Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 21-09-2010  Leo van der Galien:
Op het bord was van enig ratingverschil geen sprake, Henk had zelfs een licht overwicht.
Toch had ik de winst moeten/kunnen grijpen : in hevige tijdnood verzuimde ik op zet 46 het beresterke 40-34 !!
Mijn 50e zet haalde ik met nog 12 seconden op de klok, eigenlijk verdiende ik de 2 punten ook niet, daar speelde Henk te goed voor.
We werden overigens uitstekend ontvangen door onze gastheren, prima !!
 21-09-2010  Jonathan Wilbrink:
Henk verdiende natuurlijk ook niet om te winnen.(eigenlijk ook geen remise)  Hij heeft het gepresteerd geen enkele constructieve zet af te leveren, om zodoende een poging te doen om te winnen.
 21-09-2010  Douwe Douma:
leo kan op zet 47 ook 33-29 spelen en daarmee schijfwinst maken ..
 21-09-2010  Tjalling:
Begrijpelijk natuurlijk dat een speler van het allooi Henk van Hooff, met dichtgeknepen billen op een benauwde remise speelt. De reputatie van Rotjoch zal hem wel weer vooruitgesneld zijn! De reputatie om in een handomdraai, zucht en wind tegenstanders als waren het luciferhoutjes van het bord te blazen wel te verdstaan. Windhozen en tornado's verpieteren tot miezerige windzuchtjes vergeleken bij de orkaankracht waarmee Rotjoch zijn partijen opzet!
Dat het ook nog lukt is een kein wondertje tegen een topper als Leo! Pure mazzel! Dank de Kosmos voor dit geschenk, Henk van Hooff!
 21-09-2010  Jonathan Wilbrink:
Overigens dient ook vermeld te worden dat Leo deze opening dusdanig goed voorbereid heeft, dat verwacht mocht worden dat Henk werd overklast. Hierbij verwijzend naar de stampartij L. van der Galien - T. Jaasma. Echter verliet van Hooff gedurfd de theoretische paden, door op de 5e zet 1-7 te spelen in plaats van 8-13, waarna een spannende stelling ontstond. Op deze zet liet hij slim 19-23 volgen om zijn lange vleugel te ontlasten. Fabuleus gespeeld; hierbij Leo in vertwijfeling latend, zoals ook bronnen in Fryslan bevestigen. Verderop in de partij: 12. 17-22! 28x27 13. 11*22. Van Hoof bouwt zo uitgekiend verder aan zijn stelling; op een manier die Meurs tegen Clerc ook liet zien. Wit moest zich nu al strategisch gewonnen geven na 14. 22-27! een verdere analyse van de parij laat ik aan Tjalling over
 23-09-2010  Leo van der Galien:
Thx for the support boys, bij het aanschouwen van zulke potjes likt damminnend Friesland bijkans haar vingers af  !!
Ik was natuurlijk uitermate content met mijn vlijmscherpe opening, vooral de uiterst gewiekste ruil op zet 3 deed Henk rillen van angst, helaas wist hij zich snel weer te herpakken en bleek hij voor mij een onneembare vesting !!
Teamgenoot Douwe zag mij blijkbaar graag verliezen door te stellen dat ik wel even een schijfje had kunnen winnen na 47* 12-18 middels een plakker met 33-29, van je DCT vrienden moet je het hebben !! 
   
 22-11-2010  Tjalling:
Er is in de hele damwereld maar één iemand die met een partij zoveel losmaakt als onze held Leo. Jonathan is zich inmiddels ook bewust van de virtuositeit van Leo's spel! Hij giet zijn bewondering in trefzekere bewoordingen, de opening van de partij accuraat ontledend!  
Zelf speel ik nog altijd het achterhaalde 3.34-30 trouwens...