Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 11-12-2011  Bert Aalberts:
Zwart had fraai kunnen hakken middels 17. 17-22 (26x17) 16-21 (27x07) 22x11 (7x16) 18-22 en 24-30.
 12-12-2011  Leo van der Galien:
Wow, geweldig Bert, wat een heerlijk slaggeweld, puur genot !! 
Ik had mijn oog al een aantal malen laten vallen op dat bomzetje, maar deze fraaie manoeuvre had ik niet gezien, gelukkig overzag ook Robin deze mogelijkheid.
Wat de overgebleven 12x12 stand waard is : ik heb geen flauw idee.
Had Robin dit zetje daadwerkelijk uitgevoerd, dan waren mijn handen daar voor even op elkaar gegaan, een daverend applaus was dan zijn deel geweest !!
Dank voor de tip Bert !! 
 12-12-2011  Tjalling:
Haha, inderdaad, wat een naïviteit om adviezen te geven aan de absolute damtopper Leo Rotjoch van der Galiën! Daar waar de gemiddelde dammer haast lijkt uit te blinken in het stijf op elkander houden van de kaken, is Rotjoch niet alleen een enorme damconaisseur, ook over filosofie, posychologie, sociologie en wat al niet meer weet hij de mensheid op de ene na de andere rake observatie te tracteren, zijn beschouwingen losjes larderend met  humoristische oprispingen. 
De enige reden dat Rotjoch af en toe zijn opponent een puntje gunt, is zijn onweerstaanbare liefde voor de medemens, gekoppeld aan een bewonderenswaardige bescheidenheid. Sommige uitverkoren mensen verkiezen een plaatsje in de middenmoot ten faveure van de eenzame positie in de top. Maar zo'n bomzetje doorrekenen, daar lacht Rotjoch natuurlijk om, Bert!