Toernooibase
HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Provinciaal Kampioenschap Noord-Holland 1930

Toernooizaal


                                    Plaats opmerking      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Terug naar toernooi      Info toernooizaal
 01-05-2021 Nico Leemberg:

(De Zaanlander, 2.8.1930)
Districtsbond Noordholland benoorden het IJ.

Aan den voorwedstrijd om den Meestertitel wordt door de volgende heeren deelgenomen, nl. B. Ris, Wormerveer; B. J. de Boer, Krommenie; P. Ofman, Wormer; P. Beunder, Zaandam: J. A. Oussoren, Beverwijk en W. Vos, Amsterdam. De eerste partij van de eerste ronde in dezen belangrijken wedstrijd zal gespeeld worden door de h.h. W.Vos en B.J.de Boer en wel op 5 Aug. a.s. in „De Harmonie" te Zaandam, aanvang 7.30 nam.
Op 6 Aug. te Wormer door de heeren P. Ofman en B. Ris de tweede partij, terwijl den 7en Aug, in "Suisse” te Beverwijk de derde partij plaats zal vinden tusschen de heeren P. Beunder en J. A Oussoren. Alle partijen vangen aan om 7.30 nam. De resp. wedstrijdleiders zijn de heeren P.Beunder, W. v. d. Kappelle en S. D. Hoogvorst. Er zal gespeeld worden onder de volgende bepalingen: Met de klok spelen ís verplichtend, terwijl het aantal zetten 30 per uur bedraagt. De eerstgenoemde spelers hebben Wit. Wanneer één der spelers niet opkomt verliest hij de partij.
 

(De Zaanlander, 9.8.1930)
Wedstrijd om het kampioenschap van Noordholland benoorden het IJ, tevens voorwedstrijd om den meestertitel.
Dinsdag j.l. werd voor dezen belangrijken wedstrijd de eerste partij gespeeld door de heeren Vos en B. J. de Boer, welke door laatstgenoemde gewonnen werd, zoodat de heer De Boer alvast een 2 boekte.
De heer Oussoren van Beverwijk heeft zich inmiddels teruggetrokken, doch zijn plaats wordt ingenomen door den heer S. D. Hoogvorst, eveneens van Beverwijk.
In de 2e ronde komen de volgende heeren tegen elkander: B. Ris—P. Beunder, S. D. Hoogvorst—W. Vos.Deze 2 partijen worden gespeeld te Zaandam, in „De Harmonie", op Dinsdag 12 Augustus a.s.
De 3e partij gaat tusschen de heeren B. J. de Boer en P. Ofman en wordt gespeeld te Wormer in „De Viersprong" op Woensdag 13 Aug. Alle partijen vangen aan te 7.30 nam.

(De Zaanlander, 15.8.1930)
Wedstrijd om het kampioenschap van Noordholland benoorden het IJ, tevens voorwedstrijd om den meestertitel.
De uitslagen van de afgeloopen week luiden als volgt: B. Ris-P. Beunder 2—0.
De 3e ronde van dezen wedstrijd vangt aan met de partij P. Beunder—W. Vos en wordt gespeeld te Zaandam op Dinsdag 19 Aug. a.s. De 2e partij gaat tusschen de heeren P. Ofman en S.D. Hoogvorst, terwijl de 3e partij gespeeld wordt door de heeren B. Ris en B. J. de Boer. De twee laatstgenoemde partijen vinden plaats te Krommenie café Emmerig op Dinsdag 19 Aug. a.s.
De partij De Boer–Ofman, welke Woensdag j.l. te Wormer gespeeld werd, ís door De Boer gewonnen.
De heer W. Vos heeft zich uit den wedstrijd teruggetrokken, hetgeen voor den heer De Boer minder prettig is, daar hij zijn partij tegen den heer Vos gewonnen heeft en deze punten geannuleerd worden.
De stand is thans: B. Ris 3, B. J. de Boer 2, P. Beunder 2, P. Ofman1, S.D. Hoogvorst 0.

(De Zaanlander, 20.9.1930)
Districtsbond Noordholland benoorden het IJ.
De revanche-wedstrijd om de 2e plaats voor de wedstrijden om den Meestertitel tusschen de h.h. P. Beunder en B. J. de Boer zal gehouden worden op Dinsdag 23 Sept. a.s. in de Harmonie te Zaandam. Aangezien de heer Beunder door omstandigheden niet in staat is om ín den Eindstrijd te komen, zal de heer de Boer, ongeacht de uitslag van deze partij, gerechtigd zijn om aan den Eindstrijd om den Meestertitel deel te nemen. Voor het eerst dit jaar zal dus door twee dammers uit Noordholland benoorden het IJ, aan den Eindstrijd worden deelgenomen. Hun, in het bijzonder den heer de Boer, wacht een zware strijd.

(De Zaanlander, 27.9.1930)
Wedstrijd om het kampioenschap van Noordholland benoorden het IJ, tevens voorwedstrijd om den meestertitel.
De Herkamp tusschen de heeren P. Beunder en B. J. de Boer, welke Dinsdag j.l. heeft plaats gevonden, is geëindigd met een overwinning voor laatstgenoemde, waardoor de heer de Boer als goede tweede uit dezen wedstrijd is te voorschijn gekomen.

 Gewijzigd op 01-05-2021.