HOME | LAST IN DATABASE | RATINGS | TOURNAMENTS | NEWS | GAMES | POSITIONS | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

Nu ook partijanalyse in Toernooibase! (25-05-2019)

Zoals u gewend bent, zijn er altijd nieuwe ontwikkelingen in Toernooibase. Vanaf heden is het mogelijk om ook een volledig afspeelbare partijanalyse in Toernooibase in te voeren. Hetzij met een PDN-bestand vanuit Turbodambase hetzij door zelf een volledige analyse in te voeren.
Alles gebaseerd op de zogenaamde PDN-restricties: {tekst tussen accolades} en varianten tussen (), bijv.: 1.32-28 18-23 2.37-32 (2.38-32 { is natuurlijk veel beter}).
In de uitgebreide Engelse handleiding (voor Nederlandse topdammers, natuurlijk geen probleem) met veel schermprinten kunt u alles rustig nalezen. Vooral voor wie gewend is om via Turbodambase een partijanalyse te maken, zal deze nieuwe mogelijkheid vrij gemakkelijk zijn. In vijf stappen (kopieren pdn Turbodambase, plakken pdn in Toernooibase, Versturen, Terug naar partij en Publiceren) is de partijanalyse online.
Deze nieuwe mogelijkheid is alleen vrijgegeven voor spelers met een KNDB-rating boven de 1300 om kwaliteit van de analyses te waarborgen. Dit betekent dat ca. 130 gebruikers met een account van Toernooibase deze rechten hebben.
Wij nodigen deze spelers van harte uit om in ieder geval twee analyses te plaatsen: eentje van een eigen meeste gedenkwaardige partij en eentje van de in hun ogen meest gedenkwaardige partij tussen twee andere spelers.
Zelf heb ik met toestemming van Gerrit Boom (dank!), zijn analyses van de WK-match Boomstra-Shvartsman online gezet. Plus een bonus, twee analyses van Ton Sijbrands en Harm Wiersma: Frans Hermelink-Wladimir Agafonow (eerste rubriek van Ton Sijbrands in De Volkskrant, 6 maart 1976) en Gerrit Boom-Alexander Baliakin (eerste rubriek van Harm Wiersma in De Telegraaf, 3 mei 1980).
Uiteraard is dit een versie 1.0 en zal er ongetwijfeld nog doorontwikkeld worden. Vooralsnog veel analyse- en naspeelplezier!
Foto: Michiel Kroesbergen achter het (ouderwetse?) demonstratiebord. Zal hij ook twee analyses plaatsen?

Piet Bouma, 25 mei 2019


Most wanted in april (03-05-2019)

De partij, die afgelopen maand de meeste weergaves in Toernooibase verkreeg, komt uit het NK Algemeen dat in Huissen werd gespeeld. De twee jonge honden Jan Groenendijk en Wouter Sipma speelden in de negende ronde een fantastische partij, waarvoor het publiek figuurlijk op de banken stond. Sipma nam in het middenspel een dure damafwikkeling, had een gecompliceerde winst voor het grijpen, maar ging daarna ten onder. Enfin, een hoogtepunt, dat het verdient om nog eens rustig na te spelen, om daarmee de ruim 2300 hits op deze partij nog wat op te krikken.


Damkalender in Toernooibase vernieuwd (02-04-2019)

Omdat ik merkte dat de KNDB van een Google kalender (die ik kon integreren in Toernooibase) naar een andere kalender is gegaan, die ik niet kan importeren/verwerken, is de kalender in Toernooibase vernieuwd.
Voorheen werden alleen de geprogrammeerde teamwedstrijden vanuit de database opgehaald, nu is er ook de mogelijkheid om via Toernooibase een toernooiaankondiging in te voeren.
Iedere gebruiker met een account van Toernooibase (meer dan 1200 geregistreerd) kan nu een toernooi-item via een registratieformulier (rechtsboven bij de kalender) toevoegen (en dezelfde gebruiker kan ook wijzigen en item weer verwijderen).
Daarbij kan er gefilterd worden op (dam)provincie, kan de kalender met een link (via i-frame of wrapper bijvoorbeeld) geintegreerd worden in eigen website.
Op adres van speellocatie is een link gemaakt naar Google Maps, waarbij men heel gemakkelijk afstand en reistijd met auto (en ook openbaar vervoer) kan checken.
Een flink aantal jeugdtoernooien (plus Nederlandse zomertoernooien en Paastoernooi) heb ik al aan de database toegevoegd. Daarmee ook de mogelijkheid om een speciale DamZ! kalender te maken, naadloos in te voegen in de DamZ! publicaties.

Enfin, nu is het aan de gebruikers om allerlei toernooien van bijvoorbeeld interne sneldamtoernooien, activiteiten bij braderie, simultaans tot en met internationale toernooien in het buitenland aan deze kalender toe te voegen. Want net als met alle andere invoer in Toernooibase kan het alleen een succes worden als gebruikers deze functionaliteit omarmen. Veel succes met invoeren!
Piet Bouma.


NIEUWSARCHIEF                 
        RSS-feed

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


  >   Digital Notation App

  >  Accord tablet input
 (Register your preference)
  TOP 10 RATING
  Pl.   Name   Age   Virt.   +/-
1 1   Georgiev  43   1566-2  
2 1   Boomstra  26   1560-2  
3 1   Baliakin  58   1550-10  
4 3   Shvartsman  51   1547-41  
5    Chizhov  54   1546-6  
 1   Valneris  51   1546+4  
7 5   Wiersma  66   1540+18  
8    IJzendoorn  22   1538+4  
9 2   Prosman  46   1535-6  
10 1   Dolfing  41   1528-2  
  NEWS
NIEUWS
 

25-05-2019 Nu ook partijanalyse in Toernooibase!
Zoals u gewend bent, zijn er altijd nieuwe ontwikkelingen in Toernooibase. Vanaf heden is het mogelijk om ook een volledig afspeelbare partijanalyse in Toernooibase in te voeren. Hetzij met een PDN-bestand vanuit Turbodambase hetzij door zelf een volledige analyse in te voeren.
>>>>>Lees meer
(Fotograaf: Geb Kos)
03-05-2019 Most wanted in april
De partij, die afgelopen maand de meeste weergaves in Toernooibase verkreeg, komt uit het NK Algemeen dat in Huissen werd gespeeld. De twee jonge honden Jan Groenendijk en Wouter Sipma speelden in de negende ronde een fantastische partij, waarvoor het publiek figuurlijk op de banken stond.
>>>>>Lees meer

02-04-2019 Damkalender in Toernooibase vernieuwd
Omdat ik merkte dat de KNDB van een Google kalender (die ik kon integreren in Toernooibase) naar een andere kalender is gegaan, die ik niet kan importeren/verwerken, is de kalender in Toernooibase vernieuwd.
>>>>>Lees meer