HOME | LAST IN DATABASE | RATINGS | TOURNAMENTS | NEWS | GAMES | POSITIONS | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

Nu 500 laatste opmerkingen bij partijen in apart scherm (29-09-2021)

Waar al eerder via het menu-onderdeel Partijen de 500 laatst ingevoerde partijen (applets) via een apart scherm waren op te vragen, zodat er gemakkelijk een partij geselecteerd kan worden, heb ik gemeend dit ook voor de 500 laatste opmerkingen bij partijen beschikbaar te maken. Ook via hetzelfde menu-onderdeel Partijen maar ook bij Laatst ingevoerd is een apart linkje (500) toegevoegd, zodat ook daarmee naar deze paginas kan worden genavigeerd. Overigens kon via Laatst ingevoerd ook al middels een scrollmethode verder terug in de historie gezocht worden.
Maar met het nieuwe scherm met de 500 laatste opmerkingen bij partijen, waar zowel de eerste commentator als de laatste commentator getoond wordt, kan men bewuster kiezen voor partijen waarvan men de opmerkingen verder wil bekijken. Veel plezier met de nieuwe feature.


Semi-live invoer, gebruik STOP LIVE knop, use STOP LIVE button! (21-09-2021)

Het is al eerder eens onder de aandacht gebracht, maar herhaling is uiteraard de kracht van reclame:
Regelmatig komt het voor dat bij de semi-live invoer de partij niet op de juiste wijze wordt afgesloten. De manier om een en ander goed te laten verlopen is de STOP LIVE knop te gebruiken en in het pop-up scherm de uitslag en de kloktijden in te vullen en vervolgens de gegevens naar de database te versturen. Als via andere wijze (instellingen van de Oerterp-applet of detailuitslag via het toernooi in te voeren) de partij-uitslag wordt ingevoerd, blijft de semi-live invoer enigszins hangen in de display. Uiteraard wordt dit later op de achtergrond wel weer hersteld door ons, maar beter is meteen de partij goed af te sluiten.

It has been brought to the attention before, but repetition is of course the power of advertising:
It often happens that the user of the semi-live game does not close the game correctly. The way to ensure that everything runs smoothly is to use the STOP LIVE button and enter the result and clock times in the pop-up screen and then send the data to the database. If the game result is entered in another way (settings of the Oerterp applet or detailed result at the tournament), the semi-live input will "hang" slightly in the display. Of course this will be restored later in the background by us, but it is better to close the game properly right away.


Nieuw: informatiepagina over overleden speler (21-08-2021)

Getriggerd door een artikel van Arne van Mourik in Het Damspel van juni 2021 waarin hij onder meer aangeeft dat er weinig "leesverhalen" over dammers op internet zijn te vinden, heb ik een Info pagina over een overleden speler gemaakt. Hier kan men wetenswaardigheden over deze speler, zoals anekdotes, levensverhaal, in memoriams etc. plaatsen.
Ik heb bewust gekozen dat er alleen info over overleden spelers (met een bekende overlijdensdatum in Toernooibase) geplaatst mag worden.
Dit om te vermijden dat er polemieken over en met levende spelers plaatsvinden. Voor gebruikers met een account van Toernooibase een mooie plek om verhalen over (club)iconen uit het verleden te plaatsen. Via het spelersprofiel en de alfabetische lijst van spelers is de ingang van deze informatiepagina te vinden. Bij laatst ingevoerd is een shortlist van recent ingevoerde info te vinden.

New: information page about deceased player

Triggered by an article by Arne van Mourik in the magazine Het Damspel of June 2021 in which he indicates, among other things, that there are few "reading stories" about draughts players on the internet, I have created an Info page about deceased player(s), where information about the player can be found, such as anecdotes, life stories, in memoriams etc.
I have deliberately chosen that only information about deceased players (with a known date of death in Toernooibase) may be posted.
This is to avoid polemics about and with living players. A great place for users with a Toernooibase account to post stories about (club) icons from the past. The entrance to this information page can be found via the player profile and the alphabetical list of players. At last in database you will find a shortlist of recently entered information.

Piet Bouma, 21-8-2021


NIEUWSARCHIEF                 
        RSS-feed

Username:

Password:


Digital Notation App
  TOP 10 RATING
  Pl.   Name   Age   Virt.   +/-
1 1   Boomstra  28   1576+18  
2 2   Baliakin  60   1553+1  
3 2   Groenendijk  23   1547-12  
4 3   Shvartsman  54   1545+10  
 1   Valneris  54   1545-7  
6 2   Getmanski  44   1540+13  
 1   IJzendoorn  24   1540-0  
8 2   Prosman  49   1535-3  
9    Virny  56   1518-2  
10    Gantvarg  73   1514-3  
  NEWS
NIEUWS
 

29-09-2021 Nu 500 laatste opmerkingen bij partijen in apart scherm
Waar al eerder via het menu-onderdeel Partijen de 500 laatst ingevoerde partijen (applets) via een apart scherm waren op te vragen, zodat er gemakkelijk een partij geselecteerd kan worden, heb ik gemeend dit ook voor de 500 laatste opmerkingen bij partijen beschikbaar te maken.
>>>>>Lees meer

21-09-2021 Semi-live invoer, gebruik STOP LIVE knop, use STOP LIVE button!
Het is al eerder eens onder de aandacht gebracht, maar herhaling is uiteraard de kracht van reclame: Regelmatig komt het voor dat bij de semi-live invoer de partij niet op de juiste wijze wordt afgesloten.
>>>>>Lees meer

21-08-2021 Nieuw: informatiepagina over overleden speler
Getriggerd door een artikel van Arne van Mourik in Het Damspel van juni 2021 waarin hij onder meer aangeeft dat er weinig "leesverhalen" over dammers op internet zijn te vinden, heb ik een Info pagina over een overleden speler gemaakt.
>>>>>Lees meer