HOME | LAST IN DATABASE | RATINGS | TOURNAMENTS | NEWS | GAMES | POSITIONS | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

Datalek in Toernooibase (17-01-2020)

Vanmiddag kregen we van een gebruiker van Toernooibase bericht dat er mogelijk een datalek in Toernooibase zit. Via een test op een gespecialiseerde site kwam hij tot de ontdekking dat zijn wachtwoord van Toernooibase gehackt is.

Inmiddels zijn er verschillende testen gedaan en moeten we concluderen dat er een hack heeft plaatsgevonden. Momenteel loopt het team van Toernooibase alle veiligheidsissues na. Men heeft vooralsnog de indruk dat na de update van verschillende softwareonderdelen in augustus 2019 er geen lek meer is en dat er eerder een database hack is geweest.
Daarbij zijn persoonlijke gegevens van de gebruikers: e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden en geregistreerde geboortedatums van spelers buitgemaakt.
De andere publieke informatie vanuit de database (zoals uitslagen, partijen etc). is ook gehackt maar zover men kan bekijken niet onrechtmatig gewijzigd.

Het datalek zal door de KNDB gemeld worden aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

Consequenties van het buitmaken van e-mail adressen kan zijn dat u meer spam e-mail ontvangt (of heeft ontvangen) dan voorheen. Maar het belangrijkste is natuurlijk het wachtwoord.

Het uitlekken van uw wachtwoord kan gevaarlijk zijn. Als u dit wachtwoord ook bij andere sites en diensten gebruikt (dat hopen we eigenlijk niet), kan er mogelijk ook op die sites ingelogd worden door de personen die het wachtwoord buit hebben gemaakt.

Daarom raden we met klem aan om op die sites uw wachtwoord te veranderen, om daar de veiligheid van uw gegevens te waarborgen.


Eveneens is het verstandig om ook het wachtwoord van Toernooibase via de link naar de Personal Page te wijzigen.

Het team van Toernooibase is bezig om bij eerste maal inloggen een verplichte wachtwoord reset te forceren en rondom de accountgegevens nog verdere veiligheidsmaatregelen door te voeren. Het kan daardoor voorkomen dat u na een wachtwoordwijziging later deze week nogmaals wordt gevraagd een nieuw wachtwoord in te voeren. Het advies is ook een veilig wachtwoord in te voeren met twaalf tekens, waarbij ook cijfers en leestekens zijn opgenomen.


Het hacken van gegevens is natuurlijk een ernstige zaak (daarom ook de melding aan de Autoriteit).
Ook belangrijk is dat gebruikers en leden op de hoogte gesteld worden. Vandaar dit bericht op KNDB-site,  toernooibase.kndb.nl, facebookpagina’s en World Draughts Forum. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, wordt u opnieuw geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u deze mailen naar bondsbureau@kndb.nl. Het team van Toernooibase zal deze dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.


Frans de Jonge, voorzitter KNDB


De applet van de maand december en van 2019! (05-01-2020)

U heeft nog de meest afgespeelde applet van december tegoed. De partij die in Toernooibase het meest werd afgespeeld komt uit de Drentse tweestrijd MTB Hoogeveen - Hijken DTC. Klein Duimpje tegen de Grote Reus. De einduitslag was voorspelbaar, maar toch waren er Hoogeveense successen. Nick Waterink wist oud-wereldkampioen Roel Boomstra een punt te ontfutselen door middel van een toch wel verrassend damoffer. Boomstra gaf aan dat hij eerder in het middenspel een winnende variant had gemist. Voor analytici (want hij gaf alleen een hoofdvariant) best de moeite waard om dat nog eens te ontleden en de ruim 1800 hits op deze partij nog wat op te hogen.
En het zal u niet verbazen dat ook de applet met de meeste toeschouwers in 2019 op naam van Roel Boomstra staat. Het is vandaag precies een jaar geleden dat in de zesde matchpartij tegen Alexander Shvartsman de ban werd gebroken en Boomstra de basis legde voor zijn tweede wereldtitel. Uiteraard is die partij (met een analyse van Gerrit Boom en ook linken naar analyses van Auke Scholma en Jan van Dijk in respectievelijk de Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad) de moeite waard om nog eens op het scherm te toveren en het aantal hits nog hoger te zetten dan de ruim 5100 waarop de teller momenteel staat. En dat doet ons natuurlijk ook reikhalzend uitkijken naar de volgende tweekamp Boomstra-Georgiev. Veel naspeelplezier!


De meest afgespeelde partij van november (04-12-2019)

De applet, die door de bezoekers van Toernooibase in de maand november het meest is afgespeeld, komt uit het Curacao Open 2019. Wereldkampioen en winnaar Alexander Georgiev speelde tegen zijn landgenoot Ivan Trofimov een fraaie partij, die hij al na 29 zetten met een onafwendbare slagzet wist te beslissen. De partij c.q. forcing werd nog fraaier toen Eric van Dusseldorp (ongetwijfeld met hulp van zijn maatje Kingsrow) ontdekte wat er op 25.39-34 was gevolgd...
Die fantastische combinatieve afwikkeling verdient het om nog eens na te spelen en daarmee de meer dan 2000 hits op deze partij ook nog even op te hogen.
Het blijft een open vraag of de wereldkampioen deze afwikkeling tijdens de partij al helemaal had doorgerekend, al had een commentator wel een opmerkelijk citaat van die andere klasbak Alexei Chizhov: Waar normale grootmeesters stoppen met rekenen, begint Alexander pas!.


NIEUWSARCHIEF                 
  >  Live-calendar
        RSS-feed

Username:

Password:


  >   Digital Notation App

  >  Accord tablet input
 (Register your preference)
  TOP 10 RATING
  Pl.   Name   Age   Virt.   +/-
1    Georgiev  44   1579+19  
2    Boomstra  26   1563+3  
3 1   Valneris  52   1554+5  
4 1   Chizhov  55   1539-7  
5 2   Wiersma  66   1538-2  
6    Shvartsman  52   1537-3  
7 1   Prosman  47   1534-1  
8 3   Virny  54   1533+7  
9 6   Baliakin  58   1530-20  
    IJzendoorn  22   1530-2  
  NEWS
NIEUWS
 

17-01-2020 Datalek in Toernooibase
Vanmiddag kregen we van een gebruiker van Toernooibase bericht dat er mogelijk een datalek in Toernooibase zit. Via een test op een gespecialiseerde site kwam hij tot de ontdekking dat zijn wachtwoord van Toernooibase gehackt is.
>>>>>Lees meer

05-01-2020 De applet van de maand december en van 2019!
U heeft nog de meest afgespeelde applet van december tegoed. De partij die in Toernooibase het meest werd afgespeeld komt uit de Drentse tweestrijd MTB Hoogeveen - Hijken DTC. Klein Duimpje tegen de Grote Reus. De einduitslag was voorspelbaar, maar toch waren er Hoogeveense successen.
>>>>>Lees meer

04-12-2019 De meest afgespeelde partij van november
De applet, die door de bezoekers van Toernooibase in de maand november het meest is afgespeeld, komt uit het Curacao Open 2019.
>>>>>Lees meer