HOME | LAST IN DATABASE | RATINGS | TOURNAMENTS | NEWS | GAMES | POSITIONS | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

Partijen van WK Jeugd in Dumpstore! (21-11-2022)
Het WK Jeugd in Antalya is al twee weken geleden afgelopen, maar we misten uiteraard nog heel veel partijnotaties. Na wat omzwervingen is een heel pak notatiebiljetten afgeleverd bij Klaas Bor, die inmiddels een pluk van 21 bestanden (van de Juniors Boys, Juniors Girls en Minicadets Boys) op PDF heeft gezet. Deze zijn weer in de Dumpstore gezet, met daarbij natuurlijk de vraag aan onze gebruikers om deze weer op applet in te voeren. De komende dagen verwachten we ook van de andere leeftijdsklassen nog de PDFs. En zoals altijd maken vele handen licht werk! (Een uitleg hoe precies in te voeren, staat in een workshop op Toernooibase). Warm aanbevolen dus!


Nieuwe ontwikkelingen in Toernooibase (08-11-2022)
Naast de perikelen rond de hack in Toernooibase en nog een ander akkevietje wat flink wat tijd heeft gekost, zijn er ook wat nieuwe ontwikkelingen rond Toernooibase te melden.
Zo zijn de mogelijkheden om uitslagen van persoonlijke toernooien vanuit Toernooimanager en DraughtsArbiter in Toernooibase te krijgen, vernieuwd c.q. verbeterd.
Met medewerking van Jan Masselink zit er vanaf versie 7.39c van Toernooimanager een functie Clipboard (in plaats van de onveilige en omslachtige upload van bestanden) om datafile met kopieren en plakken in te laden in Toernooibase, terwijl vanuit DraughtsArbiter zelfs automatisch uitslagen kunnen worden ingeladen wanneer er een linkje is gelegd naar het internetadres van het toernooi van DraughtsArbiter.
Bij beide mogelijkheden geldt dat het (ingevoerde) deelnemersbestand van een toernooi in Toernooibase overeen moet komen met dat vanuit de originele bron, met dien verstande dat er bij Toernooimanager een automatische koppeling is met KNDB ratingid en FMJDid en bij Draughtsarbiter op FMJDid. Daarmee komen we heel dichtbij een push-the-button systematiek voor automatisch uploaden van uitslagen. Bij het afgelopen WK-jeugd (enorm veel uitslagen) en ook de World Cup in Hijken is met de nieuwe systematiek de invoer vanuit DraughtsArbiter binnengehaald.
Daarnaast hebben we in het KNDB-ratingoverzicht van een speler de grafiekjes vernieuwd, informatie over beste winstpartij en zwaarste verliespartij (op basis van ratingverschil) toegevoegd, terwijl er bij allerlei ratinglijsten (op KNDB, provinciaal en clubniveau) een top-10 grafiek te vinden is met daarbij het ratingverloop van de top 10 in de laatste tien jaar. In het spelersprofiel is er een grafiekje toegevoegd met daarbij de verdeling winst-remise-verlies (op basis van partijen met klassiek speeltempo).
En bij op te vragen applets via de keuze partijen bij toernooien of applets bij spelers, worden ook de vijf populairste applets (meeste hits) weergegeven. En daarnaast wordt er bij de keuze van meer applets tussen twee spelers, ook daar de meest populaire partij weergegeven, zodat u snel bijvoorbeeld de meest populaire partij tussen Shvarzman en Boomstra kunt opzoeken.
Eigenlijk zijn er heel veel wensen(mogelijk zelfs 90%) vanuit een digitale agenda (2014) gerealiseerd (en tussentijds weer andere wensen).
Op een todo lijst staat nu wel een vernieuwing van een algemene handleiding gezien alle veranderingen. Daarnaast kijken we ook weer vooruit (een nieuwe digitale agenda?) hoe in de toekomst functionaliteiten uit te breiden c.q. te verbeteren.
Kortom we blijven innoveren!


Hack bij Toernooibase. (13-08-2022)
Gisteren hebben we geconstateerd dat er een hack heeft plaatsgevonden bij Toernooibase. Daarbij zijn gebruikersaccounts, e-mails en versleutelde wachtwoorden buitgemaakt. Het is niet ondenkbaar dat deze versleutelde wachtwoorden met computerprogrammas te herleiden zijn tot de werkelijke wachtwoorden.
De actieve gebruikers van Toernooibase krijgen zeer binnenkort een email met een instructie hoe hun wachtwoord aan te passen. Doet men dit niet binnen veertien dagen dan zullen we het huidige wachtwoord laten vervallen.
We verzoeken gebruikers die hun wachtwoord voor Toernooibase ook voor andere diensten gebruiken, dit daar ook te wijzigen, om de veiligheid van hun gegevens te waarborgen.

Hack at Toernooibase.
Yesterday we discovered that a hack has taken place at Toernooibase. User accounts, e-mails and encrypted passwords were stolen. It is not inconceivable that these encrypted passwords can be traced back to the actual passwords with computer programs.
The active users of Toernooibase will soon receive an email with instructions how to change their password. If this is not done within fourteen days, we will cancel the current password.
We urge users who also use their Toernooibase password for other services to change this there as well, to ensure the security of their data.


NIEUWSARCHIEF                 
    Stop the war!
  >  Calendar Toernooibase
        RSS-feed

Username:

Password:


Digital Notation App
  TOP 10 RATING
  Pl.   Name   Age   Virt.   +/-
1    Boomstra  29   1582-0  
2    Shvartsman  55   1567+11  
3    Baliakin  61   1547-5  
4 1   Getmanski  45   1543-1  
5 1   Groenendijk  24   1542-1  
6 6   Virny  57   1532+17  
7    Prosman  50   1531-4  
8 5   Slump  23   1530+16  
9    Meurs  35   1524+8  
10 2   IJzendoorn  25   1522-11  
  NEWS
NIEUWS
 

21-11-2022 Partijen van WK Jeugd in Dumpstore!
Het WK Jeugd in Antalya is al twee weken geleden afgelopen, maar we misten uiteraard nog heel veel partijnotaties.
>>>>>Lees meer

08-11-2022 Nieuwe ontwikkelingen in Toernooibase
Naast de perikelen rond de hack in Toernooibase en nog een ander akkevietje wat flink wat tijd heeft gekost, zijn er ook wat nieuwe ontwikkelingen rond Toernooibase te melden.
>>>>>Lees meer

13-08-2022 Hack bij Toernooibase.
Gisteren hebben we geconstateerd dat er een hack heeft plaatsgevonden bij Toernooibase. Daarbij zijn gebruikersaccounts, e-mails en versleutelde wachtwoorden buitgemaakt.
>>>>>Lees meer