Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 16-09-2021  Eddie van de Acker:
Oude programma's als Truus en Flits lijken het niet meer te kunnen bijbenen en zijn inmiddels voorbijgestreefd door een aantal erg sterke digitale krachtpatsers.
 16-09-2021 MF Ronald Schalley:
Ik vind dat 'oude knar' Truus het nog redelijk doet. In de programmeerwereld moet hij nu al 100 jaar zijn.
 16-09-2021  Jan Pieter Drost:
Truus doet het uitstekend, zeker als je bedenkt dat Truus een single-threaded programma is (zie: https://www.uwccpi2021.draughtsprograms.eu/settings.html ), waardoor Truus maar een klein deel gebruikt van de rekenkracht van moderne processoren. Het komt er feitelijk op neer dat Dragon veel meer bedenktijd heeft. 
Om vast te stellen welk programma het best kan dammen, zou je het toernooi moeten afwerken op een single-core pc. Daarnaast zouden alle programma's dezelfde eindspeldatabase moeten hebben. 
 17-09-2021  Kees Pippel:
Dit is een interessant punt. Je zou de eis kunnen stellen dat als een programma een externe bron gebruikt, zoals een openingsboek of een eindspeldatabase, dat deze gegevens ook voor alle andere programmas beschikbaar moeten zijn, eventueel via een beperkte interface. Dit laatste als de programmeur zijn database geheim wil houden. Wat betreft de rekenkracht, dit zou Stef toch kunnen aanpassen. Beter één programma verbeteren dan iedereen kreupel. Bestaan er nog single core CPU's?
 
 17-09-2021  Jan Pieter Drost:
Na de lancering van Truus in 1999 heeft Stef Keetman er nooit meer iets aan veranderd. Zelfs enkele kleine bugjes zitten er nog steeds in. Ik vrees dus dat het altijd bij versie 1.0 zal blijven. Zonde, want het is een programma met veel potentie en een prachtige zoekfunctie. Om een eerlijke vergelijking te maken met andere programma's zie ik dus geen andere optie dan alles op 1 core te draaien.