Order by date, last inserted
 17-03-2018  Hanco Elenbaas:
10de ronde, 15 februari 1959.

Dit is de partij die besproken werd in het artikel over Dukel in de IJmuider Courant van 18 februari 1959:
"Goede damprestaties zijn niet aan de leeftijd van de dammer gebonden, meent Dukel. "De Fransman Bonnard speelde op zijn tweeënzeventigste verjaardag nog een oersterke partij."
Wel is de spanning van de grote toernooien boven de veertig moeilijker te verdragen. Zélf maakt hij echter niet de indruk dat hij zich erg zenuwachtig maakt over zijn kansen in het toernooi om de landstitel.
?Hij beaamt dat. "Ik zou feitelijk niet eens meedoen. Ik kwam daar als invaller. Het is namelijk niet zo eenvoudig om na een lange nacht werken in de vishallen in de trein naar Utrecht te stappen en een partij van zes tot zeven uur te spelen. De vermoeidheid speelt dan wel eens een rol."
?Baris Dukel moet over een ijzersterke constitutie beschikken en een fenomenale kennis ván en routine in het dammen bezitten. Anders zijn zijn successen moeilijk te verklaren. Toen hij vorige week in de trein naar Utrecht stapte om in de recreatiezaal van "Boekhoven" een zware partij te spelen en de volle twee winstpunten te vergaren, had hij 's nachts niet geslapen, maar de tongen gelost en gesorteerd, die de kotter KW 21 in IJmuiden aanvoerde."