HOME | LAST IN DATABASE | RATINGS | TOURNAMENTS | NEWS | GAMES | POSITIONS | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

Partijen WK Aspiranten 2006 in de Dumpstore! (19-01-2024)
Edit: 20-01-2024. Inmiddels heeft Roel Boomstra alle partijen ingevoerd. Dank!
Van Klaas Bor ontvingen we gisteren een pakketje PDFs van partijen van het WK Aspiranten 2006 in Ulaanbaator. Deze had hij weer ontvangen van Frank Teer, die de archieven van de FMJD doorspit en deze daar had gevonden. Een lange omweg vanuit Mongolie, maar het is nu 17 jaar na dato mogelijk om deze partijen op applet in Toernooibase (en Turbodambase) te zetten. En zoals altijd vragen we vrijwilligers om de partijen in te voeren. Het zijn hapklare brokken van elke ronde 10 partijen. En wie start met ronde 9 heeft het wat makkelijker, want daar zit achteraan het bestand een getypt partijenbulletin. Pikant detail bij dit alles: dit was het eerste WK van een jonge Roel Boomstra, waarbij het resultaat ongetwijfeld nog niet naar wens was. Bij voorbaat dank voor het invoeren!


Speeltempo bij toernooi vermelden! (22-09-2023)
Al sinds september 2013 zit in Toernooibase de mogelijkheid om bij een toernooi ook de tijdsinstelling van het speeltempo te vermelden. We merken de laatste tijd dat toch veel provincie-, club- en toernooibeheerders, dit niet invullen bij het invoeren van het toernooi en ook niet eventueel later dit bij correctie toernooi even aanvullen.
Vandaar dat we deze workshop (Engelstalig, maar dat zal voor weinigen een probleem zijn), voor de derde keer bij u onder de aandacht brengen. Ook bij de semi-livegames wordt bij de applet tegenwoordig het speeltempo vermeld en dat is natuurlijk ook handig (als u vanaf het begin meekijkt) om te weten. Want anders staat daar (wat onhandig) Guillotine, 0 minutes.


Semi-live invoer, gebruik STOP LIVE knop, use STOP LIVE button! (12-09-2023)
Het is al twee keer eerder onder de aandacht gebracht, maar herhaling is uiteraard de kracht van reclame:
Regelmatig komt het voor dat bij de semi-live invoer de partij niet op de juiste wijze wordt afgesloten. De manier om een en ander goed te laten verlopen is de STOP LIVE knop te gebruiken en in het pop-up scherm de uitslag en de kloktijden in te vullen en vervolgens de gegevens naar de database te versturen. Als via andere wijze (instellingen van de Oerterp-applet of detailuitslag - eerder - via het toernooi in te voeren) de partij-uitslag wordt ingevoerd, blijft de semi-live invoer enigszins hangen in de display. Uiteraard wordt dit later op de achtergrond wel weer hersteld door ons, maar beter is meteen de semi-live partij goed af te sluiten.
It has been brought to the attention before, but repetition is of course the power of advertising:
It often happens that the user of the semi-live game does not close the game correctly. The way to ensure that everything runs smoothly is to use the STOP LIVE button and enter the result and clock times in the pop-up screen and then send the data to the database. If the game result is entered in another way (settings of the Oerterp applet or detailed result - earlier - at the tournament), the semi-live input will "hang" slightly in the display. Of course this will be restored later in the background by us, but it is better to close the semi-live game properly right away.


NIEUWSARCHIEF                 
    Stop the war!
  >  Calendar Toernooibase
  Provincial Championship West Holland 
  Cupcompetition Huizum 
  Provincial Teamcompetition Zuid Holland 
  Clubcompetition Huizum 
  >  Live-calendar
        RSS-feed

Username:

Password:


Digital Notation App
  TOP 10 RATING
  Pl.   Name   Age   Virt.   +/-
1 1   Shvartsman  56   1590+26  
2 2   Groenendijk  25   1578+31  
3 2   Boomstra  30   15770  
4 1   Baliakin  62   1560+12  
5    Getmanski  46   1543-1  
6    Virny  58   1536-0  
7 7   Gantvarg  75   1533+16  
 1   Prosman  51   1533+9  
9 2   Slump  24   1526+4  
10    IJzendoorn  26   1523-0  
  NEWS
NIEUWS
 

19-01-2024 Partijen WK Aspiranten 2006 in de Dumpstore!
Edit: 20-01-2024. Inmiddels heeft Roel Boomstra alle partijen ingevoerd. Dank! Van Klaas Bor ontvingen we gisteren een pakketje PDFs van partijen van het WK Aspiranten 2006 in Ulaanbaator. Deze had hij weer ontvangen van Frank Teer, die de archieven van de FMJD doorspit en deze daar had gevonden.
>>>>>Lees meer

22-09-2023 Speeltempo bij toernooi vermelden!
Al sinds september 2013 zit in Toernooibase de mogelijkheid om bij een toernooi ook de tijdsinstelling van het speeltempo te vermelden.
>>>>>Lees meer

12-09-2023 Semi-live invoer, gebruik STOP LIVE knop, use STOP LIVE button!
Het is al twee keer eerder onder de aandacht gebracht, maar herhaling is uiteraard de kracht van reclame: Regelmatig komt het voor dat bij de semi-live invoer de partij niet op de juiste wijze wordt afgesloten.
>>>>>Lees meer