Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Provinciale Clubcompetitie Noord-Holland 1988

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
Timecontrol: 60 moves in 120 minutes
 25-05-2020 Victor Voskuil:

Uit de bulletins van wedstrijdleider Auke Bakker:

 

Vanaf seizoen 1987 – 1988 wordt er in de Hoofdklasse en districten met achttallen gespeeld, hetgeen op de Algemene Vergadering 1987 van de Provinciale Noord Hollandse Dambond is besloten.

Wijzigingen.

D.Muller wordt bij Oostzaan vervangen door D.Veen.

J.Vink wordt bij Purmerend '66-2 vervangen door B.v.Geel.

B.v.Geel wordt bij DVN vervangen door H.J.v.d.Holst.

Speellokaal van Ons Genoegen is nu: Julianaweg 95 in Volendam, v.m. Dependance Don Bosco college, 02993 – 63570.

Uitslagkaarten Om het competitie overzicht zo spoedig mogelijk te verzenden is het beslist noodzakelijk dat, bij spelen op donderdagavond op vrijdagavond de uitslagkaart wordt gepost, bij spelen op vrijdagavond de ontvangende vereniging telefonisch wordt benaderd over een gedetailleerde uitslag of dit zelf telefonisch doorgeeft en de uitslagkaart evengoed zaterdag post.

Wijzigingen.

Damlust. J.Zijp wordt vervangen door J.G.Hoogeboom.

Open Circus.  N.M.Pasman wordt vervangen door B.Berk en J.Ansems wordt vervangen door F.Vermeer.

 

Uitstel.   Ondanks dat dit is omschreven in de wedstrijdvoorwaarden, zijn er voor de 1e en 2e ronde verzoeken om uitstel ingediend.  Voor meer duidelijkheid het volgende: "Art. 28.5 (S.W.R.) lid1: Uitstel wordt alleen toegepast als beide verenigingen daarom verzoeken. Lid 2: Als de wedstrijdleiding het door omstandigheden noodzakelijk acht." Dit laatste is verwoord in de wedstrijdvoorwaarden, o.a. voor zeer dichte mist, gladde wegen of te verwachten gladde wegen.

Na de komende ronde (5e ronde) krijgen de verenigingen nog eenmaal de gelegenheid om een opgestelde deelnemer te vervangen, die minder dan 2 maal heeft meegespeeld, en waarvan het aannemelijk is dat deze deelnemer niet meer zal deelnemen aan deze competitie.

Wijziging:  van de laatste mogelijkheid, om een wijziging aan te brengen in het achttal, heeft Ons Genoegen E.V gebruik gemaakt.  K.Plas wordt vervangen door H.Havik.

Attentie: Speciaal voor de verenigingen A.D.V. en Purmerend 2, als mede de arbiters C.Benjamens en J.W.Lont. Ons Genoegen uit Volendam is wederom verhuisd.  Het nieuwe onderkomen is nu: Club en buurthuis,  Afd. Pius X,  Ingang Zeestraat, t.o. busstation in Volendam.

Afgebroken partijen:  Ik wil de verenigingen er nogmaals op wijzen dat van een opgegeven mening, over een afgebroken partij op de uitslagkaart, geen notitie wordt genomen. De verenigingen moeten binnen 10 dagen hun mening opgeven over de afgebroken partij(en), schriftelijk of telefonisch, en deze opgaaf is bindend. (zie, voor eventueel te maken vervoerskosten, de wedstrijdvoorwaarden).

Ik wens alle bekende en onbekende damvrienden prettige Kerstdagen en een goede jaarwisseling.

Doordat het clubgebouw van D.V.N., door carnaval, niet beschikbaar is, is de wedstrijd D.V.N.–Ons Genoegen  E.V., omgezet in Ons Genoegen E.V. – D.V.N.

A.D.V. kampioen! Samen met Côte d’Or 2 promoveren ze naar de landelijke Tweede klasse.

Z.D.C. degradeert naar de Eerste klasse District Noorderkwartier/West-Friesland.

Oostzaan degradeert naar de Eerste klasse District Alkmaar/Zaanstreek/Waterland.

Haarlemsche Damclub, V.A.D. 3 en Zaandam 2 naar de Hoofdklasse PNHDB 1988/1989. (nb. de wedstrijd Haarlemsche Damclub – V.A.D. 3 is niet meer gespeeld omdat beide verenigingen reeds waren gepromoveerd)

 Gewijzigd op 25-06-2020.