Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 17-12-2021  Piet Bouma:
Oei, Lochtenberg en ook nog een combinatie daarna!
 18-12-2021 MF Ronald Schalley:
Dit heeft helemaal het signatuur Dieter van Gortel over zich. Uitvoering nr 40 of zo? Bijna een Broadway show. In TDB staan er maar een stuk of 10 van hem maar Dieter heeft het al tig keer uitgevoerd. En als je ook het aantal keren telt dat hij de clubgenoten heeft geïnspireerd.
 18-12-2021  Alex Kruyshoop:
Een andere Lochtenberg-expert is de Deftse verhalenverteller Mees van den Bosch.
 18-12-2021  Dick Huitink:
50-45 is natuurlijk jammer! Ik was met wit voor een winst met alle basisschijven op hun plaats gegaan.
verder moet de officiële naam natuurlijk worden veranderd in coupe Dieter  
 18-12-2021 GMI Martin Dolfing:
50-45 is zonde. De zwartspeler gaat wel erg lang door. Na het tweede zetje kon toch wel de pijp aan Maarten gegeven worden.
 19-12-2021 MF Ronald Schalley:
Tsja Dick, dat soort subtiliteit is niet aan Dieter besteed blijkbaar.  En Maarten doet niet mee dus de pijp kan daar niet aan gegeven worden wat niet wegneemt dat na het 2de zetje het wel tijd is om op te geven. En de heren Bosch en Van Gortel zijn niet de enigen die met grote regelmaat op het zetje spelen. Het is wel een select groepje die Lochtenberg-aanhangers.
 19-12-2021  Dieter van Gortel:
Sorry heren dat ik de esthetische kant van de voortzetting even uit het oog heb verloren, was inderdaad wel leuk geweest om de hele basislijn in tact te laten. De oversteek nu van de ene naar de andere basislijn was ook wel weer leuk natuurlijk. Overigens zijn er nogal wat spelers die met regelmaat op het zetje spelen. Inderdaad heb ik enkele teamgenoten geinspireerd zoals Ronald weet te melden, maar ook bijvoorbeeld Andrew Tjon A Ong is geregeld succesvol met Lochtenberg. Het grappige bij deze partij was dat mijn vrouw zij speel je vandaag wet wit weer op je zetje? waarop ik antwoorde nee dat heeft geen zin want deze tegenstander ruilt in het begin stevast alles af. Maar ik koos toch maar voor 31-27 en ja hoor, het onverwachte gebeurt toch :-)