HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

De meest afgespeelde applet van maart (04-04-2020)

De partij, die de afgelopen maand het meest bij bezoekers van Toernooibase op het netvlies is gekomen, komt uit het Turkish Open 2019. Het laatste toptoernooi dat nog net voor de wereldwijde uitbraak van het corona-virus is gespeeld. Jan Groenendijk wist in de zesde ronde Guntis Valneris combinatief te verschalken, waardoor de Letse grootmeester een zeldzame nederlaag leed. Over de combinatie is in de commentaarruimte flink wat gezegd (bijv. dat wit niet 48.35-30 erbij mag offeren), maar onbesproken is nog waar Valneris nog de remisehaven kon binnenvaren. Nog enigszins voer voor analytici dus, om daarbij de ruim 2700 hits van de partij ook nog wat op te hogen.


PWCE-III Positions and solutions (30-03-2020)

Onder deze titel kreeg ik van Rustam Shayakhmetov een lijvig Word-document in mijn mailbox. Het betreft hier de composities van het derde Persoonlijke Wereldkampioenschap Eindspel. Als ik de e-mail van de heer Shayakhmetov goed begrijp, wilde hij graag dat dit ergens op Toernooibase werd geplaatst. Ik heb het een plekje gegeven in de sectie Boeken/Tijdschriften/Damrubrieken van Toernooibase. Via deze directe link is het PDF-document (want ik heb het even geconverteerd) op uw scherm te toveren.
Het is een wereldkampioenschap in drie categorieen met onder meer composities van Johan Bastiaannet, Jaap Bus en Gerard Tiemens. Volgens een boodschap op het World Draughts Forum verwacht Shayakhmetov eventueel commentaar en correcties.
Voor de nijvere eindspelliefhebber/speurder in deze tijden een mooi tijdverdrijf.om de 128(!) eindspelcomposities te ontleden.


Online-dammen bij de KNDB (29-03-2020)

Beste dammers in Nederland,

In deze moeilijke tijden willen we jullie heel graag dammen blijven aanbieden. De KNDB organiseert tot in elk geval 1 juni op drie avonden per week een digitale clubavond op Lidraughts. De eerste week was met ca. 175 deelnemers per avond zeer succesvol te noemen dus dit smaakt naar meer!

Elke avond start om 19.30 uur en duurt tot 23.00 uur. Het is prima mogelijk om slechts een deel van de avond te spelen. Het schema ziet er als volgt uit:

- elke maandag: 3 min. + 2 sec/zet

- elke dinsdag: 5 min. + 5 sec/zet

- elke woensdag: 10min. + 10 sec/zet

Daarnaast is er vanuit de Friese damwereld een initiatief gestart van een Provinciale Internetcompetitie (moyenne-systeem) op Toernooibase. Hier worden twee partijen per week gespeeld ook op Lidraughts met als speeltempo 90 min. per speler.
Er zijn inmiddels zestien deelnemers bij dit open toernooi.
Elke zondagmiddag en woensdagavond is er een loting, waarna spelers op een van de volgende drie dagen/avonden in onderling overleg de partij op Lidraughts spelen.
Er kunnen nog meer spelers instromen. Meer informatie in de Toernooizaal van dit toernooi op Toernooibase .

Graag zien we jou terug op een of meer van deze prachtige digitale toernooien.
Hier kun je de uitleg/handleiding voor Lidraughts vinden: handleiding/uitleg
Hier vind je Lidraughts: lidraughts.org

Met vriendelijke groeten,

Michel Stempher
Kandidaat-bestuurslid KNDB

Piet Bouma
toernooibase.kndb.nl


NIEUWSARCHIEF                 
          RSS-feed

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:  >   Partij Digitaal Noteren

  >  Accordering tabletinvoer
 (Registreer uw voorkeur)
  TOP 10 RATING
  Pl.   Naam   Lft.   Virt.   +/-
1    Georgiev  44   1580+20  
2 2   Valneris  52   1561+12  
3 1   Boomstra  27   1560-0  
4 9   Groenendijk  21   1541+21  
5    Chizhov  55   1539-7  
  1   Shvartsman  52   1539-1  
7 1   Prosman  47   1538+3  
8 1   IJzendoorn  23   1537+5  
9 2   Wiersma  66   1534-6  
10 7   Baliakin  58   1531-19  
  ACTUEEL
NIEUWS
 

04-04-2020 De meest afgespeelde applet van maart
De partij, die de afgelopen maand het meest bij bezoekers van Toernooibase op het netvlies is gekomen, komt uit het Turkish Open 2019. Het laatste toptoernooi dat nog net voor de wereldwijde uitbraak van het corona-virus is gespeeld.
>>>>>Lees meer

30-03-2020 PWCE-III Positions and solutions
Onder deze titel kreeg ik van Rustam Shayakhmetov een lijvig Word-document in mijn mailbox. Het betreft hier de composities van het derde Persoonlijke Wereldkampioenschap Eindspel. Als ik de e-mail van de heer Shayakhmetov goed begrijp, wilde hij graag dat dit ergens op Toernooibase werd geplaatst.
>>>>>Lees meer

29-03-2020 Online-dammen bij de KNDB
Beste dammers in Nederland,In deze moeilijke tijden willen we jullie heel graag dammen blijven aanbieden. De KNDB organiseert tot in elk geval 1 juni op drie avonden per week een digitale clubavond op Lidraughts. De eerste week was met ca.
>>>>>Lees meer