Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Plusminus 55 Toernooi Groep A Lent 2018

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
Timecontrol: 50 moves in 120 minutes/Guillotine, 30 minutes
 21-10-2018 Stef Migchelbrink:

Besluit bestuur DC Lent en toernooileiding Plusminus 55 2018

Bestuur van DC Lent en de toernooileiding van het Plusminus 55 toernooi 2018 hebben zondagochtend besloten dat we het eerdere standpunt handhaven. Zie ook het voorgaande, onderstaande, bericht in de Toernooizaal van het toernooi. Daarmee besluiten we voor nu dus ook de eindranglijst te handhaven zoals die er was aan het einde van het toernooi.
We zijn nog steeds van mening dat we geen harde bewijzen van een "combine" hebben, hoewel het er, in de ogen van de aanwezige getuigen, wel de schijn van had. We kunnen en willen, ook met de reglementen in de hand, in dit geval geen sancties opleggen.
 

Natuurlijk hopen we de volgende edities van het Plusminus 55 toernooi volgend jaar gevrijwaard te blijven van dergelijke problemen. En hoewel we daarvoor wel enkele maatregelen kunnen treffen denken we dat het voorkomen van problemen in hoofdzaak ligt bij de deelnemers aan het toernooi zelf. Wij gaan er nog steeds van uit dat dit toernooi op de eerste en belangrijkste plaats een gezelligheids­toernooi voor senioren is en dat willen we graag zo houden.
 

We willen besluiten met de oproep om vanaf nu te stoppen met de discussie.
 

Stef Migchelbrink (toernooileiding) en bestuur DC Lent

 Gewijzigd op 21-10-2018.
 20-10-2018 Stef Migchelbrink:

Bericht van de toernooileiding (Stef Migchelbrink)

Ik heb de discussie  in de facebook-groep International Draught van afgelopen dag gevolgd. Ik ben daar misschien ooit lid van geweest (gemaakt) maar ben nu in elk geval geen lid meer. Om te kunnen reageren op deze discussie had ik vanmiddag verzocht om lid te worden, maar ik constateerde daarbij dat Andrew Tjon A Ong de enige beheerder is die mijn verzoek zou moeten/kunnen inwilligen

Voordat het zover was heeft Andrew het complete Topic verwijderd en inmiddels een eigen verklaring geplaatst. Helaas zijn daarbij alle opmerkingen en vragen van collega-dammers ook verdwenen. Dat verdient niet de schoonheidsprijd om het maar eens zachtjes uit te drukken.

Ik plaats hieronder nu de reactie die ik klaar had staan om te plaatsen zodra ik erbij kon of iemand anders die voor mij kon posten. Omdat dat nu dus niet meer kan doe ik dat nu maar hier. Aangezien er nu een ractie van Andrew Tjon A Ong is (maar nog niet van Harry Doomernik), wil ik in overleg met het bestuur van DC Lent bezien of we nu (als toernooileiding) nog verdere stappen willen ondernemen. Zeker omdat hetgeen Andrew nu schrijft volgens mij zeker voor een deel niet overeenkomt met de feiten zoals die ook ter plekke door mij zijn waargenomen.

Ik zal die eventuele vervolgactie in een nieuw bericht plaatsen als het zover komt. Maar allereerst mijn mening zoals ik die tot en met vanmiddag zag ook als reactie op alle meldingen in het Topic dat toen nog online was. Wordt dus eventueel vervolgd.

 

Reactie Toernooileiding Plusminus 55

Dank jullie allen voor de meestal constructieve bijdrage in de discussie. Ik heb als toernooileider ook alles van dichtbij meegemaakt op vrijdag 20 oktober, gelukkig maar.

Ook ik was en ben zeer teleurgesteld, niet te zeggen verbijsterd over de gang van zaken in de partij Harry Doomernik-Andrew Tjon A Ong. Ook ik meende, net als meerdere toeschouwers,  een kennelijke staat van inertie en onbekommerdheid bij beide spelers gedurende het laatste half uur van hun partij waar te nemen. Maar omdat ik daarin, en in het niet meer afgeven van een zet niets strafbaars in welke reglementen dan ook kan terugvinden, kon ik aan het eind van de partij niets anders vaststellen dan een (klok)overwinning voor Harry Doomernik, die daarmee/daardoor winnaar van het toernooi werd. Deze gang van zaken kan iedereen ook terugvinden in het verslag van het toernooi, te vinden op: https://www.damclublent.nl/index.php

Ik heb geen hard bewijs van afspraken onderling waargenomen, misschien wel de verdenking ervan gehad, ook op basis van de input van de huidige discussie (met name die van Jasper Lemmen), maar kan deze in elk geval tot nu toe niet bewijzen. Misschien dat de hoofdrolspelers zelf nog eens een toelichting willen geven?

Daarmee had ik, ook bij de prijsuitreiking, wel een enorm probleem. Natuurlijk wist ik dat bij een normale afwikkeling van de partij Harry Doomernik-Andrew Tjon A Ong de eindrangschikking anders was geweest en Henk de Witt toernooiwinnaar was geweest. We hebben echter voor ons toernooi geen speciaal wedstrijdreglement, waarin we dit soort zaken kunnen ondervangen, zoals Piet Bouma suggereert. Ik zou voor dit toernooi dat is bedoeld als "toernooitje voor damvrienden onder elkaar" dat nu en in en de toekomst niet wensen op te nemen, dan hoeft het niet zo meer voor mij.  Uiteraard acht ik mij samen met collega Jos Janssen en de rest van het bestuur van DC Lent wel bevoegd om maatregelen te nemen, ook achteraf als dat nodig en gewenst is. Ik zal hierover op korte termijn ook overleggen met het bestuur van DC Lent. Als dat nog gevolgen heeft voor nu of voor komende edities dan horen jullie het wel.

Ik wil in elk geval nu nog even duidelijk stellen dat ik het zeer onwenselijk en infaam vind om de partij Sammy Amusah-Henk de Witt in deze discussie te betrekken. Ik vind het een grove belediging voor deze twee, volgens mij uiterst sportieve spelers, om hen te noemen en te betrekken in deze discussie. Ook al is er maar een greintje van vermoeden dat één van die beide spelers niet zijn best gedaan zou hebben dan is dat (ook hier) niet te bewijzen, niet te bestraffen, maar bovenal voor anderen geen reden om dan zelf ook maar over de schreef te gaan. Woorden als "begrijpelijk actie" (van Andrew en Harry) en insinuaties als "er niet serieus gespeeld word bij de andere borden" vind ik echt te ver gaan en beledigend voor de desbetreffende personen.

 

Stef Migchelbrink

 

(wordt vervolgd....)

 Gewijzigd op 20-10-2018.