Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 14-02-2015 MF Michel Stempher:
Laten we hier maar geen woorden aan vuil maken. Het doodsvonnis van de plusjes is hiermee in ieder geval getekend. 
 14-02-2015  Arjen de Mooij:
Goede debattechniek. Eerst zeggen dat je er geen woorden aan vuil wilt maken en dan een hyperbool zonder onderbouwing erin gooien.
 14-02-2015  Paul Sier:
Ja , rare manier van "schreeuwen".
Zo gek is deze overeenkomst bovendien niet. Zwart staat minder , wil geen risico nemen en heeft weinig tot niets te maken met wat er op andere borden gebeurt. Dat is zijn verantwoordelijkheid niet.
 14-02-2015  Dick Huitink:
Zonder me in de discussie te willen mengen maar waarom is er hier een plusje? Qua schijven staat het toch gelijk?  
 14-02-2015  Arjen de Mooij:
Wit heeft wel wat voordeel, hij heeft veld 27 in handen en mogelijk zicht op veld 24. In principe zijn dit soort standen (denk ik)wel remise, maar als het door wordt gespeeld loop je met zwart het risico dat het helemaal misgaat. Vanuit Scholma gezien is dit dus zeker een verstandige beslissing.
 14-02-2015  Steven den Hollander:
Dick, je mag op elk moment een plus/min remise aanbieden, zelfs als het schijvenaantal nog gelijk is. Een minremise is prima te ontwijken vanuit deze stand, maar daar zal zwart (terecht) geen zin in hebben gehad.
 15-02-2015  Ferry Kemperman:
Nou mag Michel misschien grossieren in directe uitspraken, maar ik ben het wel met hem eens inzake dit. Dit is toch een gedrocht van een construct? In open standen een min-remise voorstellen?! Dat snapt toch niemand, de pers al helemaal niet. De + en - inzetten als strategische uitslag schiet imo het doel helemaal voorbij. Ik ben voor afschaffing van het hele plus-minnetjes-systeem. Geen enkele toegevoegde waarde voor wie dan ook. Het zegt ook helemaal niks: plusjes en minnetjes worden vaak "random" gescoord, drukt niet de krachtverhouding uit van de partij. Als het dan toch moet dan opteer ik voor: plusjes en minnetjes alleen toekennen in afgebakende eindspellen en niet in open standen. Vreselijk dit. 
 16-02-2015  Paul Sier:
Ik ben ook tegen plusjes en minnetjes. Speel bij gelijk eindigen gewoon altijd barrages , in welke vorm dan ook.
Echter , in dit toernooi bestaan die plusjes nu eenmaal en dan mag je ze conform de regels gebruiken lijkt me.
 16-02-2015  Piet Bouma:
Heren, zullen we de hele discussie over de plusjes hier maar afsluiten. World Draughts Forum is een mooie plek daarvoor.