Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 09-10-2022 MI Paul Oudshoorn:
Gefeliciteerd Jan!coolyes En ook het team KNDB met alle ereplaatsen natuurlijk yes.
 09-10-2022 GMI Martin Dolfing:
Jammer van Martijn, die had nog wat hoger moeten eindigen.
IK heb goede dammers als Chizov, Georgiev en Schwarzman wel gemist in dit toernooi.
 10-10-2022 MI Paul Oudshoorn:
@Martin: Ja Martin, de wereld is veranderd. Rusland hoort niet meer bij Europa..., dus dit is het EK zoals het is. Alle toppers van ons continent deden mee.
 12-10-2022 GMI Martin Dolfing:
Nou, niet allemaal Paul.
 12-10-2022 MI Paul Oudshoorn:
Toch wel zo goed als denk ik, Martin. Het was jammer, dat Duitsland niet vertegenwoordigd werd door Wirny, maar voor het overige leek mij de bezetting vrij optimaal. Men zie: Nederland met T-KNDB, de sterksten in Nederland.
Frankrijk met Cordier, veruit de sterkste speler daar.
Letland met Valneris.
Litouwen met Domchev en Boezinski, de twee absolute toppers hier.
En als klap op de vuurpijl Oekraine met: Anykeev, Ivanov en Kirzner......

Je zou er tegenin kunnen brengen, dat er misschien in Nederland nog een rits pensionado`s bij te trekken is maar laat die maar eerst eens  bewijzen dat ze zich serieus kunnen meten met de kernploeg, want ik geloof zoiets niet op gezag. De Italianen vond ik overigens ook een goede indruk maken. Het bleek lang niet eenvoudig voor de vertegenwoordigers van traditionele toplanden om hen te verslaan.
( PS: Als fan was ik ook erg verheugd met de prestatie van Jitse. Ik vind hem een unieke speler met enkele zeer sterke individuele kwaliteiten, zodanig zelfs, dat hij volgens mij de opvolger van Roel gaat worden...)
 
 12-10-2022 GMI Martin Dolfing:
Ik vind Wiersma en Prosman niet minder sterk dan de leden van team kndb.
Of zijn dat geen toppers??
Er zijn een rits dammers in Nederland die wel plus twee of zelfs plus drie kunnen halen op een ek hoor.
Praat dus geen onzin.
Sorry voor dat laatste.
Wat topspslers betreft: ook Ton Sijbrands had natuurlijk niet misstraan op dit ek. Jammer dat hij niet meer speelt!
 12-10-2022 MI Paul Oudshoorn:
No hard feelings, Martin, maar mijn gedachten zijn bij onze huidige actieve toppers, die het naar mijn mening niet verdienen dat hun voortreffelijke prestaties van de volledige glans wordt ontdaan door al die schaduwen van hen die niet aanwezig zijn. Dat vind ik niet leuk en bovendien speculatief. De recentere feitelijke sportieve resultaten laten toch zien, dat zij het niet zo gek gedaan hebben in toernooien en daarom vind ik het geen onzin wat ik neerschreef. Overigens vermoed ik, dat je wel kan instemmen met mijn bewering over de vertegenwoordigers van andere europese landen, dat die top waren. Nederland is voor dammen net zoiets als China voor ping-pong, of Canada voor ijshockey. Jammer genoeg is de kracht niet geleidelijker verdeeld over  Europa...Het is absoluut niet om je te ergeren, nogmaals Martin, maar ik vind het geen onzin wat ik schreef. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen beweren dat Roozenburg het net zo goed had gedaan, als die nog leefde. Die anderen, die jij noemde, leven nog wel en als zij het kunnen, waarom doen ze het dan niet? En als zij het niet doen, wat is  dan het verschil met een overleden grootheid?enlightened
 
 12-10-2022 GMI Martin Dolfing:
Dank je voor de uitleg, Paul!. Ja, het ek was heel sterk bezet.
 12-10-2022 MI Paul Oudshoorn:
Geen dank, Martin! Het is goed, dat je me een en ander liet verduidelijken smiley.
PS: In dichtvorm samengevat: 

Groten zijn immer lust voor het oog
en voor hen schallen de trompetten,
maar een standbeeld doet geen zetten
al is het nog zo hoog

 
 13-10-2022 GMI Martin Dolfing:
Dank je Paul. Tot slot: het was zeker niet mijn bedoeling om van wie dan ook zijn prestatie de glans af te nemen. Dat staat er los van. Groenendijk vond ik het beste spelen op dit ek, geen kansen gemist volgens mij en elke kans goed benut, top.