HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup (30-08-2020)

Following up on the Summer Cup, I am launching another online tournament:
The Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup.
In vervolg op de Summer Cup lanceer ik opnieuw een online-toernooi:
De Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup.
Read all information in the:/Lees alle informatie in de: Tournamentroom/Toernooizaal.


Vervolg op Toernooibase Lidraughts Summer Cup? (24-08-2020)

Om even op de posting op een andere plek op International Draughts van Raymond Vandecaetsbeek in te haken. Ik denk over een vervolg na in een iets andere opzet.
Wat mij betreft is het glas nog steeds meer dan half vol.

Dat het online dammen experimenteel is, dat cheating een probleem is, en dat we nog te weinig regelgeving etc. daaromtrent hebben, dat is gewoon zo. Incidenten krijgen ook altijd meer aandacht. En met vallen en opstaan (ikzelf ook) kregen spelers de op het eerste gezicht lastige systematiek van lidraughts onder de knie, terwijl het soms nog misgaat....

Maar er is gewoon gedamd!
(Overigens nog steeds, want de laatste ronde moet nog worden gespeeld). En daar doen we (doe ik) het voor.
Er is mogelijk gemaakt dat spelers van verschillende nationaliteiten, van allerlei niveau (breedtesport!) en van allerlei plekken een toernooi met een langer speeltempo online konden spelen in deze moeilijke corona-tijden.
Anonimiteit is bij dit toernooi in Toernooibase opgeheven. Iets wat velen bij lidraughts ook wat tegenstaat.
In samenwerking met de ontwerpers van lidraughts heeft Hendrik Veenstra een slag gemaakt dat uitslagen en partijen (semi-live!) automatisch in Toernooibase zichtbaar werden.
Er is geexperimenteerd met webcams en gepoogd deze voor een groter publiek te tonen, waarbij bleek dat die webcams met een gelijktijdige stream via Youtube een te grote aanslag gaf op mijn hardware (buffering).
Eigenlijk vind ik dat we nog iets moeten ontwikkelen, waarbij de speler naast de partijapplet ook zijn tegenstander via webcam in beeld krijgt, plus een gedeeld scherm van zijn tegenstander. Dan hebben we het interactieve contact (even aangeven dat je een kopje koffie gaat pakken of een sigaretje roken). En even een achteraf gesprekje face to face over de partij. Het zou nu al kunnen via een individuele Skype verbinding, maar geautomatiseerd (met een knop) zoiets opzetten zou nog prettiger zijn.
Een liveronde verslag van Martijn van Gortel op Youtube van de toppartijen, die dat prima aan elkaar praatte, met een terugblik op al gespeelde partijen in de ronde.

Winst is bijvoorbeeld ook dat een speler uit Italie, Gianluca Spessato, die via lidraughts geenthousiasmeerd (dus niet via damclub of jeugdwedstrijden!) leuk in dit toernooi kon meedraaien. En zo kan ik nog een paar voorbeelden noemen.
Uiteraard speel ik ook liever live in het clublokaal. So wie so heb ik de indruk dat ik sommige blunders in 3D niet zal maken.
Maar ik denk dat er in de komende tijd nog steeds dammers (kwetsbaren) zullen zijn, die de stap naar het clublokaal moeilijk zullen maken. En ook de contacten met buitenlandse spelers c.q. clubs (code oranje) in toernooien zal niet van een leien dakje gaan.
Vandaar dat ik dus denk aan een vervolg. Als er weer een groepje is van zo een twintig spelers (hopelijk meer), dan wil ik er een vervolg aan vastknopen en het via meer kanalen bekend maken. Raymond heb ik dus al mee (en ikzelf ook.

Dus de vraag is, zijn er nog meer liefhebbers, die een vervolg wel zien zitten?
Stuur dan een berichtje naar pboumaharl apesturtsje hetnet.nl


Wedstrijdprogramma Nationale Competitie ingevoerd (12-08-2020)

Inmiddels is het wedstrijdprogramma van de Nationale Competitie 2020/2021 in Toernooibase ingevoerd. Omdat dit altijd een flinke handmatige klus is, kan het zijn dat er foutjes ingeslopen zijn. Misschien dat teamleiders even een check willen uitvoeren? Mochten er onvolkomenheden zijn, dan kan dat altijd gemeld worden op pboumaharl apesturtje hetnet.nl.
Dankzij (al vrijwel jaarlijks) de vrijwillige inzet van Paul Sier zijn ook bijna alle teamopstellingen ingebracht. Alleen betreffende de zogenaamde CT (combinatie) teams is dit nog niet gedaan. Daar is nog een kleine update vanuit KNDB naar Toernooibase nodig. Dus we zijn vrijwel klaar voor de start op 19 september!


NIEUWSARCHIEF                 
          RSS-feed

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:  >   Partij Digitaal Noteren

  >  Accordering tabletinvoer
 (Registreer uw voorkeur)
  TOP 10 RATING
  Pl.   Naam   Lft.   Virt.   +/-
1    Valneris  53   1563+2  
2    Boomstra  27   1558-2  
3 1   IJzendoorn  23   1547+10  
4 1   Groenendijk  22   1543+2  
5 1   Baliakin  59   1536+5  
6 1   Wiersma  67   1533-1  
7 1   Gantvarg  71   1517-3  
8 1   Dolfing  42   1516-5  
9    Meurs  32   1509-2  
10    Clerc  65   1499-2  
  ACTUEEL
NIEUWS
 

30-08-2020 Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup
Following up on the Summer Cup, I am launching another online tournament:The Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup.In vervolg op de Summer Cup lanceer ik opnieuw een online-toernooi:De Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup.
>>>>>Lees meer

24-08-2020 Vervolg op Toernooibase Lidraughts Summer Cup?
Om even op de posting op een andere plek op International Draughts van Raymond Vandecaetsbeek in te haken. Ik denk over een vervolg na in een iets andere opzet.Wat mij betreft is het glas nog steeds meer dan half vol.
>>>>>Lees meer

12-08-2020 Wedstrijdprogramma Nationale Competitie ingevoerd
Inmiddels is het wedstrijdprogramma van de Nationale Competitie 2020/2021 in Toernooibase ingevoerd. Omdat dit altijd een flinke handmatige klus is, kan het zijn dat er foutjes ingeslopen zijn.
>>>>>Lees meer