HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

Vrijwilligers gevraagd! (08-05-2018)

Ongetwijfeld hebben gebruikers gezien dat partijen van het Open NK Veteranen (16 t/m 20 april) langzamerhand worden toegevoegd in Toernooibase. Gerrit Roeterdink heeft in de Dumpstore fotos van de notatie van alle partijen geplaatst. Zelf heb ik ronde 1 t/m 4 nu bijgewerkt, maar om dit alleen te doen is toch een klusje. Dus een vraagje aan de actieve gebruikers van Toernooibase, neem ook eens een plukje van de notaties voor uw rekening om deze op applet te zetten. Als iedere actieve gebruiker vijf partijtjes doet (ca. 10 min per partij) dan is het binnen enkele dagen gepiept en is de Dumpstore weer leeg. Bij voorbaat dank.
Piet Bouma.


Most wanted in de maand april (04-05-2018)

De applet die in de maand april het meest is aangeklikt komt uit het Nederlands Kampioenschap. Het betreft het duel tussen de grootmeesters Ron Heusdens en Roel Boomstra uit de vijfde ronde. Heusdens had in de ochtendronde een zwaar bevochten overwinning tegen Bhiem Ramdien geboekt, terwijl Boomstra een halve vakantiedag had overgehouden aan zijn duel met de latere kampioen Alexander Baliakin.
In de middagronde gingen de registers bij Boomstra volledig open, terwijl Heusdens het materiaal het liefst zo snel mogelijk in het doosje had opgeborgen.
In de diagramstand is de cruciale (denk)fout in de maak. Wit had in eerste instantie 31. 31-26 gepland, maar zag in gedachten in een plausibel vervolg een winnende zwarte dam (die er in de praktijk meteen weer af zou gaan met gelijk spel). Vandaar de keus tot 31. 39-34, die de inleiding was tot kansloos verlies.
Enfin, hoe dat allemaal in zijn werk ging (de niet winnende dam) en het partijverloop kunt u nog eens naspelen bij de partij en de gegeven analysecommentaren. En daarmee en passant het aantal hits van bijna 2600 nog even op te hogen.


Volledige uitslag Concours Toernooibase (20-04-2018)

Zoals beloofd publiceren we de volledige juryuitslag van het Concours Toernooibase. Naast hoofdprijswinnaar Herman Spanjer (eeuwige roem!) feliciteren we ook tweede prijswinnaar Ardjan de Jong en derde prijswinnaar Tjipke Smedinga (edit: 04-05-2017, abusievelijk is eerst Arne van Mourik als derde prijswinnaar vermeld), (beiden ietsje minder eeuwige roem). Bij alle geklasseerde problemen hebben we het puntenaantal en de plaatsing vermeld.

Wij danken alle inzenders voor hun participatie in deze eerste on-line compositiewedstrijd partijproblematiek en hun tentoongespreide creativiteit. Helaas is door een technische onvolkomenheid bij 1 ingezonden compositie de auteur onbekend gebleven. Mogelijk dat deze zich nog wil melden.

Aanvullend is er ook nog een juryrapport met enkele aanvullende opmerkingen vanuit de jury. Wij danken de juryleden Arjen Timmer en Johan Krajenbrink voor hun belangeloze medewerking.
En misschien volgende jaar weer een on-line compositiewedstrijd, opnieuw bij het NK Algemeen?


NIEUWSARCHIEF                 
          RSS-feed

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:  >   Partij Digitaal Noteren

  >  Accordering tabletinvoer
 (Registreer uw voorkeur)
  TOP 10 RATING
  Pl.   Naam   Lft.   Virt.   +/-
1    Shvartsman  50   1579-9  
2    Boomstra  25   1562-0  
3    IJzendoorn  21   1543+9  
4    Ivanov  30   1514+3  
5 3   NDiaye  55   1485+16  
6 1   Krajenbrink  52   1482-7  
7 1   Wolff  19   1479+8  
8 2   Ndjofang  42   1470+3  
9    Scholma  61   1468+1  
10 3   Samb  52   1462-9  
  ACTUEEL
NIEUWS
12-04-2018 Concours Toernooibase: winnaar Herman Spanjer
Begin januari is er een eerste on-line compositiewedstrijd partijproblematiek uitgeschreven via Toernooibase. In totaal 24 composities werden er via digitale weg ingezonden. De juryleden Arjen Timmer en Johan Krajenbrink hadden de zware taak om de composities te beoordelen.
>>>>>Lees meer

09-04-2018 De applet van de maand maart
De applet, die in Toernooibase in maart het meest is afgespeeld, komt uit de kampioenswedstrijd Van Stigt Thans - Hijken DTC in de Nationale Competitie.
>>>>>Lees meer

05-03-2018 De meeste hits in februari
De applet, die in februari door het publiek van Toernooibase het meest op het scherm is getoverd, komt uit de wedstrijd Hijken DTC - Van Stigt Thans. Het was oud-wereldkampioen Harm Wiersma, die de spanning in de Ereklasse weer helemaal terug bracht door een overwinning op Raimonds Vipulis.
>>>>>Lees meer