HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

Digitaal noteren dit seizoen ruimer toegestaan in Nationale Competitie (30-09-2020)

Bij de bestuursbesluiten van 28 september is er een verruiming toegestaan betreffende het digitaal noteren in de Nationale Competitie.
Er hoeft geen toestemming gevraagd te worden aan de tegenstander en tevens is er geen minimum grootte gesteld aan het device.

Spelers met een account van Toernooibase kunnen dus ook met een mobiele telefoon noteren.
Uitleg over het semi-live partijen invoeren staat in deze Handleiding.
Als de opstellingen van de teams via de Uitslagendienst is ingevoerd valt de wedstrijd te selecteren. Overigens kan men ook de tegenstander vanuit de spelerslijst van Toernooibase selecteren en later de partij aan de uitslag koppelen.
En nu maar hopen dat ook de toppers in de Ereklasse hun device gaan gebruiken, zodat ook de supporters (die niet meer in het clublokaal mogen komen) hun partijen kunnen volgen.


Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup (30-08-2020)

Following up on the Summer Cup, I am launching another online tournament:
The Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup.
In vervolg op de Summer Cup lanceer ik opnieuw een online-toernooi:
De Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup.
Read all information in the:/Lees alle informatie in de: Tournamentroom/Toernooizaal.


Vervolg op Toernooibase Lidraughts Summer Cup? (24-08-2020)

Om even op de posting op een andere plek op International Draughts van Raymond Vandecaetsbeek in te haken. Ik denk over een vervolg na in een iets andere opzet.
Wat mij betreft is het glas nog steeds meer dan half vol.

Dat het online dammen experimenteel is, dat cheating een probleem is, en dat we nog te weinig regelgeving etc. daaromtrent hebben, dat is gewoon zo. Incidenten krijgen ook altijd meer aandacht. En met vallen en opstaan (ikzelf ook) kregen spelers de op het eerste gezicht lastige systematiek van lidraughts onder de knie, terwijl het soms nog misgaat....

Maar er is gewoon gedamd!
(Overigens nog steeds, want de laatste ronde moet nog worden gespeeld). En daar doen we (doe ik) het voor.
Er is mogelijk gemaakt dat spelers van verschillende nationaliteiten, van allerlei niveau (breedtesport!) en van allerlei plekken een toernooi met een langer speeltempo online konden spelen in deze moeilijke corona-tijden.
Anonimiteit is bij dit toernooi in Toernooibase opgeheven. Iets wat velen bij lidraughts ook wat tegenstaat.
In samenwerking met de ontwerpers van lidraughts heeft Hendrik Veenstra een slag gemaakt dat uitslagen en partijen (semi-live!) automatisch in Toernooibase zichtbaar werden.
Er is geexperimenteerd met webcams en gepoogd deze voor een groter publiek te tonen, waarbij bleek dat die webcams met een gelijktijdige stream via Youtube een te grote aanslag gaf op mijn hardware (buffering).
Eigenlijk vind ik dat we nog iets moeten ontwikkelen, waarbij de speler naast de partijapplet ook zijn tegenstander via webcam in beeld krijgt, plus een gedeeld scherm van zijn tegenstander. Dan hebben we het interactieve contact (even aangeven dat je een kopje koffie gaat pakken of een sigaretje roken). En even een achteraf gesprekje face to face over de partij. Het zou nu al kunnen via een individuele Skype verbinding, maar geautomatiseerd (met een knop) zoiets opzetten zou nog prettiger zijn.
Een liveronde verslag van Martijn van Gortel op Youtube van de toppartijen, die dat prima aan elkaar praatte, met een terugblik op al gespeelde partijen in de ronde.

Winst is bijvoorbeeld ook dat een speler uit Italie, Gianluca Spessato, die via lidraughts geenthousiasmeerd (dus niet via damclub of jeugdwedstrijden!) leuk in dit toernooi kon meedraaien. En zo kan ik nog een paar voorbeelden noemen.
Uiteraard speel ik ook liever live in het clublokaal. So wie so heb ik de indruk dat ik sommige blunders in 3D niet zal maken.
Maar ik denk dat er in de komende tijd nog steeds dammers (kwetsbaren) zullen zijn, die de stap naar het clublokaal moeilijk zullen maken. En ook de contacten met buitenlandse spelers c.q. clubs (code oranje) in toernooien zal niet van een leien dakje gaan.
Vandaar dat ik dus denk aan een vervolg. Als er weer een groepje is van zo een twintig spelers (hopelijk meer), dan wil ik er een vervolg aan vastknopen en het via meer kanalen bekend maken. Raymond heb ik dus al mee (en ikzelf ook.

Dus de vraag is, zijn er nog meer liefhebbers, die een vervolg wel zien zitten?
Stuur dan een berichtje naar pboumaharl apesturtsje hetnet.nl


NIEUWSARCHIEF                 
          RSS-feed

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:  >   Partij Digitaal Noteren
  TOP 10 RATING
  Pl.   Naam   Lft.   Virt.   +/-
1 1   Boomstra  27   1558-2  
2 1   Valneris  53   1552-9  
3 2   IJzendoorn  23   1547+10  
4 1   Groenendijk  22   1546+5  
5 2   Baliakin  59   1538+7  
  1   Prosman  48   1538-0  
7 1   Wiersma  67   1533-1  
8    Getmanski  43   1527+4  
9 1   Gantvarg  72   1517-3  
10 1   Dolfing  43   1516-5  
  ACTUEEL
NIEUWS
04-07-2020 Toernooibase omgeturnd naar seizoen 2020/2021
Zoals gebruikelijk is er zo rond 1 juli een aanpassing in Toernooibase. Het nieuwe seizoen 2020/2021 begint dan, en dat betekent dat allerlei selectiemenus zijn aangepast. Alle toernooien van 2020, die onder 2019/2020 vallen, zijn nu via dit seizoen op te vragen.
>>>>>Lees meer

03-06-2020 Most wanted in mei
De partij, die in mei het meest in Toernooibase is afgespeeld, is in die maand onder Diversen ingevoerd door Ron Heusdens. Dit betrof een oude partij uit een rapid-toernooi in Rijnsburg, waarbij hij een fantastische combinatie uithaalde tegen Jasper Lemmen.
>>>>>Lees meer

01-06-2020 Toernooibase Lidraughts Summer Cup
Nu de zomertoernooien in Nederland vrijwel van de baan zijn, wil ik (in navolging van het Provinciaal Internettoernooi PFDB, dat op 1 juli stopt) een nieuw toernooi in Toernooibase organiseren met online spelen in lidraughts.org.
>>>>>Lees meer