HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

Leer dammen van een echte damgrootmeester! (12-01-2021)

DamMentor is een digitaal trainingsprogramma om het dammen te leren. Er zijn verschillende cursussen te vinden op DamMentor en het is voor iedereen en overal toegankelijk. Het is erg geschikt voor de beginnende (jeugd)dammer. Ook scholen kunnen daar heel mooi gebruik van maken. Ga naar: www.damz.nl en klik op `DamMentor`.
Jan Groenendijk heeft de hoofdrol in de video`s die voor DamMentor zijn gemaakt. In de video`s legt Jan de basiskennis uit van het damspel. Bijvoorbeeld wat de damregels zijn of hoe een bepaald zetje gaat. Maar ook hoe je kan aanvallen of verdedigen. Dit doet hij op hele leuke en duidelijke manier. Er zijn maar liefst 32 damvideo`s beschikbaar.


Morgen start van Lidraughts Provincie Cup (07-01-2021)

Morgen begint om 19.30 uur (Amsterdam time) de Lidraughts Provincie Cup een teamcompetitie als alternatief voor de Nationale Competitie van de KNDB (en ondersteund door de KNDB). In totaal hebben elf vijftallen (sommige teams met reserves) zich opgegeven, zodat elke ronde 5 wedstrijden gespeeld worden. Er doen twee teams uit Zuid-Holland mee, twee Friese teams (Huizum en Troch Tinken Sterk Surhuisterveen), drie teams uit Gelderland (DC Nijmegen, DES Lunteren en KRASH - een Apeldoornse formatie versterkt met de Belgische speler Raymond Vandecaetsbeek), een team uit Overijssel (SSS Kampen), een gelegenheidsteam Checkers Friends (individuele spelers, die zich hebben opgegeven) en twee gastteams uit Italie; (Campagnola en InterBergamo, welk laatste team ook ondersteuning heeft van drie spelers uit Senegal). De wedstrijden worden semi-live weergegeven in Toernooibase, waarbij de spelers gebruik kunnen maken met een nieuwe functionaliteit in Toernooibase. Daardoor worde de partijen vanuit Toernooibase gemakkelijk opgestart in lidraughts. In de eerste rondes zal er vast wel iets misgaan. Maar met flexibiliteit van spelers (een keer op een andere avond, tijd of dag spelen) denk ik dat we toch een mooie competitie tegemoet kunnen zien, met hopelijk veel plezier voor de spelers.
De dag daarop (op zaterdag 9 januari dus) heeft WSDV Wageningen het team van DES Lunteren uitgedaagd. Wat ik begrepen heb, zullen daar waarschijnlijk een dertigtal (2x15) spelers elkaar twee keer bekampen. Ook deze wedstrijden worden semi-live gedisplayed.
Kortom, zowel op vrijdagavond en zaterdag teambattles in Toernooibase!

Edit 8-1-2021. Ik krijg net door dat de wedstrijd WSDV - Lunteren, morgenmiddag om 14.00 uur wordt gespeeld!


Kerstpuzzel! Voornamen uit oude clubcompetitie (24-12-2020)

Een ijverige damfanaat heeft de afgelopen weken het voortouw genomen om vanuit uitslagenbulletins van de Nationale Clubcompetitie 1992/1993 alle uitslagen in Toernooibase in te voeren. Uiteraard gaat dat allemaal niet zonder slag of stoot. Vanuit de handgeschreven formulieren zijn deze in de uitslagenbulletins terecht gekomen, zodat er ongetwijfeld ook verschrijvingen in voorkomen. Van een flink aantal spelers zijn ook de voornamen onbekend.

En dat is een mooie puzzel voor de oudere dammers onder ons, om deze uit geheugen of oude verslagen etc. weer naar voren te toveren tijdens de periode tussen Kerst en Oud & Nieuw.
Uiteraard kunnen de vondsten gemaild worden naar pboumaharl apestaart hetnet.nl
Rest mij u prettige feestdagen te wensen en blijf gezond!


J. v.d. Weide - Misker Emmen
J. Verhoeven - Deventer
W. de Vries - Apeldoorn
M. Jipat - VAD Amsterdam
H. Wijngaarden - Constant
C. Djaoen - Constant
J.D. Nederlof - Alblasserdam
J. van Asselt - Rijsoord
A. van Delft - RDC Rijnsburg
H. Leroy - DID Zoetermeer
J. Zwaan - RDC Rijnsburg
H. Brobbel - Rijsoord


NIEUWSARCHIEF                 
          RSS-feed

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:  >   Partij Digitaal Noteren
  TOP 10 RATING
  Pl.   Naam   Lft.   Virt.   +/-
1 1   Boomstra  27   1558-2  
2 1   Valneris  53   1552-9  
3 2   IJzendoorn  23   1547+10  
4 1   Groenendijk  22   1546+5  
5 2   Baliakin  59   1538+7  
  1   Prosman  48   1538-0  
7 1   Wiersma  67   1533-1  
8    Getmanski  43   1527+4  
9 1   Gantvarg  72   1517-3  
10 1   Dolfing  43   1516-5  
  ACTUEEL
NIEUWS
 

12-01-2021 Leer dammen van een echte damgrootmeester!
DamMentor is een digitaal trainingsprogramma om het dammen te leren. Er zijn verschillende cursussen te vinden op DamMentor en het is voor iedereen en overal toegankelijk. Het is erg geschikt voor de beginnende (jeugd)dammer. Ook scholen kunnen daar heel mooi gebruik van maken. Ga naar: www.damz.
>>>>>Lees meer

07-01-2021 Morgen start van Lidraughts Provincie Cup
Morgen begint om 19.30 uur (Amsterdam time) de Lidraughts Provincie Cup een teamcompetitie als alternatief voor de Nationale Competitie van de KNDB (en ondersteund door de KNDB).
>>>>>Lees meer

24-12-2020 Kerstpuzzel! Voornamen uit oude clubcompetitie
Een ijverige damfanaat heeft de afgelopen weken het voortouw genomen om vanuit uitslagenbulletins van de Nationale Clubcompetitie 1992/1993 alle uitslagen in Toernooibase in te voeren. Uiteraard gaat dat allemaal niet zonder slag of stoot.
>>>>>Lees meer