HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

De applet met de meeste hits in november (04-12-2018)

De applet, die in de maand november het meest op het beeldscherm is getoverd, komt uit de Curacao Open Challenge. Niet verrassend, als een wereldkampioen een reguliere partij verliest. Het overkwam Alexander Shvarzman tegen Allan Silva, de veelvoudig Pan-Amerikaans kampioen. In Toernooibase was de partij in eerste instantie met wat notatiefouten vanuit de Antillen opgenomen, waardoor verschillende commentators op het verkeerde been waren gezet. We hopen wel dat de thans getoonde notatie correct is. Een mogelijkheid om uit eerste hand dit na te vragen is tijdens het persmoment van de WK-match Boomstra-Shvarzman (Amsterdam, 13 december, Eggert Zaal Nieuwe Kerk, aanvang 14.30 uur) hetgeen staat aangekondigd op de zojuist gelanceerde website rond deze WK-match.
Enfin, voor de diehards is er nog volop de gelegenheid om te analyseren waar de wereldkampioen tegen Silva (die uiteindelijk het toernooi op zijn naam schreef) de beslissende fout maakte. En daarmee de ruim 2400 hits van deze applet nog eens op te hogen.


Hall of Fame en Palmares (07-11-2018)

De afgelopen week heb ik een al lang op mijn agenda staande wens (al eerder vanuit een kleine enquete op iets andere wijze door Jonathans Wilbrink gesuggereerd) in Toernooibase doorgevoerd.
Bij persoonlijke toernooien, die als jaarserie of seizoenserie zijn ingevoerd, is onder het keuzemenu van deze jaren, een link Hall of Fame toegevoegd. Daarmee kunnen de historische prijswinnaars (top drie) van zo een toernooi geshowd worden. Bij bijvoorbeeld het Wereldkampioenschap en het Nederlands Kampioenschap Algemeen zijn alle jaren met de prijswinnaars gevuld. Bij een toernooi is bij de instellingen (bereikbaar voor toernooibeheerders, clubbeheerders, provinciale beheerders) een extra link Hier kunt u de palmares (top drie) aan het toernooi toevoegen geplaatst, waarbij deze ranking ingevuld kan worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de al eerder ingevoerde (zelfde) optie om bij gelijk geeindigde spelers (bij diverse criteria) het juiste rangschikkingsnummer in te voeren.
Naast het showen van deze prijswinnaars bij seriematige toernooien wordt gelijktijdig bij het spelersprofiel de medaille van de prijswinnaar getoond. Met dank aan Ivan Trofimov die moeiteloos toestond dat zijn afbeeldingen van de medailles (goed voor de uniformiteit) van zijn website 64-100.com ook in Toernooibase getoond mogen worden.
In de afbeelding worden de palmares van wereldkampioen Shvartsman getoond.
Bij alle wereldkampioenen ben ik de door hen gespeelde toernooien nagelopen en heb ik bij deze toernooien de palmares (top drie) ingevuld. Daarmee is er meteen flink wat bijvangst van andere spelers, die ook als prijswinnaar bij zo een toernooi te boek staat en wordt die prestatie dan ook bij hen vermeld.
Uiteraard kan het natuurlijk zijn dat ergens (gelijk eindigen, waarbij toch een onderverdeling valt te maken, of een foutje in de uitslag) zaken niet goed staan. Laat het dan via e-mail weten, zodat dit gecorrigeerd/geperfectioneerd kan worden.
Voor alle beheerders een mooie optie om door te voeren op bijvoorbeeld provinciale kampioenschappen, onderlinge competities. Want dat is natuurlijk het mooie bij Toernooibase: uitslagen en partijen van toptoernooien en breedtesporttoernooien worden moeiteloos gecombineerd. Ook de Hall of Fame van een onderlinge competitie is een mooie historische vastlegging.
Zelf ga ik de komende tijd de internationale toernooien zoveel mogelijk van Palmares (en dus ook een Hall of Fame) voorzien. Veel plezier met deze weergave van de historie!

Piet Bouma.


Most wanted in de maand oktober (07-11-2018)
De meest aangeklikte partij in Toernooibase van de maand oktober komt uit de veelbesproken wedstrijd Hijken DTC - WSDV uit de vijfde ronde van de Nationale Competitie. De youngsters GMI Wouter Sipma en GMI Jan Groenendijk vlogen elkaar als jonge honden naar de keel en dat resulteerde in een ongebruikelijk spelbeeld waarbij Sipma uiteindelijk aan het langste eind trok. Diverse commentatoren probeerden de finesses van de stellingen te doorgronden, maar het lijkt mij stug dat alle varianten al aan de orde gekomen zijn. Reden genoeg om de partij nog eens na te spelen en uw eigen oordeel te vellen. Daarbij en passant de ruim 2500 hits nog even op te hogen.


NIEUWSARCHIEF                 
          RSS-feed

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:  >   Partij Digitaal Noteren

  >  Accordering tabletinvoer
 (Registreer uw voorkeur)
  TOP 10 RATING
  Pl.   Naam   Lft.   Virt.   +/-
1 1   Georgiev  43   1575+7  
2 1   Boomstra  25   1560-2  
3 2   Shvartsman  51   1554-34  
4    Baliakin  57   1549-11  
  1   Chizhov  54   1549-3  
6    Valneris  51   1545+3  
7 1   IJzendoorn  21   1542+8  
8 4   Wiersma  65   1540+18  
9 2   Prosman  46   1535-6  
10 1   Dolfing  41   1528-2  
  ACTUEEL
NIEUWS
07-11-2018 Most wanted in de maand oktober
De meest aangeklikte partij in Toernooibase van de maand oktober komt uit de veelbesproken wedstrijd Hijken DTC - WSDV uit de vijfde ronde van de Nationale Competitie.
>>>>>Lees meer

22-10-2018 Modern partijenboek: alle notaties van een toernooi in .doc en .pdn
Voor het digitale tijdperk werden de partijnotaties van een toernooi vaak in een partijenboekje (zie afbeelding) of toernooibulletin verwerkt.
>>>>>Lees meer

07-10-2018 De applet van de maand september
We waren al bijna onze maandelijkse serie vergeten. De applet van de maand. In september was de nederlaag van wereldkampioen Alexander Shvartsman (Rus.) tegen Lukasz Kosobudzki (Pol.) in het Turkish Open, de partij, die in Toernooibase het meest werd aangeklikt.
>>>>>Lees meer