Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 14-07-2022  Melvin Dahl:
Het resultaat van deze door Melvin Dahl gewonnen wedstrijd is remise maar is duidelijk een overwinning van mijn zijde te zien. Bij het behalen van de damlijn 24. 25x5 heb ik mijn dam niet gekroond. Mijn tegenstander speelt vrijwel direkt de zet 24...11-17 en ik speel 25. 5x46.
Mijn tegenstander zegt tegen mij dat die dam nu gewoon een schijf is omdat ik hem niet heb gekroond en toen een schijf ermee sloeg. Ik, die geen kennis heb van zulke regels en dus mijn tegenstander geloof vond het niet erg toen hij me dus vroeg om remise te spelen. Ik had geen zin meer om verder te spelen. Vandaar dat deze uitslag remise is. Jammer?
 15-07-2022  Sammy Amusah:
Die regel die jouw tegenstaander hierbij aanhaalde bestaat bij mijn weten niet! Uit de notatie is duidelijk op te maken dat je dam hebt gehaald op veld 5! Hoe kun je overigens 25. 05x46 slaan als de schijf op veld 5 geen dam is? Je had de arbiter kunnen inschakelen om het op te lossen, jammer dat je akkoord bent gegaan met remiseangry 
 15-07-2022  Eddie van de Acker:
Helaas grijpen sommige spelers allerlei onzinnige mogelijkheden aan om aan een terechte nederlaag te ontkomen. Inderdaad had je naar de arbiter moeten stappen. Wat mij betreft krijg je alsnog een sportiviteitsprijs uitgereikt. Wat de zwartspeler verdient zal ik maar voor me houden.
 15-07-2022 GMI Martin Dolfing:
Wat zijn dat voor rare streken?!
 15-07-2022 MF Jim Depaepe:
wat n reclame voor de damsport; hmmm
ps moet de 40zetten regel niet?
 15-07-2022  Jaap de Jonge:
Melvin won behalve één van de combinatieprijzen ook de eerste prijs in het ratingklassement tot 1149. Daar waren twee prijzen voor beschikbaar, de nummer 3 had dus niks. En laat nou net Iwan Fung die nummer 3 zijn.
 Gewijzigd op 16-07-2022.
 17-07-2022  Alex Kruyshoop:
Uit het SWR:

Artikel 3 Schijf en dam
3.1 Een dampartij begint met twintig witte en twintig zwarte schijven die als volgt op het dambord staan: 3.2 De spelers doen om en om een zet. De witspeler begint.
3.3 Een schijf gaat schuin vooruit naar een leeg speelveld op de volgende rij.
3.4 Een schijf die na een zet de overkant van het dambord heeft bereikt, promoveert tot dam. De spelers maken de schijf als dam herkenbaar ('kronen' de schijf) door er een tweede schijf bovenop te plaatsen.
3.5 Zolang een dam niet gekroond is, mag een speler er niet mee spelen.
3.6 Een dam gaat, via uitsluitend lege speelvelden, schuin vooruit of schuin achteruit naar een leeg speelveld op dezelfde lijn.
3.7 Schijf en dam worden aangeduid met de algemene term 'stuk'.
 17-07-2022  Hendrik Veenstra:
Om mensen niet op ideeen te brengen na Alex zijn laatste bericht. Natuurlijk kun je de dam op elk moment kronen en dan mag je er wel mee spelen. Je hoeft dus niet een zet te wachten. Ik denk dat het er hierom gaat dat er geen misverstanden ontstaan over welke schijf nu ook alweer de dam was als je te lang zonder gekroonde dam speelt (zoals bij het sneldammen in het verleden wel eens gebeurde)