Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 16-07-2015  Ferry Kemperman:
Macodou moegestreden......ik vraag me af wat de meerwaarde is om in dit soort partijtjes de beslissing te forceren. 
 17-07-2015  Tonny Roeterdink:
@Ferry: Wat is er mis met een 'tie-break'? Moegestreden of niet. Met nog genoeg seconden op de klok is dit een te simpele fout voor iemand van NDiaye's niveau, toch?! Dan lijkt me Vatutin de terechte winnaar.
 17-07-2015  Peter Boonstra:
Gelet op het aantal 'echte' remises is dit een mooi systeem om een beslissing te forceren. Enig alternatief is een ingrijpende spelregelwijziging, maar daar is de damwereld niet aan toe.
 17-07-2015  Ferry Kemperman:
@Tonny: Ik vind een sneldampotje van een paar minuten waardoor Macodou in een 2 om 3 loopt niet representatief voor de krachtsverhouding tussen Vatutin en N'Diaye (gelijkwaardige spelers ongeveer). In de uitslagentabel komt die krachtsverhouding via een 0-2 uitslag wel terug, terwijl er eerst tig keer geremiseerd is.
 17-07-2015  Coen Donders:
Kan mij vinden wat Ferry zegt. Als het letterlijk knock-out systeem is, ja dan moet er wel een beslissing vallen desnoods met sjoelen. Maar dat is het niet, is gewoon rond toernooi, althans master groep. Gaat ook nog eens van normaal tempo gelijk naar dit vliegensvlugge gedoe, niet eens rapid ofzo. Beetje lullig voor oa ndiaye met al die nullen terwijl hij aardig gematched is met de toppers, vreemd systeem.
 17-07-2015  Piet Bouma:
Heren, is het niet handig om de discussie over het gehanteerde systeem in de Toernooizaal van het desbetreffende toernooi in Toernooibase te voeren. Daar is deze voor bedoeld....
enlightened