Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 12-08-2023 MF Jim Depaepe:
gefeliciteerd kenny, prima tornooi
 12-08-2023 MF Ronald Schalley:
PDN     Diagram 1
49. ... 17-21 50. 26x08 07-11 51. 16x07 01x03 Van harte gefeliciteerd Kenny! Dit had de spanning een zetje eerder weggenomen.
 12-08-2023  Hanco Elenbaas:
Jammer Jan, maar je hebt zo wel een bijdrage kunnen leveren aan het grootste Belgische damsucces sinds december 1949! yes  
 12-08-2023 MF Ronald Schalley:
Nou Hanco,

Van iemand die redelijk wat geschiedenis kent, verwacht ik toch ook 'fact checking'.

Wat vind je van Michel Grègoire in 1980:

Toernooibase (kndb.nl)

Zelf kwam ik ooit tot dit resultaat in Bijlmer;

Toernooibase (kndb.nl)
 12-08-2023  Hanco Elenbaas:
Dat wist ik niet, dat Grégoire in 1980 het ADG toernooi heeft gewonnen. 
Dan is de overwinning van Kenny Le Roy in Brunssum dus het grootste Belgische damsucces sinds 43 jaar, ook heel mooi toch?!  
Volgens Wikipedia was Pim in 2007 ongedeeld winnaar van de Meestergroep van het Bijlmertoernooi:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bijlmertoernooi

Wel heel knap natuurlijk, 2de worden in zo'n sterk gezelschap!
 12-08-2023 MF Ronald Schalley:
Dank je Hanco. De overwinning van Kenny zal zeker wel enkele jaren langer bijblijven dan die van Michel of mij.wink

In Bijlmer is er geen barrage gespeeld in overleg met de organisatie en met het oog op de sluitingceremonie. Ik had geen interesse om volgend jaar in de GMI groep te spelen en Pim uiteraard wel. Het prijzengeld hebben we toen netjes verdeeld. Ik had geen enkel probleem ermee dat Pim als eerste vernoemd werd daar ik met een FF won van Shchegolev en dat gaf een raar gevoel al was dat door eigen toedoen van de oud-wereldkampioen (of die van jou Hanco?). Zie ook Hoofdlijn in 2007. 

 
 14-08-2023  Jan Pieter Drost:
@Ronald: volgens het programmaboekje van het Bijlmertoernooi werd de eindstand bepaald volgens de toenmalige FMJD-reglementen, dwz eerst punten, dan aantal overwinningen, en dan neo-SB (of was het zelfs SB?). Ook de toernooisite meldde niets over een mogelijke barrage voor de 1e plek: "De meestergroep kende een onverwachte ontknoping. Pim Meurs versloeg koploper Yuriy Lagoda en pakte daarmee zelf de zege bij de beloften. Weliswaar moet hij Ronald Schalley naast zich dulden, maar omdat Schalley zijn tweetjes vooral onderin de ranglijst behaalde, is voor hem niet meer dan zilver weggelegd."
Ik vermoed dat de eventuele barrage alleen ging over promotie naar de Grootmeestergroep (het prijzengeld werd gedeeld bij een gelijk aantal punten, dus iets soortgelijks zou voor deze beloning kunnen gelden), maar volgens mij pakte Pim Meurs toch echt de 1e plek, en is deze toernooizege van Kenny Le Roy dus het grootste Belgische succes sinds Michel Grégoire in 1980.
 14-08-2023 MF Ronald Schalley:
Dag Jan Pieter,

Het succes van Kenny staat buiten kijf. Hopelijk zien we hem wat meer toernooien spelen want de laatste jaren was het stil rond hem. Ik herinner me dat in Bijlmer we (samen met jou en je broer) een tijdje overlegd hebben en het besluit werd genomen om geen barrage te spelen. Ik had geen ambitie voor de GMI-groep en ook de partij tegen Shchegolev gaf een wat wrang gevoel. Een barrage zou ingehouden hebben dat we zouden strijden voor de 1ste plaats. Dat Pim de 1ste plaats kreeg, vond (en vind ik nog steeds) ik volkomen terecht. Wat niet wegneemt dat we tegenwoordig dit soort toernooien helaas niet meer zien en dat is een gemis, zeker voor jongere (Belgische) spelers als Keita, Stijn en Kenny want de ervaring die je daar opdoet is toch net een beetje anders dan op een zomertoernooi.
 14-08-2023 GMI Martin Dolfing:
Het Bijlmer toernooi was prachtig!