Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 26-11-2012  Arjen de Mooij:
Haha, wat onterecht.
 27-11-2012  Dieter van Gortel:
Prachtige combinatie maar het heeft vermoedelijk wel pijn gedaan, we hebben Vitaly nooit meer gezien. Nergens eigenlijk hij kwam uit het niets en verdween ook weer. Weet iemand nog iets over deze toch leuke dammer.
 27-11-2012  Arjen de Mooij:
Daar heb je wel een punt. Ik dacht dat hij nog wel een keer in Nijmegen had meegedaan, maar ik kan niets vinden. Ook in toernooibase is zijn laatste partij van 2006.
Een kaboutertje fluisterde in mijn oor dat hij een keer heeft meegedaan, in 2005. Via google kwam ik erachter dat hij 2007 nog tweede was in het Duits Kampioenschap: http://nl.wikipedia.org/wiki/Duits_kampioenschap_dammen
 28-11-2012  Tjalling:
Als je het goed bekijkt komen alle mensen vanuit het niets om weer in het niets te verdwijnen. Deze overwinning is toch zeer terecht, een indrukwekkende supernova!
 28-11-2012  Piet Bouma:
Het was kampioenschap van Duitsland 2006. Vreemde omwegen via kabouter en Google overigens Arjen. Al je gegevens kon je ook in Toernooibase opzoeken: Uitslagen Vitaliy Stumpf. Ook dat hij in Russische kampioenschappen heeft meegespeeld.
 29-11-2012  Martijn van Gortel:
Rare, maar leuke vent die Stumpf!
In hetzelfde toernooi speelde ik enkele rondes later tegen hem. Het werd een enorm tijdnoodduel waarbij uiteindelijk de vlag van Stumpf als eerste viel.

Ik werkte de zetten uit mijn hoofd rap bij, en gaf hem, vriendelijk als ik ben aan dat hij ze gehaald had. Toen kwam arbiter Brink bij me om mijn klok aan te zetten en aan te geven dat wij de zetten bij moesten werken, ik drukte de klok weer in en meldde dat ik dat al gedaan had. Mijn klok werd weer ingedrukt omdat we het samen zouden moeten doen. Toen drukte ik de klok weer in en gaf aan dat Vitaliy ze kon overschrijven.
Uiteindelijk werd mij klok weer in werking gesteld en zei de arbiter dat we het samen moesten doen. Ik drukte weer op de klok om te zeggen dat dat niet ten koste van mijn tijd moest gaan omdat zijn vlag als eerste viel. Enfin, de klok werd door mij en Brink over en weer een keer of 5 ingedrukt, zonder te zetten. Toen de arbiter ging dreigen de partij voor mij verloren te verklaren nam Stumpf de slimme actie om toch maar te beginnen te schrijven. Ik was uiteraard laaiend :-)
Het complete verhaal, en meer hier over in mijn in de toekomst te verschijnen boek (voorjaar 2013).
 29-11-2012 MF Koos van Amerongen:
Dat klinkt als een bekend verhaal, Martijn. Brunssum 2006 was mijn eerste zomertoernooi, waar ik als 13-jarig knulletje aan meedeed. Zo'n zomertoernooi maakte indruk op me. Een van de drie (voor mij) bijzondere momenten van dat toernooi was de partij van jou tegen Stumpf (als ik me niet vergis had je op dat moment al een dam op het bord). Dat wederzijds klokindrukken kan ik me herinneren, maar ook de boze blik van Schwarzman, die niet blij was met het veroorzaakte lawaai. Een ander moment dat ik me herinner komt van de andere hoofdrolspeler uit deze partij. Arjen speelde verderop in het toernooi tegen Ba. Ba stond goed (zover ik me kan heugen), maar gaf zomaar een schijf weg (zo kwam het op mij over) om vervolgens te zuchten, steunen, etc. Arjen bood toen maar remise aan, wat door Ba (wederom zuchten en puffend) werd afgeslagen. Uiteindelijk werd het toch remise.
 29-11-2012  Arjen de Mooij:
Piet, volgens mij zit niet heel TDam in toernooibase (onlangs zocht ik mijn partij tegen Henny van Aalten in de Nationale Comp en die kon ik niet vinden), daarom heb ik in TDam nog even gechecked of daar wellicht meer te vinden was. Over DK 2006 heb je gelijk, even scheel gekeken.
@Koos Dat was idd een belachelijke fout van hem. Blijkbaar had ik het geluk aan mn kont hangen die week. Overigens bood ik geen remise aan, maar sloeg zijn remiseaanbod af. Hij mag dan een grootmeester zijn, gratis punten krijgt hij niet van mij. Later in de partij bleek dat er niet meer te halen viel.
 22-10-2018  Jean van Ingen:
Wat als zwart gewoon 36. ... 23x40 slaat?
 22-10-2018  Arjen de Mooij:
PDN     Diagram 1
Dan gaat zwart waarschijnlijk winnen, hoewel wit nog een beetje kan dooretteren. 36. ... 18x40 37. 24x04 25-30 38. 26-21 11-17 39. 28-22 17x26 40. 33-28 44x33 41. 38x29