HOME | LAST IN DATABASE | RATINGS | TOURNAMENTS | NEWS | GAMES | POSITIONS | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

Navigatie in Toernooibase uitgebreid (16-09-2018)

Een paar keer hebben we de vraag gehad of ook per club de toernooien (de onderlinge competities enz.) getoond kunnen worden. Sinds vorig weekend hebben we deze optie ingebracht. Wanneer een "provincie" via de link Toernooien getoond wordt, hebben we aan de rechterzijde een extra kolom toegevoegd van de clubs, die bij deze provincie geregistreerd staan (stonden), waarvan toernooien in Toernooibase zijn geregistreerd. Door op deze link te klikken komt men nu in een clubscherm, waar de clubtoernooien van het huidige seizoen zijn geregistreerd. Enkele opties hebben we in het kleine fotootje van de clubpagina van Huizum geel gearceerd.
Met de welbekende optie Archief kunnen ook clubtoernooien uit het verleden opgezocht worden. Daarnaast is er boven in het scherm een optie Link waarvan men het linkadres van dit scherm kan kopieren. Door deze in een i-frame of een wrapper te plaatsen kan deze toernooibase clubpagina naadloos ook in eigen clubwebsite toegevoegd worden. En via het misschien wat minder bekende sterretje/plusje kan men - als men een account heeft in Toernooibase - de clubpagina ook toevoegen aan de eigen favorieten.
De top 15 in de virtuele KNDB-rating wordt eveneens getoond. Daarnaast kan men ook via de linken clublokaal en spelers meer informatie over de club verkrijgen.
Uiteraard geldt hetzelfde als men in Toernooibase de optie Buitenland/International heeft aangeklikt. In dat geval kan men de toernooien per land opzoeken.
Mogelijk dat we deze clubpagina nog verder gaan uitbreiden. Suggesties zijn altijd welkom!


De populairste applet in de maand augustus (02-09-2018)

De applet, die vorige maand het meest werd afgespeeld in Toernooibase, komt uit het MTB Open Hoogeveen 2018. In de vierde ronde werd een spectaculair duel gespeeld door de winnaar van dit jaar en de triomfator van de vorige editie. Michel Kroesbergen wist in de diagramstand na 26....3-9? een spectaculaire klapper op het bord te toveren. Daarna was het volgens het computerbeest Kingsrow alsnog remise, maar toen Auke Scholma met zwart een zet te lang wachtte om de dam van het bord te halen, ging Kroesbergen er met de zege (en later ook de toernooiwinst) vandoor. Analysatoren gaven in de diagramstand aan dat zwart met 26...8-13! had moeten voortzetten, en concluderen daarbij voordeel voor zwart. Opvallend is dat Auke Scholma gisteren in zijn rubriek in de Leeuwarder Courant/Nieuwsblad van het Noorden wel 26....8-13 als aangewezen zet benoemd, maar daarna - en daarbij een volledig ander pad inslaand - de beste kansen weer aan wit toekent. Reden genoeg, ook voor de betrokken (groot)meesters, om de applet nog eens voor het voetlicht te halen en aan een hernieuwd messcherp onderzoek te onderwerpen. Daarmee de dik 2500 hits nog eventjes ruimschoots op te hogen.


De applet van de maand juli (04-08-2018)

De applet met de meeste hits in de maand juli laat zich makkelijk voorspellen. De combinatieve nederlaag van wereldkampioenskandidaat Roel Boomstra tegen Maarten Linssen in het Nijmegen Open maakte veel los. Ruim 2500 keer is de applet bekeken, met veel analytisch commentaar. Sterk was de riposte van Boomstra, Met vijf overwinningen in de volgende zeven ronden wist hij het toernooi alsnog op zijn naam te schrijven! Zoals Auke Scholma vandaag in de Leeuwarder Courant vermeldde werd er in het verleden over wijlen Jannes van der Wal (die ook wel eens vreemde bokken schoot) gedicht: "Hij die zijn fout weet uit te wissen, mag zich telkenmaal opnieuw vergissen" Kortom reden genoeg om alle partijen en ook deze partij van Roel Boomstra nog eens na te spelen.


NIEUWSARCHIEF                 
        RSS-feed

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


  >   Digital Notation App

  >  Accord tablet input
 (Register your preference)
  TOP 10 RATING
  Pl.   Name   Age   Virt.   +/-
1    Shvartsman  51   1564-24  
2    Georgiev  43   1562-6  
3    Boomstra  25   1555-7  
4    Baliakin  57   1553-7  
5    Chizhov  53   1548-4  
6 1   Prosman  45   1544+3  
7 1   IJzendoorn  21   1541+7  
8 2   Valneris  51   1539-3  
9 1   Groenendijk  20   1533+6  
10 1   Dolfing  40   1528-2  
  NEWS
NIEUWS
 

16-09-2018 Navigatie in Toernooibase uitgebreid
Een paar keer hebben we de vraag gehad of ook per club de toernooien (de onderlinge competities enz.) getoond kunnen worden. Sinds vorig weekend hebben we deze optie ingebracht.
>>>>>Lees meer

02-09-2018 De populairste applet in de maand augustus
De applet, die vorige maand het meest werd afgespeeld in Toernooibase, komt uit het MTB Open Hoogeveen 2018. In de vierde ronde werd een spectaculair duel gespeeld door de winnaar van dit jaar en de triomfator van de vorige editie. Michel Kroesbergen wist in de diagramstand na 26....
>>>>>Lees meer

04-08-2018 De applet van de maand juli
De applet met de meeste hits in de maand juli laat zich makkelijk voorspellen. De combinatieve nederlaag van wereldkampioenskandidaat Roel Boomstra tegen Maarten Linssen in het Nijmegen Open maakte veel los. Ruim 2500 keer is de applet bekeken, met veel analytisch commentaar.
>>>>>Lees meer