Order by date, last inserted
 20-12-2014  Anne Piet Kooistra:
En de volgende die opgeeft in een remisestand. Volgens de website van omroep Max omdat ie geen plan meer zag. Dan vraag ik me af of ie daarvoor wel een plan zag. Jammer vindt ik dit. Ik hoop echt dat mijn grote voorbeeld het haalt, maar als we meer van deze opgaves krijgen gaat de glans van een recordpoging er toch iets af.
 20-12-2014  Paul Sier:
Ja , die glans is er voor mij nu wel af.
 
 21-12-2014  Dieter van Gortel:
Ton zelf kan er niet veel aan doen, (behalve samenstelling van de tegenstanders wellicht) maar deze vroege opgaves zijn een zware smet op de prestatie van Ton. Ik wil hem graag feliciteren maar dit is een simultaan waarin de tegenstanders veel te lief waren en dat is heel erg jammer en teleurstellend, het is zo niet het prachtige evenement geworden dat het had moeten zijn.  Ton gefeliciteerd.
 21-12-2014  Anne Piet Kooistra:
Het is natuurlijk ook een uitputtingsslag voor alle tegenstanders. Ton heeft zich goed voorbereid. Het is de vraag of alle deelnemers dit ook gedaan hebben. Op een gegeven moment heeft het minder met dammen te maken en meer met het fysieke uithoudingsvermogen.
 21-12-2014  Ferry Kemperman:
Argumentatie Willem van den Berg op FB waarom hij zo snel heeft opgegeven: "" Snel? Na 37 uur... Dan kan je nog wel 5 zetten doorspelen, maar dan is het 7 uur later en begint het op zondag alweer licht te worden. Maar je hebt gelijk. Volgens Truus was er nog niet veel aan de hand."
 31-12-2014  Danny Wattel:
Dan is de vraag, met die gedachte, moet je dan wel überhaupt deelnemen aan zo'n evenement? Het misschien wel belangrijkste onderdeel van zo'n simultaan gebruiken om juist niet door te spelen is naar mijn mening ietwat vreemd.
 31-12-2014  John Wilsens:
Als je zoveel uren achtereen opgesloten bezig bent met je partij tegen Ton Sijbrands, dan kom je onherroepelijk in een zware dip terecht. Dan zie je de partij als een last, die steeds zwaarder op je schouders rust. En dan komt er een moment dat je dingen ziet, die er niet zijn. Je ziet varianten die niet kloppen, je ziet de stand van Sijbrands steeds krachtiger worden, ook al wijzen de computeranalyses iets anders uit. En dan het vooruitzicht dat het ook gewoon maandag kan worden, eer je de speelzaal mag verlaten.......Dan komt het dus puur op geestelijke en lichamelijke conditie aan. Dan wordt het een hele zware opgave!!! Vergeet niet dat de spelers het zwaarder hebben dan Sijbrands. Sijbrands is 48 uur aaneengesloten bezig en de spelers gaan gebukt onder een enorme dosis verveling. Slapen op een veldbedje kan, maar bijna niemand deed dat.  
 31-12-2014  Anne Piet Kooistra:
Ik had me ook opgegeven om mee te doen, maar mocht niet meedoen. Ik kon zelf ook wel bedenken dat mijn rating te hoog was maar vond het toch een poging waard. Ik kan me voorstellen dat in de toekomst naast de rating er nog een andere factor belangrijk kan zijn. Fysieke en mentale gesteldheid is ook belangrijk. Is lastig meetbaar maar beinvloed wel het eindresultaat. Wellicht dat men na kan denken over een andere vorm. Bijvoorbeeld een simultaan tegen 10 mensen waarbij steeds de rating wordt opgevoerd bij elke volgende poging. Op die manier staat het dammen in ieder geval centraal.