HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Kampioenschap van Suriname 2012



 Klassen: 
 Finale 
 Groep A 
 Groep B 
 Algemeen 
 
 Lijst:
 Spelers
 
  Toernooizaal    Disclaimer


 Laatste ingevoerde wedstrijden: 
 28-02-2012  Fin  11  Ruben Guiamo - Waldi Anches  1- 1 (29-02-2012) 
 28-02-2012  Fin  11  Soerdiperkash Jogie - Krishnapershad Ori  0- 2 (29-02-2012) 
 28-02-2012  Fin  11  Harrypersad Laldjietsing - Derryl Bohr  0- 2 (29-02-2012) 
 28-02-2012  Fin  11  Rinaldo Kemnaad - Guno Burleson  1- 1 (29-02-2012) 
 28-02-2012  Fin  11  John Sadiek - Gerson Bendt  1- 1 (29-02-2012) 
  
Mededeling(en): 
Laatste Speeldag - 28 Feb 2012
Er werd heftig strijd geleverd in de partijen Burleson-Kemnaad en Sadiek-Bendt. Bendt en Kemnaad speelden voor een betere positie, terwijl Burleson en Sadiek speelden om te winnen om zodoende verzekerd te zijn van een barrage. Na ruim 5 uur spelen eindigden beide partijen gelijk. Het werd tijd voor de barrage. Na de loting speelde Sadiek met wit, en Burleson met zwart. Het werd een flankspel waarbij Burleson combinatief de wedstrijd in zijn voordeel besliste. Hij gaf 2 schijven naar dam, om daarna met een 2 om 2 ruil zelf dam te halen en de dam van Sadiek af te pakken.
Voor een volledige fotoreportage van de finale en de prijsuitreiking bezoek de website van de Surinaamse Dambond en klik op de link PHOTO ALBUMS.
Dag 10 - 27 Feb 2012
Vanwege werkzaamheden in de grote zaal werd uitgeweken naar een kleinere zaal.
Burleson wint zonder al te veel inspanning van Laldjietsingh. Anches wint in het einspel van Somai. Alfasie neemt een combinatie, met materiaal voordeel,maar kon de winst niet verzilveren. In een 6 om 2 eindspel verspeede hij de winst tegen Sadiek: 1-1. Kemnaad wint met een schijf nadeel nadat Bendt in tijdnoodfase een 1 om 2 naar dam open laat.
Dag 9 - 22 Feb 2012
Toppers stellen teleur. Alle wedstrijden eindigen in remise. Sadiek kon niet verzilveren tegen Anches. Burleson bood rond de 45ste zet remise aan Jogie, Kemnaad komt niet langs Laldjietsingh en Bendt en Alfaisie komen kort na de 40ste zet remise overeen.
Dag 8 - 21 Feb 2012
Guiamo verliest met een hele simpele combinatie van Burleson. Bohr overspeelt Somai en wint ondanks het feit dat hij 1 schijf minder sloeg na een combinatie. Alfaisie wist op een subtiele wijze langs de rechter verdediging te gaan van Anches en won. Sadiek wist in een remise eindspel te winnen van Ori nadat deze blunderde. Laldjietsingh dwingt een remise af van Bendt, en Jogie deed het zelfde met Kemnaad.
Dag 7 - 20 Feb 2012
Ondanks het feit dat Sadiek het middenspel beheerste wist Bohr remise af te dwingen. Kemnaad wint vanuit een flankspel van Guiamo, Burleson won door de korte vleugel van Somai te verzwakken en naar dam door te breken, Alfasie wint via een simpele 2 om 3 combinatie van Ori, terwijl Jogie in een overmacht eindspel wint van Laldjietsingh. Bendt en Anches kwamen remise overeen na de 40ste zet.
Dag 6 - 16 Feb 2012
Bendt forceert winst door de lange vleugel van Jogie onder druk te zetten. In een 4x2 einspel weet Bohr verrassend te winnen van Alfaisie. Burleson zet het centrum van Sadiek onder druk, maar kan vanwege tijdnood niet altijd de juiste zet vinden om te winnen. Bij de 52ste zet komen ze remise overeen.
Dag 5 - 15 Feb 2012 
Sadiek overspeelde Kemnaad in het centrum en neemt zo alleen de leiding(+2) in het toernooi.
Ori wist de druk van Bendt te pareren en een remise te forceren. De wedstrijden Anches tegen Bohr, Jogie tegen Guiamo en Somai tegen Laldjietsingh eindigden ook in remise. Alfaisie kwam in tempo nood in een klassieke stelling tegen Burleson en verloor.
Dag 4 - 14 Feb 2012
De rust in de speelruimte werd herhaaldelijk verstoord door overvliegende helicopters.
Alfaisie en Kemnaad  komen in een voorzichtig gestelde partij remise overeen. Bohr wint van Ori door diens schijven volledig vast te leggen in een klassieke stelling. Jogie had moeite om het offensief van Somai te weren, maar het gelukte hem toch nog een standard 4x2 remise stelling op het bord te krijgen. Bendt wint van Guiamo, in een overigens gelijkwaardige stelling, nadat Guiamo 2 schijven tegelijk speelde in het late middenspel. Laldjietsingh verliest van Sadiek nadat deze in een 8x8 stelling vast was gelopen. Burleson zijn protest uit de 3de ronde was afgewezen, maar herstelde zich tegen Anches. Anches verloor kansloos.
Dag 3 - 13 Feb 2012:
Alfasie is met 6 punten alleen aan kop. Hij wint van Laldjietsingh door druk te zetten op diens kortevleugel. Burleson dient een protest in nadat hij op tijd verliest van Ori. Kemnaad wint van Anches door een forcing gevolgd door een combinatie in het late middenspel.
Dag 2 - 9 Febr 2012:
Burleson wint van Bohr nadat hij een combinatie met 1 voordeel heeft genomen. Guaimo wist ondanks het feit dat hij onder druk stond in het middenspel, het eindspel naar een remise te sturen tegen Sadiek. Ori houdt Kemnaad remise ondanks het feit dat Kemnaad eerst dam haalde. Anches verliest ondanks het feit dat hij het hele middenspel beheerste tegen Laldjietsingh. Hij werd het slachtoffer van verkeerd "vissen" in tijdnood fase. Bendt gaat zonder moeite langs Somai. Jogie speelde (per vergissing) in een remise eindspel 2 schijven. Alfasie claimde en het resultaat was dat Jogie verloor.
Dag 1 - 8 Febr 2012:
De wedstrijden beginnen +/- 15 minuten te laat. Alfaisie - Guiamo is de eerste wedtrijd die wordt afgerond. Alfasie wint door forcing.
Kort hierna wint Sadiek door Somai op diens korte vleugel weg te spelen, Het wordt een overmacht eindspel. Burleson - Bendt komen kort na de 40ste zet remise overeen. Bohr verliest tragisch van Kemnaad. Na een goede wedstrijd, loopt hij in een remise achtig 4 om 2 eindspel in een Moser. Ori kon zijn positie overwicht niet in winst omzetten tegen Laldjietsingh. De laatste wedstrijd tussen Jogie-Anches eidigde in een remise. Een klassieke stelling zonder dat partijen echt kansen hebben gecreëerd.