Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Nationale Clubcompetitie KNDB 2018/2019

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
Timecontrol: Fischertempo, 80 minutes + 60 seconds/move
 25-04-2022 Hanco Elenbaas:
https://www.gelderlander.nl/betuwe/dv-huissen-trekt-met-wouter-ludwig-versterking-voor-ereklasse-aan~ab2a2a36/
 04-03-2019 Hanco Elenbaas:

Misschien is de oplossing dat een team in de nacompetitie alleen spelers mag opstellen die in het seizoen voorafgaand aan de nacompetitie minstens drie keer zijn uitgekomen voor dit team?  

 04-03-2019 Hanco Elenbaas:

Dank je wel Alex. 
Hoe is dit soort "competitievervalsing" te voorkomen? Begrijpelijk dat WSDV een zo sterk mogelijk team opstelt, maar nóg begrijpelijker dat men bij De Hofstad Dammers onaangenaam verrast was door deze gang van zaken.

 04-03-2019 Alex Kruyshoop:

Niet Frans van de Velde meldde onderstaande, maar Jaap van Hal...

 04-03-2019 Hanco Elenbaas:

Frans van de Velde, teamleider van De Hofstad Dammers: "De landelijke competitie werd op zaterdag 2 maart afgesloten met een wedstrijd voor de nacompetitie tegen WSDV3. Het verhaal rond de rating wordt bij dit verslag wat groter dan normaal. Zoals berekend was had het team van WSDV de laagste rating van de teams, die voor de nacompetitie moesten spelen. Dat was echter niet de rating van de spelers, die op zaterdag achter de borden gingen zitten. Van de 10 spelers, die regelmatig voor WSDV3 speelden, waren er maar 6 aanwezig. Marjory Feyt, Gerhard Gerritsen, Luise Gabbert en Marie Gabbert konden niet meedoen en werden vervangen door Cor Langeveld, Jannes Kromhout, Gerben van Steenbergen en Wim van Mourik. Daardoor steeg de rating (van 1 juli 2018) met 1569 ! Dat had tot gevolg dat de nummer 10 niet tegen de zwakste tegenstander (bedoeling van het schema van de nacompetitie), maar tegen een van de sterkste teams speelde. Daarbij had Gerben van Steenbergen nog niet voor de landelijke competitie gespeeld, hadden Cor Langeveld en Wim van Mourik 1 keer voor de landelijke competitie gespeeld en Jannes Kromhout 3 keer (waarvan 2 keer in de Ereklasse). De rating van de spelers kon ook niet eenvoudig worden opgezocht waardoor deze tijdens de wedstrijd onbekend waren. Het team van WSDV was gemiddeld per bord qua rating 100 sterker dan het team dat het gehele seizoen had gespeeld. Een seizoen met aardig wat pech voor De Hofstad Dammers werd ook zo beëindigd. De score begon goed van na 5 partijen stond het al 7-3 in het voordeel van De Hofstad Dammers. Daarna werd de score gelijk getrokken door twee verliespartijen. De laatste 3 partijen waren toen erg spannend. Als het meezat dan konden Krijn Toet en Hugo Simons hun partij winnen en Hans Jacobsen stond in een klassieke stand verloren. Dat zou een 11-9 winst hebben betekend, maar het liep helaas anders. De partijen van Krijn en Hugo liepen remise en Hans verloor waardoor de uitslag andersom werd. Even was er nog hoop op een 10-10, maar bleek er uiteindelijk ook niet in te zitten. Volgens seizoen zal het team van De Hofstad Dammers weer voor het kampioenschap van de Tweede Klasse moeten gaan spelen."
https://hofstaddammers.nl/

 02-03-2019 Kenny Kroon:

Uitslag sneldamwedstrijd

Brunsman - Eenennaam 1-1
W Drost W - Groot 1-1
Kroon - Malahé 2-0
Drost JP - Lodder 2-0
Stins - Dee 2-0
Heuvel - Kok 1-1
Bhawanibhiek - Bidesi 2-0
Lohuis - Leemberg 1-1
Kroes - Vroom - 0-2
Zwerver - Teijn 0-2
020 2 - Den Haag  12-8

 01-03-2019 Hanco Elenbaas:

Misschien is dat beter, Piet. Een team dat zich te laat teruggetrokken heeft daarnaast ook een hoge financiële boete geven.
Ook lijkt het een verbetering als de eerstvolgende hoogst geëindigde het teruggetrokken team mag vervangen in de nacompetitie. Indien het teruggetrokken (en daarvoor bestrafte) team in het volgende seizoen ook eindigt op een plaats die recht geeft op promotie of nacompetitie, worden de rechten eveneens overgedragen op het eerstvolgende team.  
 

 01-03-2019 Piet Bouma:

Ik zou het uitsluiten van recht op promotie (en deelname aan promotie/degradatiewedstrijden, wat in extrema gevallen dan ook rechtstreeks degradatie
kan betekenen!) voor een jaar willen instellen, maar dan ook als men zich wel binnen de gestelde termijn terugtrekt.
 

 Gewijzigd op 01-03-2019.
 01-03-2019 Hanco Elenbaas:

Ik ben er voor dat clubs die zich te laat terugtrekken uit de nacompetitie voortaan voor een paar jaar uitgesloten worden van promotie. Een geldboete van € 100 of € 250 doet te weinig pijn. 

 28-02-2019 Piet Bouma:

28-2-2019: Het eerste team van Heijmans Excelsior heeft zich teruggetrokken uit de nacompetitie, waardoor MTB Hoogeveen in de Ereklasse blijft.

 20-01-2019 Piet Bouma:

Ontvangen van wedstrijdleider Douwe Edelenbos:

Beste damvrienden,
 
Het niet-doorgang vinden van de wedstrijd Witte van Moort I - Hijken DTC I op 12 januari 2019 en de daaraan eventueel te verbinden gevolgen is op dit moment 'onder de rechter' vanwege een door Witte van Moort ingediend protest. Gegeven dit feit, vind ik het op dit moment niet opportuun een uitspraak te doen over de eventuele gevolgen.
 
Wel heb ik vastgesteld hoe de wedstrijd alsnog gespeeld zal worden:
 
De wedstrijd zal gespeeld in twee gedeelten.
a    Op zaterdag 26 januari 2019 in Westerhaar, aanvang 12:00 uur, wordt er door 7 tegen 7 spelers gespeeld en wel aan de borden 1 t/m 7.
b   Op donderdag 31 januari 2019 in Westerhaar, aanvang 19:00, worden de drie resterende partijen gespeeld met aan de zijde van Hijken DTC drie
     spelers die verhinderd zijn (Wouter Sipma, Wouter Wolff en Harm Wiersma) en aan de zijde van Witte van Moort Bert Aalberts (deelnemer HF) en
     twee andere spelers. Deze wedstrijden worden gespeeld aan de borden 8 t/m 10.
c   Zaterdag 26 januari staat in de HF de partij Wouter Sipma - Bert Aalberts op het programma. Als beide spelers deze partij tevens in het kader van de
     teamwedstrijd willen laten meetellen, dan zal dit vanuit Wedstrijdzaken niet op bezwaren stuiten. Let wel, het is slechts een suggestie. 
 
Voor alle duidelijkheid: er mogen in deze wedstrijd geen spelers worden opgesteld die in de 8e ronde al voor een lager team van hun vereniging hebben gespeeld op nog zullen spelen (Wedstrijdvoorwaarden artikel 5). Voor beide wedstrijdgedeelten geldt dat er volgens de gebruikelijke regels wordt gespeeld en dus vooraf de opstellingen moeten worden ingeleverd.
 
Het bovenstaande is definitief. Bij niet-opkomen van een speler wordt diens partij verloren verklaard. Bij niet-opkomen van een geheel team is artikel 41.4, tweede alinea van het SWR van toepassing.
 
Met vriendelijke groet,
 
Douwe Edelenbos
Bestuurslid Wedstrijdzaken KNDB
 13-01-2019 Piet Bouma:

Op uitdrukkelijk verzoek van beide teams is de uitslag Dammend Tilburg CT 3 - Zenderstad 
uit de achtste ronde op een administratieve 10-10 bepaald.

 05-01-2019 Piet Bouma:

De uitslagen van de wedstrijden van de drie teams van Dammend Tilburg (8e ronde) zijn niet ingevuld vanwege
het volgende (bericht Theo van den Hoek):

Dammend Tilburg beleefde vandaag een zwarte competitiezaterdag. Tijdens zijn partij werd Jo Frissen (speler van het derde tiental) onwel en na reanimatie in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De verslagenheid in de speelzaal (waar drie wedstrijden aan de gang waren) was groot, en in overleg met de arbiter en de teamleiders is besloten alle wedstrijden te staken.  Later in de middag hebben we helaas het droevige bericht gekregen dat Jo de hartaanval die hij tijdens de partij kreeg,  niet heeft overleefd. Binnenkort zullen afspraken gemaakt worden over het uitspelen van de afgebroken wedstrijden. Dammend Tilburg is in rouw.

 Gewijzigd op 05-01-2019.
 03-10-2018 Hendrik Veenstra:

Combinaties ronde 2

Combinaties ronde 3

Combinaties ronde 4

Combinaties ronde 5

Combinaties ronde 6

Combinaties ronde 7

Combinaties ronde 8 

Combinaties ronde 9  

Combinaties ronde 10 

Combinaties ronde 11 (Partijen ingevoerd voor 20-2-2019)

 

 Gewijzigd op 21-02-2019.
 17-09-2018 Piet Bouma:

Mededelingen 2018/2019

 10-09-2018 Piet Bouma:

Programmaboekje 2018/2019