldammen 2018 (BS)

Heerlen 28-02-2018

Bij SamSam, het wijkgebouw van Zeswegen in Heerlen, werd vandaag het Limburgs Kampioenschap voor basisschoolteams verspeeld. Een aantal jaren is dit kampioenschap niet meer verspeeld doordat er simpelweg geen tijd kon worden ingeruimd op de scholen. Nu wordt met name de woensdagmiddag en de middagpauze gebruikt om allerlei trucjes te leren op het dambord. Vandaag waren er niet minder dan 8 teams van drie scholen aanwezig die het tegen elkaar gingen opnemen. Gastheer was basisschool ‘de Wegwijzer’ uit Zeswegen, dat met 4 teams aan het kampioenschap deelnam. Verder waren BS ‘Wereldwijs’ uit Schaesberg en BS ‘de Kring’ uit Beek present om de strijd om het Limburgs Kampioenschap aan te gaan .
Toen het toernooi net over de helft was, werd het al duidelijk welke teams een serieuze kans op het kampioenschap maakten. Het 2e team van de Wegwijzer voerde het tussenklassement aan met 8 punten, op de voet gevolgd door het 1e team van ‘de Wegwijzer’ en het 1e team van ‘de Kring’ met elk 7 punten.
Ook in de onderste regionen werd er een hevige strijd gevoerd. Het team van ‘de Wereldwijs’ en het 2e team van de Kring scoorden beide tot nu toe 4 wedstrijdpunten, ‘de Wegwijzer 4’scoorde 2 punten en de teams ‘de Kring 3’en ‘de Wegwijzer 3 konden nog geen wedstrijd winnen.
De spanning was te snijden in de laatste drie ronden. Regelmatig werd er gevraagd hoeveel punten ‘ze’ nu hadden en voor wie nou eigenlijk al die medailles waren….Tot aan de allerlaatste ronde bleef het bloedspannend. Het 1e team van ‘de Wegwijzer’ overklaste de collega’s van het 2e team en ‘de Kring 1’ won ook in de laatste ronde en eindigde daarmee , net als ‘de Wegwijzer 1’, met dertien punten op de 1e plek!
Nu kan er natuurlijk maar 1 algehele winnaar zijn dus werd er gekeken naar het behaalde aantal bordpunten. Tja, deze waren ook gelijk. De onderlinge confrontatie dan? Deze eindigde in een 4-4. Uiteindelijk bleek dat de kopman en 1e bordspeler, Melvin Koullen, al zijn wedstrijden had gewonnen en daarmee zijn team naar het kampioenschap had geloodst.
‘De Kring’ werd dus 2e en het tweede team van ‘de Wegwijzer’ werd derde in de eindranglijst maar eindigde wel als beste welpenteam in deze lijst waarmee de twee felbegeerde bokalen (categorie welpen en categorie pupillen) door de school uit Zeswegen in de prijzenkast mag worden gestald.
 

 

 Gewijzigd op 02-03-2018.