HOME | LAATST INGEVOERD | RATINGS | TOERNOOIEN | ACTUEEL | PARTIJEN | POSITIES | LINKS |

   Veteranenkampioenschap van  PLDB 2016 Klassen: 
 Finale A 
 Finale B 
 Halve Finale A 
 Halve Finale B 
 Barrage 
 
 Lijst:
 Spelers
 
  KNDB-ratingtoernooi
 
  Toernooizaal    Disclaimer


 Laatste ingevoerde wedstrijden: 
 15-11-2016  FB  5  DrĂ© Verheggen - Frans Goossens  2- 0R (07-12-2016) 
 29-11-2016  B1  2  Leo Nagels - Wiel Maertzdorf  0- 2 (30-11-2016) 
 22-11-2016  B1  1  Wiel Maertzdorf - Leo Nagels  1- 1 (22-11-2016) 
 15-11-2016  FB  5  Jan Schoenmakers - Rob Aartsen  2- 0R (15-11-2016) 
 08-11-2016  FA  5  AndrĂ© Maertzdorf - Wil Janssen  2- 0 (08-11-2016) 
  
Mededeling(en): 

ToernooivormHet kampioenschap wordt gespeeld in twee delen: eerst een halve finale met daarna een finale. De halve finale wordt gespeeld in twee groepen. De groepsindeling is gebaseerd op de rating per 1-7-2015 (de actuele dus). In de twee groepen wordt een enkelrondige competitie (dus 5 partijen) gespeeld.

De nummers 1,2 en 3 van beide groepen spelen vervolgens een finaleronde, waarbij de twee in de groep gespeelde partijen worden meegenomen naar de finaleronden. Evenzo bij de nummers 4 5 en 6. Om het geheel tot en met de laatste ronde aantrekkelijk te maken zal de PLDB ook voor de verliezersfinale enkele prijzen beschikbaar stellen.

In de finaleronden spelen de groepswinnaars eerst tegen de nummer 3 van de andere groep, daarna tegen de nummers 2 en vervolgens tegen de nummer 1 van de andere voorrondegroep. 

Speeltempo : Tenzij de spelers onderling een afwijkend speltempo overeenkomen: er wordt gespeeld in een tempo van 40+1 (40 zetten voor de hele partij plus 1 minuut per gedane zet)..

Speellocatie : In het wedstrijdrooster zijn de partijen nog niet ingeroosterd.

Indien de ronde plaatsvindt in Maastricht wordt gespeeld op maandag. Indien de ronde plaatsvindt in Geleen wordt gespeeld op dinsdag. In de overige plaatsen wordt gespeeld op vrijdag.

Bij voorkeur worden de partijen gezamenlijk gespeeld. Dit is evenwel geen verplichting. De witspeler neemt contact op met de zwartspeler voor een afspraak op welke clubavond gespeeld gaat worden. De partij moet gespeeld worden voordat de volgende ronde gaat aanvangen. Ronde 1 moet dus voor xx-xx-2016 gespeeld zijn.

Aanvangstijdstip : De aanvangstijd op maandag, dinsdag en vrijdag is om 19.30 uur.

Gelijkeindigen:                Bij gelijkeindigen waarbij de eerste plaats in het geding is:

Indien er twee of meer spelers samen op de eerste plaats eindigen vindt er tussen de betreffende deelnemers een barrage plaats, waarbij elke deelnemer tenminste twee partijen speelt. M.a.w. indien twee spelers gelijk eindigen volgt een barrage over twee partijen, indien er die of meer spelers gelijk eindigen een enkelrondige competitie tussen de betreffende spelers.

Speeltempo: 40 minuten voor de hele partij plus 1 minuut per zet.

Indien er dan nog geen beslissing is gevallen worden er door de deelnemers die in de barrage samen bovenaan eindigden sneldampartijen gespeeld in een speeltempo van 5 minuten voor de hele partij plus 5 seconden per zet. Indien er twee spelers bij deze barrage betrokken zijn wordt er gesneldamd totdat er een winstpartij is gevallen. Zijn er meer spelers bij betrokken dan volgt een enkelrondige sneldamcompetitie. Indien er ook dan nog spelers gelijkeindigen vallen de spelers met de laagste score af en wordt de barrage voortgezet .  

Voor de overige plaatsen geldt: de rangorde wordt bepaald op basis van aantal wedstrijdpunten / SB.

Rechten: De PLDB zal voor de Limburgse veteranenkampioen 2016 het inschrijfgeld voor het NK voor Veteranen 2017 voldoen.

Bereikbaarheid deelnemers: De telefoonnummers van de deelnemers worden onder de deelnemers verspreid.

Coördinator is Rob Aartsen – 06-2112 59 59 – rob.aartsen@xs4all.nl .

Het volgende punt wordt nog met de deelnemers besproken: Spelers die op de betreffende ronde niet aanwezig kunnen zijn dienen met hun tegenstander een nieuwe afspraak te maken.( graag zo weinig mogelijk). Deze partij dient vóór de volgende ronde te worden gespeeld.

Montfort, 2 maart 2016