Toernooibase
HOME | LAST IN DATABASE | RATINGS | TOURNAMENTS | NEWS | GAMES | POSITIONS | LINKS |

   Dutch Championship KNDB 2014

Tournamentroom


                                    Add remark      Embed Youtube-film      Embed Facebook-film      Back to tournament      Info tournamentroom
Timecontrol: 50 moves in 120 minutes/25 moves in 60 minutes
 11-04-2014 Paul Sier:

Fred van Amersfoort verdient een breder publiek dan alleen het damforum.  Om kort te gaan ; Fred snapt het. Luteijn wil het niet snappen.

 

"

Fred van Amersfoort

 Post subject: Re: NK Dammen Algemeen 2014 - Huissen

PostPosted: Fri Apr 11, 2014 13:59 

Offline


Joined: Sun Nov 02, 2003 17:13
Posts: 1076

Iedere keer als het over topspelers gaat komt er wel weer een reden naar boven waarom de gewone sterveling het niet begrepen heeft. Een beetje het soort betogen waar ook de PvdA trots op is. "De kiezer heeft de boodschap nog niet begrepen maar alles komt goed". Inmiddels is het KNDB beleid volledig afgestemd op de 2 talenten en na het behalen van de wereldtitel komt alles goed. Waarom volgt iedereen die redenering zonder de vraag te stellen of het wel aantoonbaar juist is? En is het wel aantoonbaar dat deze 2 jongens daadwerkelijk zo enorm talentvol zijn dat het verantwoord is onze laatste kaarten (we hebben er nog een kleine 5000) op hen in te zetten? Kijken we wel voldoende naar de randzaken en de diverse belangen? Natuurlijk zijn velen het eens met dit beleid. Vooral zij die er zelf ook een belang in hebben doordat zij worden ingezet om taken te vervullen. Maar goed, laten we nu eens aannemen dat we het hier toch hebben over de absolute buitencategorie aan talent. Ten eerste is het ene punt verschil met liefhebber van Aalten dan erg mager. U weet wel, de liefhebber die tijdens een interview zei absoluut niet in training te gaan. Ten tweede, als dit buitencategorie is, dan is het bestuur, de bondsraad, de manager of wie dan ook, toch ook in staat een groot bedrijf te vinden die deze jongens of de hele bond voorziet van sponsoring? Ik ken belangwekkende FMJD of KNDB mensen die wereldwijd enorme kontakten hebben op alle continenten. En soms is de drukte zo groot dat er zelfs een assistent wordt aangesteld. Als we al dat goud dan echt in handen hebben, wie van de bobo's brengt er dan eens echt groot geld binnen (ipv het op te maken) zodat de afhankelijkheid van gemeentelijke en andere subsidies niet meer nodig is. De KNDB kan dan het laatste restje geld benutten voor de breedtesport met als voordeel, hoe groter de breedtesport, hoe meer kans op de ontdekking van extreem kansrijk talent. Dan is iedereen tevreden, nu slechts weinigen. De echte analyse dient dus voorlopig niet op het bord maar naast het bord te gebeuren.

"   

 

 

 

 09-04-2014 Paul Sier:

Vandaag , Roel-Pim , een snelle 1-1.

Voorop gesteld ; ik heb niks tegen Roel en Pim. Aardige kerels en geweldige dammers. Voorbeelden voor iedereen. En ik begrijp vooral OOK dat men 1-1 tegen elkaar speelt. Zelfs zonder strijd , zelfs als het zou zijn afgesproken. Dat deden alle andere Grootmeesters in het verleden ook , en vaak nog opzichtiger.

Maar  -  en daar gaat het me even om hier -   de heren zijn gewild of ongewild onderdeel van het , wat ik altijd noem , TOPSPORT-gebeuren. Dat kliekje dat zichzelf heeft opgericht - met behulp van de KNDB  - met als verantwoording dat we er door hen "uiteindelijk onvoorstelbaar veel leden bij zullen krijgen". 

Welnu , vandaag was ik even een jongen van 12. Ik was inderdaad zeer geinteresseerd geraakt in dammen , vooral omdat mijn opa zo bevlogen over die wedstrijden van vroeger vertelde. Ik las op teletekst dat er nu een NK gaande is. Dus ik snelde via internet , mijn smartphone EN mijn I-pad naar de NK-site. En ja hoor , daar zag ik 2 jonge mannen , die op mijn stoere buurjongens leken. Ik dacht "hee , dammen is niet saai , die jongens doen het ook. Maar uhhh....waarom zijn zij nu al klaar en gaan ze niet door , met al die schijven op het bord. Al die oudere mannen om hen heen dammen nog. Zijn die beter ? Of strijden die meer ? Nee , dit is toch niks voor mij. Ik ga jeu de boulen. Die bond is ook veel groter".

Natuurlijk we weten het allemaal ; Topsport  - zeker op deze manier - levert NUL extra leden op. Verantwoording van die woekerbedragen onder die vlag is dan ook misleidend en onacceptabel. STOP DAARMEE !

En nee , Pim en Roel nemen we niks kwalijk als ze daar op eigen titel zouden zitten. Nu ze er gesponsord door de leden en het NOC zitten hebben ze toch een andere verantwoordelijkheid. Ook de bondscoach , onder wiens verantwoordelijkheid prestaties worden geleverd , schiet natuurlijk ernstg te kort als zijn spelers het veld oplopen en de bal 45 minuten naar elkaar gaan toe tikken. Aftreden dus.

Mensen , laten we die aardige jongens weer hun vrijheid gunnen. Laat Roel , Pim en alle andere talenten weer lekker zelf trainen , zelf hun eigen trainers zoeken , zelf sponsoren vinden om er desgewenst meer van te maken. Huur in wie je wilt inhuren. Heb dus geen verantwoordelijkheid meer naar de buitenwacht. Bereik de top zoals Harm , Ton , Jannes en anderen dat deden.

Wanneer beseffen we nu eens dat we naar een toneelstukje kijken , dat vooral is bedoeld om een paar mensen aan een leuke baan te helpen ? Wanneer gaan we eens beseffen dat die 47.000 KNDB-inbreng op zoveel betere manieren kan worden ingezet ? Wanneer laten we ons allemaal eens niet meer in de maling nemen ? Wanneer gaan we zeggen ; "Topsport , ok ! , maar dan wel op een andere manier , door andere mensen en in een groter , breder geheel geplaatst ?!".

Met excuses dat ik je NK-plezier mogelijk vergal. Dat is NIET de bedoeling.

Paul Sier

 Changed on 09-04-2014.
 16-02-2014 Piet Bouma:

Officiële website: http://nk2014.kndb.nl/