HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

Nieuws Toernooibase
NIEUWS

De applet van de maand september (07-10-2018)

We waren al bijna onze maandelijkse serie vergeten. De applet van de maand. In september was de nederlaag van wereldkampioen Alexander Shvartsman (Rus.) tegen Lukasz Kosobudzki (Pol.) in het Turkish Open, de partij, die in Toernooibase het meest werd aangeklikt. De tweevoudig Pools Kampioen (2017,2015) verraste Shvartsman halverwege de partij met een opmerkelijke zet (36...4-9). Mogelijk dat de wereldkampioen daarna te lang winstaspiraties behield. In de diagramstand schijnt wit volgens de kenners (Kees Pippel in Toernooibase, Harm Wiersma in De Telegraaf) nog de remise uit het vuur te kunnen slepen. Kosobudzki speelde na deze winstpartij lang op hoog niveau, maar door nederlagen in de laatste twee rondes maakte hij nog een vrije val van plaats 7 naar 26...
Shvartsman finishte uiteindelijk als vijftiende, verloor een sloot ratingpunten, hetgeen hij mogelijk in de WK-match tegen Roel Boomstra (geruchten zijn er dat deze in december toch van de grond komt) goed wil maken.
Enfin, voor de liefhebber uiteraard een partij om nog eens grondig te onderzoeken en de ruim 2000 hits nog wat op te hogen.


Navigatie in Toernooibase uitgebreid (16-09-2018)

Een paar keer hebben we de vraag gehad of ook per club de toernooien (de onderlinge competities enz.) getoond kunnen worden. Sinds vorig weekend hebben we deze optie ingebracht. Wanneer een "provincie" via de link Toernooien getoond wordt, hebben we aan de rechterzijde een extra kolom toegevoegd van de clubs, die bij deze provincie geregistreerd staan (stonden), waarvan toernooien in Toernooibase zijn geregistreerd. Door op deze link te klikken komt men nu in een clubscherm, waar de clubtoernooien van het huidige seizoen zijn geregistreerd. Enkele opties hebben we in het kleine fotootje van de clubpagina van Huizum geel gearceerd.
Met de welbekende optie Archief kunnen ook clubtoernooien uit het verleden opgezocht worden. Daarnaast is er boven in het scherm een optie Link waarvan men het linkadres van dit scherm kan kopieren. Door deze in een i-frame of een wrapper te plaatsen kan deze toernooibase clubpagina naadloos ook in eigen clubwebsite toegevoegd worden. En via het misschien wat minder bekende sterretje/plusje kan men - als men een account heeft in Toernooibase - de clubpagina ook toevoegen aan de eigen favorieten.
De top 15 in de virtuele KNDB-rating wordt eveneens getoond. Daarnaast kan men ook via de linken clublokaal en spelers meer informatie over de club verkrijgen.
Uiteraard geldt hetzelfde als men in Toernooibase de optie Buitenland/International heeft aangeklikt. In dat geval kan men de toernooien per land opzoeken.
Mogelijk dat we deze clubpagina nog verder gaan uitbreiden. Suggesties zijn altijd welkom!


De populairste applet in de maand augustus (02-09-2018)

De applet, die vorige maand het meest werd afgespeeld in Toernooibase, komt uit het MTB Open Hoogeveen 2018. In de vierde ronde werd een spectaculair duel gespeeld door de winnaar van dit jaar en de triomfator van de vorige editie. Michel Kroesbergen wist in de diagramstand na 26....3-9? een spectaculaire klapper op het bord te toveren. Daarna was het volgens het computerbeest Kingsrow alsnog remise, maar toen Auke Scholma met zwart een zet te lang wachtte om de dam van het bord te halen, ging Kroesbergen er met de zege (en later ook de toernooiwinst) vandoor. Analysatoren gaven in de diagramstand aan dat zwart met 26...8-13! had moeten voortzetten, en concluderen daarbij voordeel voor zwart. Opvallend is dat Auke Scholma gisteren in zijn rubriek in de Leeuwarder Courant/Nieuwsblad van het Noorden wel 26....8-13 als aangewezen zet benoemd, maar daarna - en daarbij een volledig ander pad inslaand - de beste kansen weer aan wit toekent. Reden genoeg, ook voor de betrokken (groot)meesters, om de applet nog eens voor het voetlicht te halen en aan een hernieuwd messcherp onderzoek te onderwerpen. Daarmee de dik 2500 hits nog eventjes ruimschoots op te hogen.


NIEUWSARCHIEF                 
          RSS-feed

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:  >   Partij Digitaal Noteren

  >  Accordering tabletinvoer
 (Registreer uw voorkeur)
  TOP 10 RATING
  Pl.   Naam   Lft.   Virt.   +/-
1 1   Georgiev  43   1575+7  
2 1   Boomstra  25   1567+5  
3 2   Shvartsman  51   1554-34  
4    Baliakin  57   1549-11  
  1   Chizhov  54   1549-3  
6 2   IJzendoorn  21   1544+10  
7    Prosman  46   1540-1  
8 4   Wiersma  65   1538+16  
9 3   Valneris  51   1537-5  
10 1   Dolfing  41   1531+1  
  ACTUEEL
NIEUWS
25-07-2018 Historie
Frequente bezoekers van Toernooibase merken ongetwijfeld op dat betreffende de historie van het dammen steeds meer digitaal wordt vastgelegd. Hanco Elenbaas zend regelmatig gegevens uit eigen archief met complete toernooitabellen, detailuitslagen en fotos (onder meer pasfotos van spelers).
>>>>>Lees meer

07-07-2018 De meeste afgespeelde applet in juni
De partij, die in Toernooibase in juni de meeste hits vergaarde, komt uit het Open Flevoland 2018. In de derde ronde wist MF Rein van der Pal zijn tegenstander GMI Aleksej Domchev te verslaan, waarmee hij de grondslag legde voor een gedeelde tweede plaats.
>>>>>Lees meer

02-07-2018 Ratinglijsten ingevoerd, Toernooibase omgeturnd
Zowel de FMJD-ratinglijsten als de KNDB-ratinglijsten zijn dit weekend bekend gemaakt. Inmiddels zijn deze volledig in Toernooibase ingevoerd, waarbij de zogenaamde seizoensindeling in Toernooibase ook volledig naar het seizoen 2018/2019 is omgeturnd.
>>>>>Lees meer